• Informacje na temat:

    soczyste mieso z filety indyka

Przepisy na temat: soczyste mieso z filety indyka
  • Soczyste sznycle na trzy nowe sposoby

    .... Gotowe sznycle podawaj z przygotowaną wcześniej sałatką oraz ziemniakami. W błyszczącej morelowej glazurze Składniki: 60 dag filetu z indyka 50 dag pomidorów 2 cebule 2 ząbki czosnku(...) i bazylii oraz keczupem. Podawaj np. z frytkami. Panierowane w polencie i ziołach Składniki: 4 pojedyncze filety z kurczaka 2 łyżki cukru 5 dag solonych orzeszków ziemnych 5 gałązek rozmarynu...

  • Przepis wart wypróbowania: "Soczyste szaszłyki z indyka"

  • Mięsa bez grama tłuszczu

    Kurczaka, wołowinę, żeberka czy indyka można przyrządzić bez dodatku tłuszczu! Wystarczy sól, miód, rękaw do pieczenia, folia aluminiowa i kilka innych "sztuczek".

  • originalny słodko kwaśny-smak

  • Graj w zielone

    ...w dziesiątkę, kiedy burczy w brzuchu. Są soczyste, wyraziste w smaku i bardzo pożywne, bo zapieczone z sycącym makaronem. Składniki: 2 podwójne filety z piersi kurczaka (po ok. 50 dag) 2 duże pęczki(...)Sznycelki z miętowym pesto Prawdziwie letnie danie - lekkie, kolorowe, orzeźwiające. Idealne na rodzinny obiad serwowany w ogrodzie albo na tarasie. Składniki: 50 dag filetu z piersi indyka...

  • Przepis wart wypróbowania: "Soczyste szaszłyki"

  • Przepis wart wypróbowania: "Soczyste burgery"

  • Porcja - 280 kcal

  • Większości mięso z indyka, kojarzy się z sucharem. Wcale tak być nie musi. Wystarczy krótko je potraktować, szczególnie filety z kurczaka. Najbardziej soczyste są udka, i tutaj postawiliśmy na jakość i smak. Mięso wyszło kruche, delikatne, a połączenie z kaszą i jajkiem dodało barw.

  • Szybkie i proste udka dla leniwych :)

Artykuły na temat: soczyste mieso z filety indyka
  • Co na obiad? Indyk!

    ...tygodni. Jest kruche i soczyste. Jeśli chcemy upiec indyka w całości, jego waga powinna wynosić do 3 kg. Wkładamy go do piekarnika nagrzanego do 250ºC, a kiedy się ładnie zrumieni, zmniejszamy(...)Indyk jest mało kalorycznym mięsem. Zawiera niewiele tłuszczu i cholesterolu. Najlepsze dania zrobimy z piersi. Można ją piec w całości, przyrządzać z niej medaliony, filety, zrazy, kotlety sauté

  • Masz piękny kawałek mięsa i planujesz wyjątkowe danie, ale obawiasz się, że będzie twardy albo suchy? Są na to sposoby. Zobacz dziesięć tricków, które pomogą w uzyskaniu idealnego mięsa, które zachwyci wszystkich gości. Fot. 123RF/PICSEL 1. Papaja Liście i skórka tego egzotycznego owocu działają cuda. Obłożone nimi mięso skruszeje i zyska więcej aromatu. Ziarna można wykorzystać do sosu jako zamiennik zielonego pieprzu, a miąższ do zrobienia sycącego smoothie lub sałatki. 2. Kiwi Kolejny...

  • Zrolowane smaki

    ...boczkiem jest bardzo soczysty. Składniki: 4 kotlety z indyka, 20 dag liści szpinaku, 8 plastrów wędzonego boczku, sól, 2 cebule, 2 łyżki oliwy, pieprz, po 200 ml białego wina i wywaru drobiowego(...) w drobną kostkę, czosnek drobno posiekaj i razem z cebulą zeszklij na oliwie, dodaj szpinak i podsmaż. Następnie wrzuć pokruszoną fetę, pieprz, sól i wymieszaj. Filety dopraw solą, pieprzem i delikatnie...

  • Prezentujemy kolejny odcinek naszego serialu kulinarnego. Tym razem Beata Śniechowska - zwyciężczyni 2. edycji programu Masterchef - przygotowała dla was wyjątkową karkówkę. Oto jej przepis! Soczysta karkówka na INTERIA.TV. Składniki: 1-1,5 kg karkówki w całości 5 cm kawałek świeżego imbiru ½ pomarańczy (uprzednio sparzonej) 1 czerwona cebula Ok. 150 ml sosu sojowego jasnego 2 łyżki dobrej jakości ketchupu 1 papryczka chili 3 ząbki czosnku 2 łyżki miodu lub cukru trzcinowego 1 łyżeczka...

  • Dania z grilla. Wołowina z malinowym sosem

    ...unikać? Trafny wybór - filety z piersi kurczaka lub indyka (bez skóry) - ryby - warzywa (np. cukinia, bakłażan, papryka itp.) - szaszłyki z chudego mięsa i warzyw Tego unikaj(...) różowo. Wówczas mięso jest delikatne, miękkie, soczyste oraz kruche. To również doskonałe źródło pełnowartościowego, łatwo przyswajalnego  białka, witamin z grupy B oraz żelaza. W tym przepisie...

  • Walory zdrowotne mięsa od bardzo dawna są przedmiotem dyskusji i wielu kontrowersyjnych poglądów. Dla jednych to cenne i podstawowe źródło niezbędnych składników odżywczych, inni przypisują mięsu odpowiedzialność za występowanie chorób cywilizacyjnych, a są i tacy, którzy dostrzegają w nim produkt uzyskany z bestialskiego zabijania zwierząt. Fot. 123RF/Picsel Tak czy siak, o mięsie wiemy niestety dość mało - spożywamy tylko niewielką część jego gatunków, a warto pamiętać, że gawron też może...

  • Kuracja dla świetnej figury

    ...produkty o dużej zawartości białka mają wiele zalet! Przede wszystkim znakomicie sycą. Poza tym dostarczają mniej kalorii, niż potrzebuje organizm, by je strawić. Jedząc więc ryby morskie, filety z kurczaka oraz indyka, jajka i chudy twaróg, łatwiej spalasz tłuszcz i szybciej tracisz na wadze! Produkty o niskim indeksie glikemicznym zapobiegają wahaniom poziomu glukozy we krwi. Sięgaj więc np. po...

  • Chude mięso to dla wielu z nas wyznacznik dobrego posiłku, ale nie zapominajmy, że to przecież tłuszcz jest nośnikiem smaku i on sprawia, że potrawy smakują nam bardziej. Jeśli jednak musimy albo chcemy jeść chude mięso, warto wiedzieć, jak je wybierać i przygotowywać. Fot. 123RF / Picsel Chude mięso to takie, którego każdy kawałek o wadze 100g zawiera mniej niż 10g tłuszczu, a bardzo chude to takie, którego każdy 100-gramowy kawałek ma zawartość tłuszczu poniżej 5g. Trudno to zważyć, ale...

  • Masz zaplanowany ważny obiad z mięsem w roli głównej i nie wiesz, jak się do tego zabrać? Zacznij od przygotowania się do zakupów. Dzięki temu zdobędziesz najlepszy kawałek i ugotujesz z niego danie, które goście będą długo wspominać. Poszukaj dobrego dostawcy mięsa i nawiąż z nim dobry kontakt. Zaglądaj często, zamawiaj nietypowe rzeczy, a na pewno cię zapamięta. Nie bój się zadawać pytań, bądź dociekliwy. Jeśli chcesz wiedzieć skąd pochodzi mięso albo jakimi rodzajami sklep dysponuje, po...

  • Dla osób odchudzających się dobrą wiadomością będzie to, że śledzie są mało kaloryczne, ponadto poprzez dużą zawartość potasu ułatwiają usuwanie nadmiaru wody z naszego organizmu. Zatem jak chudnąć to czemu nie poprzez jedzenie śledzi! Składniki: 2 solone filety ze śledzia norweskiego zielone jabłko - odmiana Granny Smith - kruche, soczyste, zielone, nowozelandzkie jabłka, dostępne w sieciach handlowych kromka chleba pszennego 1 jajko 3 cebulki szalotki mleko olej słonecznikowy sok z...