• Informacje na temat:

    sok z czerwonych porzeczek

Przepisy na temat: sok z czerwonych porzeczek
  • Wieprzowina w porzeczkach

    Letnie dania obiadowe można ubogacić, dodając sezonowe owoce lub warzywa. Tradycyjna pieczeń wieprzowa nabierze wytrawnego smaku dzięki dodatkowi...porzeczek. Przepis wcale nie jest trudny.

  • Bardzo zdrowy, pyszny soczek, bez pasteryzowania. Przygotowuje go identycznie jak ten z czerwonych porzeczek.

  • Z czerwonych owoców

    Składniki: 25 dag czerwonych porzeczek kilka truskawek garść malin 10 dag cukru 3 szklanki mleka 150 ml kremówki 6 proc. 1 opakowanie cukru waniliowego(...)). Dodaj do porzeczek. 2. Przebierz i opłucz pod bieżącą wodą garść malin (ewentualnie poziomek). Znajdujące się w garnku owoce zasyp cukrem, odstaw na kilka minut, aby puściły sok. Następnie podlej je...

  • Szybki do zrobienia, smaczny, zwłaszcza zimową porą do ciast i deserów.

  • Szybkie torty ze świeżymi owocami

    ...40 dag czerwonych porzeczek Do dekoracji: 10 dag zrumienionych płatków migdałowych cukier puder kilka gałązek czerwonych porzeczek Przygotowanie: 1. Blaty: mleko zagotuj z masłem, solą(...) ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. Piecz ok. 25 minut. 2. Mąkę ziemniaczaną wymieszaj z 6 łyżkami soku wiśniowego. Pozostały sok zagotuj, wrzuć wydrylowane wiśnie. Gotuj 5 minut...

  • Sprawdzony przepis na "Konfitura z czerwonych porzeczek z kokosową nutką"

  • Składniki na 6 porcji: - l 1/2 średniej czerwonej kapusty, - l kwaśne jabłko, - l 5 dag boczku, - l 10 dag białej kiełbasy, - l sok z jednej cytryny, - l 3 łyżki oleju, - l sól, pieprz(...) sokiem cytrynowym. Jabłko obrać, usunąć gniazdo nasienne. Pokroić w kostkę razem z boczkiem. Kiełbasę pokroić na plasterki. Boczek, jabłko i kiełbasę podsmażyć na oleju. Dołożyć do kapusty. Doprawić...

  • Wg mnie najprostszy sposób na zrobienie soku, bez używania jakichkolwiek elektrycznych sprzętów. Prosty, domowy sposób mojej mamy.

  • Agrestowy miks

    Skłądniki: 30 dag czerwonych porzeczek 20 dag jasnego agrestu 1 dag żelatyny 4-5 łyżek cukru sok wyciśnięty z 1 cytryny 20 dag chudego jogurtu naturalnego 2 łyżki(...) białych i czarnych porzeczek. Agrest opłucz i oczyść. 2. Żelatynę rozmieszaj w 400 ml wody. Odstaw na 5 minut, aby napęczniała. Po tym czasie wodę zagotuj i mieszaj, aż żelatyna się rozpuści. Zdejmij...

  • Witamina C w butelkach!

Artykuły na temat: sok z czerwonych porzeczek
  • Czerwone porzeczki

    .... Formę wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 180ºC. Ciasto piec do suchego patyczka, ok. 50-60 minut, przestudzić. 4. Przesiany cukier puder wsypać do miski, dodać sok z cytryny i ucierać aż  do...

  • Są takie letnie przysmaki, które nigdy się nie nudzą. Porzeczki, bez względu na kolor, są fantastycznym dodatkiem do wielu potraw. Zobacz, jakie dania możesz wyczarować z tych niepozornych owoców. Fot. 123RF/Picsel Medycyna ludowa od wieków wykorzystuje porzeczki w celu leczenia infekcji górnych dróg oddechowych, nieprzyjemnych ukąszeń owadów, a nawet reumatyzmu i artretyzmu. Spożywanie porzeczek zalecano również w przypadku uciążliwych bólów głowy oraz ogólnego wyczerpania i osłabienia...

  • Z naturalnej apteki. Burak i czerwona porzeczka

    ..., która ma udowodnione działanie antydepresyjne. Najskuteczniej działa spożywany surowy, jako sok lub w surówkach. Czerwona porzeczka   Na "oddech smoka"  Ten bogaty w witaminy i działający antybakteryjnie owoc jest smacznym remedium na nieświeży oddech. Zwłaszcza jeśli powodem są kłopoty z żołądkiem o podłożu bakteryjnym (np. wrzody). By sobie pomóc, pij dwa razy dziennie po 100 ml soku z porzeczek...

  • Są takie letnie przysmaki, które nigdy się nie nudzą. Porzeczki, bez względu na kolor, są świetnym rozwiązaniem na lekki deser. Zobacz, jakie dania można wyczarować z tych niepozornych owoców. Fot. 123RF/Picsel Czarne, czerwone, czy białe? Jedz każdy rodzaj. Porzeczki, bez względu na kolor, są źródłem wielu witamin, m. in. C i P, i składników odżywczych. Z czarnych porzeczek otrzymasz lekarstwo na przeziębienie. Stosuj je zamiast tabletek z witaminą C. Czerwone pomogą ci przy dolegliwościach...

  • Czerwone dla serca

    ...szklanki pełnotłustego mleka, 1/2 szklanki śmietanki kremówki, 1/3 szklanki cukru, 1 laska wanilii. Galaretka: 1 kg czerwonych porzeczek, 1 szklanka cukru, 3 i 1/2 łyżeczki żelatyny, 4 łyżki(...) papryk do 1/3 wysokości, dodaj obrany bób, lekko przykryj go kaszą, aby się nie spiekł. Wierzch posyp tartym serem. Zapiekaj w naczyniu żaroodpornym w temperaturze 220 stopni (ok. 25 minut...

  • Są takie letnie przysmaki, które nigdy się nie nudzą, a czerwone porzeczki są właśnie jednym z nich. Zobacz, jakie dania możesz wyczarować z tych niepozornych owoców. Fot. 123RF/Picsel Medycyna ludowa od wieków wykorzystuje porzeczki w celu leczenia infekcji górnych dróg oddechowych, nieprzyjemnych ukąszeń owadów, a nawet reumatyzmu i artretyzmu. Spożywanie porzeczek zalecano również w przypadku uciążliwych bólów głowy oraz ogólnego wyczerpania i osłabienia organizmu. Naukowcom udało się...

  • Pięć powodów, dla których warto jeść czerwone porzeczki

    ...przyczynić się do wyrównania kolorytu skóry i ograniczyć ryzyko powstawania tzw. "pajączków". Ponadto, miąższ z czerwonych porzeczek zmieszany z odrobiną glinki czerwonej zamieni się w naturalną maseczkę(...), wynikającą ze składu chemicznego czerwonych porzeczek, jest zapobieganie nadciśnieniu tętniczemu. Obecne w nich potas oraz witamina PP pełnią bowiem bardzo ważną rolę zarówno w regulowaniu poziomu...

  • Co wybierasz o poranku - kawę czy sok? Weź udział w konkursie, a być może to własnie do ciebie trafią nasze nagrody: wyciskarka do soków, ekspres ciśnieniowy lub blender. Kawa daje nam zastrzyk energii z kolei sok to prawdziwa bomba witamin, niezbędnych naszemu organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. Co wybieracie o poranku? Wspólnie z siecią sklepów Lidl zapraszamy was do udziału w naszym najnowszym konkursie. Wystarczy, że odpowiesz na pytanie konkursowe, a swój wybór uzasadnisz....

  • Żywe soki - zdrowe i pyszne

    ...​Sklepowe półki wprost uginają się od różnego rodzaju soków. Jedne są w kartonach, inne w butelkach. Jedne mętne, z miąższem, inne klarowne. Pasteryzowane, odtworzone z zagęszczonego soku lub świeżo wyciskane, jednodniowe. Jak w tym gąszczu produktów wybrać te najlepsze, najwartościowsze i czy w ogóle mają one pozytywny wpływ na nasze zdrowie? Czy w ogóle warto je pić?

  • Sok z brzozy pozyskuje się już od setek lat. Mimo to, wydaje się, że wciąż jest on niedocenionym produktem. Jakie ma właściwości? Dlaczego warto go pić i w jaki sposób możemy wykorzystać go w kuchni? Fot. 123RF/Picsel Sok z brzozy ma delikatny smak. Niektórzy wręcz twierdzą, że jest zbyt słodki, a jednocześnie za bardzo mdły, aby spożywać go w większych ilościach. Jeśli jednak dowiecie się, w jaki sposób sok z brzozy wpływa na nasz organizm, z pewnością przyznacie, że warto go pić. Syrop...