• Informacje na temat:

    snikers z orzechów włoskich

Przepisy na temat: snikers z orzechów włoskich
  • Dzisiaj Snikers moje ulubione ciasto. Masa orzechowa, kajmakowa i miodowe placki. Polecam przepis.

  • pyszne ciasto

  • Spotkałam się z rożnymi rodzajami przepisu na snikersa. Uważam ,że ten , który prezentuję, najbardziej upodabnia się do prawdziwego snikersa.

  • Jak dla mnie to niewątpliwie guru wśród ciast. Obłędnie smaczne i słodkie nie do przebicia przez inne słodkości. Ten przepis pochodzi ze Złotej Kolekcji Kasi z niewielką modyfikacją.

  • ciasto z dodatkiem miodu, polecam

  • Należy przygotować blachę o wielkości 25x35 cm. ( Dobrze by było, żeby były trzy blachy takiej samej wielkości, ja miałam jedną)

  • pyszne ciasto według pani Ewy Wachowicz, musiałam je wypróbować,,,pycha

  • Ciasto troche pracochłonne, ale warto spędzic każdą chwilę w kuchn dla tego niebiańskiego przysmaku.

  • należy spożyć po tygodniu od zrobienia...

  • Ciasto bez pieczenia, idealne dla fanów orzechów i słodkich smaków.

Artykuły na temat: snikers z orzechów włoskich
  • Duże emocje towarzyszyły „Pojedynkowi Kulinarnemu", który zorganizowała restauracja Trattoria Soprano 24 września. Byliśmy tam! Przedstawiamy relację z tego wydarzenia. Do walki na najlepszą pizzę, w samo południe stanęli autorzy blogów kulinarnych: kuchnianawzgorzu.pl, www.poracoszjesc.pl, ilovecooking92.blogspot.com, pinkcake.blox.pl oraz dwóch amatorów kulinarnych, wyłonionych w konkursie na fanpage Trattoria Soprano. Przed pojedynkiem Pizzer przeprowadził dla uczestników szkolenie z...

  • Zima w pełni – temperatury nieubłagalnie spadają, kolory za oknem zmieniają się z żółtych i brązowych w bardziej białe, a my rozpoczynamy śledzenie jesienno-zimowych trendów. Nie tylko tych modowych, ale także żywieniowych. Rozglądamy się po sklepowych półkach, straganach, a na nich między innymi hit zimowego sezonu, obowiązkowe na zimowym, a często także świątecznym stole - orzechy włoskie! Najczęściej w codziennym jadłospisie wykorzystywane jako przekąska, coś do pochrupania podczas...

  • Dla większości z nas wszystko co ma łupinkę jest orzechem. Z naukowego punktu widzenia, nie jest to jednak prawdą. Orzechy laskowe, jadalne kasztany czy niejadalne żołędzie są prawdziwymi orzechami, ale - o dziwo - orzeszki ziemne, kokosy, a nawet popularne orzechy włoskie zaliczają się, według biologów, do roślin pestkowych lub strączkowych. Jednak człowiek  wszystko, co posiada skorupkę, nazywa orzechem... Orzechy symbolizują szczęście, dostatek i pomyślność. W czasach starożytnych...

  • Kuchnia śródziemnomorska należy do najzdrowszych na świecie. Ciepły klimat sprawia, że Włosi mają niemal stały dostęp do świeżych warzyw. Morze z kolei obdarowuje półwysep apeniński doskonałymi rybami, krewetkami czy kalmarami. A najzdrowsze są sałatki. W czym tkwi ich sekret? Odpowiednio skomponowane sałatki to bogactwo smaku oraz witamin i składników mineralnych.   Sekretem dobrej sałatki są starannie dobrane, świeże, sezonowe oraz lokalne warzywa. Sezonowość łączy się ze świeżością -...

  • Klimatyczne wnętrze, pyszne jedzenie, świetni ludzie i wyśmienite wino - te kilka słów idealnie opisują Festiwal Wina , który odbył się w czwartek w Trattorii Soprano. Smaker objął to wydarzenie patronatem. Zapraszamy na relację! Gdy wybiła godzina 18:00, w dolnej sali restauracji Trattoria Soprano zaczęli gromadzić się miłośnicy wina. Festiwal otworzył sommelier Pan Lech Andrzejewski, który poprowadził warsztaty dla początkujących degustatorów. Dowiedzieliśmy się m.in. jak prawidłowo...

  • - A właśnie tajemnica naszej kuchni wywodzącej się z biedy, tkwi w prostocie. Sekret smaku natomiast w składnikach wysokiej jakości, dojrzewających na słońcu - Tak o swojej kuchni mówią Włosi, którzy jeść pizze i pastę zaczęli dopiero w XIX wieku. W pierwszych wiekach istnienia Rzymu, jadano to, co można było przyrządzić, dzięki uprawie ziemi i hodowli bydła. Potrawą narodową była zwykła "papka" - gęsta i rozgotowana, ze zmielonego prosa, jęczmienia, pszenicy lub roślin strączkowych. Sztuka...

  • Wyłoniliśmy pięciu laureatów, do których powędrują książki Sophii Loren. Zobaczcie, jakimi potrawami chcieli zaskoczyć gwiazdę Hollywood! Ogromnie dziękujemy za wszystkie zgłoszenia. Jesteśmy pod wrażeniem Waszej kreatywności, z pięciu prostych składników wyczarowaliście iście wykwintne dania. Nagrody postanowiliśmy przyznać: Panu Michałowi "W Awokado wydrążyć środek tak aby powstała łódeczka i miejsce na farsz. Łososia rozcinamy i wkładamy do środka cytrynę po czym przyprawiamy z wierchu...

  • Popularna autorka Kuchni włosko-polskiej oraz polsko-włoskiej odkurza swoją miłość do Włoch i dzięki temu uzyskujemy bardzo atrakcyjną, pełną kulinarnych ciekawostek, książkę o wszystkich smakach Italii. Kuchnie poszczególnych regionów różnią się między sobą, każdy z nich słynie z innej potrawy. Obok pizzy i spaghetti pojawią się przepisy na gnocchi, pasty, salsy, torte, minestre, carni, dolci. Przepisy opatrzone są komentarzem autorki, co stwarza niepowtarzalny klimat całej książki....

  • Dania kuchni włoskiej to nie tylko bogactwo makaronów i nieskończenie wiele rodzajów pizzy, ale również potrawy przygotowywane na bazie ryżu. Istotne jest jednak wykorzystanie odpowiedniego rodzaj tego dodatku – i nie chodzi tu wyłącznie o wybór pomiędzy ryżem białym a brązowym, kwestia ta jest o wiele bardziej złożona. Fot. 123RF Kuchnia spod znaku ryżu Szerokie zastosowanie w kuchni włoskiej ma specjalny gatunek ryżu arborio, dostępny w ofercie firmy Podravka. Swoją nazwę zawdzięcza on...

  • Niewiele jest narodowych kuchni, które mogą się poszczycić taką różnorodnością zarówno składników, jak i metod gotowania. Popularna w Polsce pizza jest narodową potrawą Włochów, a każdy region tego kraju ma jej własną odmianę, stąd np. pizza neapolitana czy sicciliana. Kulinarne Włochy dzielą się na regiony: północny, środkowy, południowy oraz odrębną Sycylię. Północ to kuchnia obfitująca w mięsa smażone na maśle, południe szeroko czerpie z owoców morza i oliwy. Kuchnia włoska jest bardzo...