• Informacje na temat:

    só z czerwonej kapusty

Przepisy na temat: só z czerwonej kapusty
  • Sałatka z czerwonej kapusty

    ...w odłożonych liściach kapusty.

  • Surówka z kiszonej czerwonej kapusty

  • Słoiczek sałatki z czerwonej kapusty i sosu z mandarynek z bakaliową nutą

    ...dzielimy na kawałki i dodajemy do kapusty, do wszystkiego dodajemy podprażone wcześniej orzechy pinii. Całość doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Gotową sałatkę delikatnie polewamy sosem. Sałatka...

  • Surówka z młodej czerwonej kapusty

  • Soczewica z kapustą

    Składniki: 1 kg kapusty kiszonej 30 dag kiełbasy 40 dag czerwonej soczewicy garść suszonych grzybów 2 liście laurowe 3 ziela angielskie 2 suszone śliwki 2 łyżki koncentratu pomidorowego łyżka masła klarowanego sól pieprz Przygotowanie: 1. Grzyby zalej wodą, mocz 20 minut. Pokrój w kostkę. Kapustę opłucz, posiekaj. Soczewicę wypłucz. W garnku rozgrzej masło...

  • Surówka z czerwonej kapusty

  • Pyzy na czerwonej kapuście z boczkiem

    Sposób przygotowania 1 kg kapusty czerwonej zetrzyj na tarce, na największych oczkach. Wrzuć do garnuszka z grubym dnem. Dodaj 100 ml octu jabłkowego lub winnego czerwonego, 100 g suszonej żurawiny(...) mieszaj. Na suchej patelni upraż 150 g wędzonego boczku i dodaj do kapusty. Ugotuj Pyzy ziemniaczane (np. PROSTE HISTORIE) zgodnie z przepisem na opakowaniu. Serwuj z chrupiącą, lekko gorącą kapustą.

  • smaczna surówka z czerwonej kapusty, w wersji z majonezem

  • Kociołek z kapustą

    Składniki: 500 g wieprzowiny na gulasz 2 cebule 1 łyżka oleju Sól, pieprz Słodka papryka 2 łyżki koncentratu pomidorowego Puszka pomidorów 0,3 l bulionu Po jednej żółtej i czerwonej papryce Por 400 g ziemniaków Słoik kiszonej kapusty (850 ml) Przygotowanie: Na rozgrzanym oleju smażyć pokrojone w kostkę mięso, dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Doprawić solą...

  • Sałatka z czerwonej kapusty

Artykuły na temat: só z czerwonej kapusty
  • Czerwona kapusta. Naturalny lek

    Idealnie sprawdza się przy zapaleniach oskrzeli. Można nią wyleczyć opryszczkę, łagodzi trądzik i to nie wszytki zalety czerwonej kapusty.

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • ​Falafel z jogurtem, bakłażanem i sałatką z kapusty czerwonej

    Przepis z książki “Pora na lunch". Czas przygotowania: 10 minut + gotowanie 40 minut. Liczba porcji: 1 duża.

  • Dania z czerwoną kapustą są zdrowe i pięknie prezentują się na talerzu. Oto kilka sprawdzonych przepisów, które powinniście wykorzystać w najbliższym czasie. Gwarantujemy, że nie pożałujecie. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują...

  • Gdzie te czerwone

    ..., które wiąże tlen z płuc i dostarcza go do wszystkich tkanek. W każdej krwince czerwonej jest około 280 mln cząsteczek hemoglobiny. Obliczono, że gdyby jej nie było, to aby zaopatrzyć wszystkie tkanki(...). surówkę z kiszonej kapusty i wypić szklankę soku z pomarańczy lub wody z cytryną.  Wiedzą oni również, że aby organizm miał szansę wytworzyć nowe czerwone krwinki, oprócz żelaza potrzebuje jeszcze kwasu...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę kiszoną? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie się z nią zaprzyjaźnić gdyż jest nie tylko bardzo smaczna, ale i wyjątkowo zdrowa. Oto kilka pomysłów na jej wykorzystanie. Fot. 123RF/PicselKiszona kapusta to podstawa wielu tradycyjnych dań kuchni polskiej. Kupując ją, powinniśmy wybierać tę sprzedawaną z beczki, gdyż jest ona najzdrowsza i posiada najwięcej wartości odżywczych. Kapusta stanowi cenne źródło witamin C, B, K, A i E, które pomagają w...

  • Papardelle z karmelizowaną czerwoną kapustą i gorgonzolą

    ...główka czerwonej kapusty 1 czerwona cebula 100 g gorgonzoli 40 g masła 100 ml octu balsamicznego 4 łyżki cukru 2 gałązki świeżego tymianku 350 g makaronu papardelle garść orzechów włoskich sól świeżo mielony czarny pieprz Sposób przyrządzania: Na maśle zeszklij drobno posiekaną czerwoną cebulę z listkami tymianku. Z kapusty wytnij głąb i drobno ją poszatkuj. Włóż kapustę...

  • Idealny dodatek do obiadu, dzięki któremu nawet dobrze znane potrawy nabierają zupełnie nowego wyrazu. O czym mowa? Oczywiście o surówkach z kapusty pekińskiej! Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie surówki z kapusty pekińskiej - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Jeśli chcecie...

  • Miniaturowa kuzynka kapusty

    ...lub schabu, 70 dag brukselki, 1 strąk czerwonej papryki, 1 strąk papryczki chili, 1 duża cebula, 2 ząbki czosnku, 1/2 szklanki mleka, 1/2 pęczka szczypiorku, olej do smażenia, 1 łyżeczka cukru, sól...

  • Przygotowane według przepisu Beaty Śniechowskiej będą ciekawą alternatywą dla tradycyjnych, gotowanych pierogów. Równie dobrze smakują na ciepło i na zimno. Składniki: Ciasto: Ok. 180 g masła w temperaturze pokojowej 600 g mąki pszennej + dodatkowo do podsypywania 3 jajka 150 g śmietany 18% 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Farsz: 300 g posiekanej, kiszonej kapusty 100 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego Do...

Wideo na temat: só z czerwonej kapusty
  • Przepis na pasztet z foie gras i wędzonego łososia

    W kuchni "Dzień Dobry TVN" gościem był wybitny kucharz Michel Roth. Przygotował dania takie jak: pasztet z foie gras i wędzonego łososia z limonkowymi piankami, bażanta faszerowanego grzybami leśnymi z czerwoną kapustą i burakiem. A co na deser? Jaki jest jeszcze cel jego wizyty w Polsce?