• Informacje na temat:

    soda z kefirem

Przepisy na temat: soda z kefirem
  • Składniki: 1kg mąki, 1 całe jajko, 0,5 l kefiru, 2-3 łyżki majonezu, 1 łyżeczka sody, olej do smażenia.

  • Mocno orzeźwiający.

  • Kakaowy przekładaniec

    Świetnie się prezentuje. Smakuje jeszcze lepiej!

  • Proste pyszne i smaczne

  • Ciasta bez mąki

    ...rozgrzanego do temperatury 180 st. Piecz ok. 40 minut. Po wystudzeniu udekoruj paseczkami lukru i jagodami. Morelowiec z kaszą manną Sposób przygotowania 1. Kaszkę wymieszaj z kefirem. Wbij...

  • Przepis wart wypróbowania: "Krem zabielany kefirem"

  • Pieczone pierogi ze szpinakiem

    Warto wypróbować ten przepis właśnie teraz, gdy mamy sezon na świeży szpinak!

  • To nie jest tak, że lecimy za przepisem. To nasze smaki, które od czasu, do czasu staramy sobie przypomnieć. Dołączycie? Smakowo i zapachowo wróciliśmy do przeszłości

  • Ciasta z orzechami i makiem

    Według tradycyjnych wierzeń potrafią zagwarantować powodzenie przez kolejne dwanaście miesięcy. Upiecz je według staropolskich receptur, a fortuna cię nie ominie.

  • Śniadaniowy specjał z południa kraju

Artykuły na temat: soda z kefirem
  • Co robić, gdy poparzyło cię słońce

    Spieczone, rozpalone plecy, dekolt czy twarz „poratują” okłady z kefiru, warzyw i ziół.

  • Na jego punkcie oszaleli miłośnicy zdrowego odżywiana z całego świata. Kefir doskonale wpływa na nasz organizm, stabilizując go i zapewniając mu moc substancji odżywczych. Tylko jak włączyć go do codziennej diety? Fot. 123RF/Picsel Kefir jest napojem mlecznym, który już od bardzo dawna znany jest na Kaukazie. Stamtąd zawędrował do innych krajów, w tym do Polski, gdzie bardzo szybko zaczęto wykorzystywać go jako bardzo zdrowy i smaczny element codziennej diety. Zgodnie ze starym sposobem,...

  • Pytania mamy i taty

    ...pokrywką. Akcesoria wyparza się 3-5 minut od momentu zagotowania. Słyszałam, że do wody do mycia butelek i smoczków można dodawać sodę oczyszczoną. Czy to nie zaszkodzi dziecku? Nie. Soda oczyszczona...

  • Czasem zdarza się tak, że coś co jest nam bardzo dobrze znane, świat docenia z bardzo dużym opóźnieniem. W ostatnim czasie taki los spotkał kefir, który w Stanach Zjednoczonych został okrzyknięty jednym z najmodniejszych i najzdrowszych produktów spożywczych świata. Fot. 123RF Coraz większa liczba obcokrajowców zakochuje się w polskiej kuchni. Zarówno w Europie, jak i za Oceanem, doceniono już nasze wędliny, pierogi czy też alkohole. W ostatnim czasie dołączył do tego grona również kefir. Cóż...

  • Racuchy na kefirze, z jabłkami

    Bez drożdży

  • Czasem zdarza się tak, że coś co jest nam bardzo dobrze znane, świat docenia z bardzo dużym opóźnieniem. W ostatnim czasie taki los spotkał kefir, który w Stanach Zjednoczonych został okrzyknięty jednym z najmodniejszych i najzdrowszych produktów spożywczych świata. Fot. 123RF Coraz większa liczba obcokrajowców zakochuje się w polskiej kuchni. Zarówno w Europie, jak i za Oceanem, doceniono już nasze wędliny, pierogi czy też alkohole. W ostatnim czasie dołączył do tego grona również kefir. Cóż...

  • Pięć sposobów na pozbycie się bolesnych aft

    ...usta jogurtem naturalnym albo kefirem (wybieraj te rzadsze lub rozcieńcz, jeśli jest bardzo gęsty). Produkty te zawierają bakterie probiotyczne, które niwelują działanie chorobotwórczych mikrobów i pobudzają procesy naprawcze wyściółki jamy ustnej. Płucz usta przez 4 minuty. Gojenie przyspieszy też zjadanie jednego jogurtu dziennie. Soda oczyszczona Soda oczyszczona ma działanie odkażające...

  • Czasem zdarza się tak, że coś co jest nam bardzo dobrze znane, świat docenia z bardzo dużym opóźnieniem. W ostatnim czasie taki los spotkał kefir, który w Stanach Zjednoczonych został okrzyknięty jednym z najmodniejszych i najzdrowszych produktów spożywczych świata. Fot. 123RF Coraz większa liczba obcokrajowców zakochuje się w polskiej kuchni. Zarówno w Europie, jak i za Oceanem, doceniono już nasze wędliny, pierogi czy też alkohole. W ostatnim czasie dołączył do tego grona również kefir. Cóż...

  • Wareniki

    Przygotowanie: Ulubione owoce (np. wiśnie, truskawki) pokrój, posyp mąką i cukrem. Odstaw. Mąkę połącz z kefirem, jajkiem, solą, sodą i cukrem. Wyrób gładkie ciasto. Podziel je na 4 części i uformuj rulony. Pokrój jak na kopytka. Powstałe kluski spłaszcz i rozwałkuj na cienkie placki. Następnie nadziewaj farszem owocowym i sklejaj. Wrzuć do garnka z gotującą się, słodko-słoną wodą i gotuj, aż...

  • Kefir, do niedawna znany głównie w Europie Środkowej i Wschodniej, zaczyna być popularny także w krajach zachodnich. Ten niepozorny produkt ma wiele właściwości, o których wiele osób nie wie. Czego nie wiedzieliśmy o poczciwym kefirze? Fot. 123RF.COM/PICSEL Kefir to fermentowany produkt mleczny o kremowej konsystencji i lekko kwaśnawym smaku. Zawiera dobre bakterie i drożdże, wywodzące się z ziaren (lub grzybków) kefirowych, z których wytwarza się kefir. Mikroflora kefiru jest bogatsza niż...