• Informacje na temat:

    soja pomidory

Przepisy na temat: soja pomidory
  • Składniki dla 4 osób : 600g fileta z łososia; Marynata: oliwa z oliwek, łyżeczka siekanego czosnku, miąższ z cytryny, świeża kolendra; salsa pomidorowa: 1/2 szklanki oliwy, świeża kolendra, miąższ z cytryny, 2 świeże papryki czuszki, łyżeczka siekanego czosnku, miąższ z 3 pomidorów, sól, pieprz do smaku. Sałatka: świeża kolendra, 1/2 szklanki oliwy z oliwek, sok z cytryny, łyżeczka siekanego czosnku, tacka kiełków słonecznika, tacka kiełków soi i lucerny, 10 pomidorów koktajlowych, pęczek...

  • Wysokobiałkowa soja- alternatywa dla dań mięsnych. Rewelacyjne.

  • Szaszłyki

    ...musztardy; 1 liść laurowy; 5 ziaren ziela angielskiego; 2 pomidory; 1 bakłażan. 1. Jagnięcinę i wieprzowinę myjemy i czyścimy z błon. Kroimy na mniejsze plastry, lekko zbijamy tłuczkiem. Mięso(...) mięsa odstawiamy na 3 godziny do lodówki. 3. Pozostałą cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. Pomidory, drugą paprykę i obrany bakłażan kroimy na małe kawałki. Łyżkę oleju rozgrzewamy na patelni i dusimy...

  • rozkosz dla podniebienia........

  • Przyznam, ze po raz pierwszy przyrzadzalam kasze kuskus, i od pierwszego sprobowania zostalam jej fanka :) W polaczeniu z warzywami, pieczarkami i soja stanowi kombinacje idealna :) Podalam kasze z domowa salatka z ogorkow i to byl strzal w 10!

  • Smaczny pomysł na "Mielone z soją"

  • Soja w sosie pomidorowo-pieczarkowym to danie w wersji wegańskiej ;) można zrobić też bez pieczarek, ale ja lubię je dodawać. Można zrobić też wersję mięsną - podsmażyć trochę kiełbasy na smak, ale ja wolę wersję wegańską ;) zresztą spróbuj ;)

  • Bardzo lubimy gotować po wegetariańsku. Dziś jedna z wariacji na temat pasztetu sojowego ;)

  • danie obiadowe z jednej z diet "mądrego odchudzania", wegańskie danie obiadowe, jaka to u mnie zwykle bywa przygotowane w międzyczasie i błyskawicznie :)

  • Sprawdzony przepis na "Pasztet z soi z suszonymi pomidorami"

Artykuły na temat: soja pomidory
  • Pasztet z soi z suszonymi pomidorami

    Przygotowanie: Na zalewie z pomidorów podsmaż posiekaną cebulę i czosnek. Dodaj pokrojone w paseczki suszone pomidory i całość chwilę podsmaż.  Następnie połącz składniki z odsączoną soją. Dosyp posiekaną bazylię i dopraw masę do smaku solą oraz pieprzem.  Na koniec dodaj jajka i całość zmiksuj blenderem.  Masę przełóż do keksówki wyłożonej pergaminem. Piecz w temperaturze 180°C przez ok...

  • Z jednej strony wiemy, że soja jest źródłem bardzo ważnych dla zdrowia składników odżywczych. Z drugiej - słyszymy o jej "dziwnym" wpływie na hormony i na rozwój raka. Czy warto jeść soję? Soja to kontrowersyjna roślina.     Fot. 123RF.COM Soja zawiera pełnowartościowe białko, podobne do tego zawartego w mięsie. Jest jednym z najlepszych jego źródeł roślinnych, nawet wśród innych roślin strączkowych. Zawiera także kwas foliowy, błonnik, beta-karoten, witaminy C, E i te z grupy B. Jak to jest...

  • Papryka soją nadziewana

    ...napełnić połówki papryk. 3. Drugą cebulę pokroić w półplasterki, przesmażyć na 2 łyżkach oleju. Wlać pozostały bulion, pokrojone pomidory, oliwki, doprawić. Dodać natkę. Sos przelać do naczynia...

  • Nie od dziś wiadomo, że polskie pomidory smakują najlepiej. Zwłaszcza jeśli samodzielnie wyhodowaliśmy je na działce lub w przydomowym ogródku. Warto jednak wiedzieć, że bardzo często popełniamy błąd, który zupełnie pozbawia je aromatu i wielu właściwości. Fot.123RF Przez długi czas, pomidory traktowano jedynie jako smaczny dodatek do wielu dań. Mało kto przypuszczał, iż mogą mieć rewelacyjny wpływ na funkcjonowanie naszego organizmu. Gdy naukowcy zainteresowali się ich właściwościami, bardzo...

  • Soja na każdy posiłek

    Bogata w białko i kwasy tłuszczowe ma zbawienny wpływ na zdrowie. Soja jest znakomita na każdą porę dnia. Należy jednak pamiętać, by z nią nie przesadzać na co dzień, a szczególnie muszą o tym myśleć panowie...

  • Pyszne, soczyste pomidory gruntowe, to jeden z tych letnich smaków, na które wszyscy czekamy z niecierpliwością. Niestety, podczas zakupów bardzo łatwo o pomyłkę, przez którą wrócimy do domu nie z polskimi, a importowanymi warzywami. Jak je rozpoznać? Fot. 123RF/Picsel Przez długi czas, pomidory traktowano jedynie jako smaczny dodatek do wielu dań. Mało kto przypuszczał, iż mogą mieć rewelacyjny wpływ na funkcjonowanie naszego organizmu. Gdy naukowcy zainteresowali się ich właściwościami,...

  • Czy dieta zgodna z grupą krwi może uratować twoje zdrowie?

    ...żołądek więc sprzyja Ci nieprzetworzona żywność, mięso nabiał i pszenica nie są dla ciebie wskazane. Soja, oleje roślinne, warzywa i zboża - oto twoje królestwo! Orzeszki ziemne, pestki dyni, ananas(...) mleczne oraz wątróbka, unikaj orzeszków ziemnych, kukurydzy oraz soczewicy. Zrezygnuj z kurczaka i skorupiaków, ale często sięgaj po kefir, jogurt oraz migdały. Odpuść sobie pomidory, czerwona papryka...

  • Nie od dziś wiadomo, że polskie pomidory smakują najlepiej. Tylko w jaki sposób rozpoznać te, które rzeczywiście urosły w naszym kraju? Fot. 123RF/Picsel Argumentów, przemawiających za zakupem krajowych warzyw, jest naprawdę sporo. Walory smakowe to tylko jeden z nich. Warto również uświadomić sobie, że importowane pomidory musiały przebyć naprawdę długą drogę, zanim trafiły na półki naszych sklepów. Część z nich dojrzewała dopiero w transporcie, a z krzaczka zostały zerwane jeszcze...

  • Prawdziwe jedzenie. Znasz?

    Homogenizowane mleko UHT 0% tłuszczu, modyfikowane genetycznie pomidory, chrzan, w którego składzie jest tylko 30% prawdziwego chrzanu. Co dalej?

  • Coraz więcej osób zwraca uwagę na fakt, iż pomidory dostępne w sklepach nie smakują już tak jak dawniej. Co jest przyczyną takiego stanu rzeczy? Fot. 123RF/PicselCoraz częśćiej pomidory, które kupujemy mają mdły i niewyraźny smak w niczym nie przypominającego tego sprzed kilkunastu lub kilkudziesięciu lat. Dzieje się tak bez względu na to, czy zakupów dokonamy w wielkopowierzchniowym sklepie czy też na maleńkim straganie. Warzywa o intensywnym, charakterystycznym smaku stają się rzadkością. W...

Wideo na temat: soja pomidory
  • Odpowiednie odżywianie ma bardzo duży wpływ na cerę. Co jeść, żeby zmniejszyć objawy trądziku? Warto spożywać produkty bogate w witaminę A, która reguluje złuszczanie naskórka. Obfitują w nią ryby, wątróbka, jajka, masło, marchewka, szpinak, pomidory i morele. Witamina B2, B6 i niacyna ograniczają łojotok. Znajdziesz je w rybach, fasoli, pełnoziarnistym pieczywie, migdałach, drożdżach, soi

  • Gwyneth Paltrow poleca detoks. Jej stylista schudł 61 kg

    Gwyneth Paltrow podzieliła się zdrowotnymi radami na swoim serwisie internetowym Goop. Gwiazda twierdzi, że jej noworoczny detoks pomoże zregenerować ciało i zrzucić zbędne kilogramy. 43-latka poleca wyrzucenie ze swojej diety glutenu, nabiału, zboża, soi, kofeiny, alkoholu, cukru, czerwonego mięsa i białego ryżu. Do zakazanych produktów należą też pomidory, papryka, bakłażan czy ziemniaki. „Nie