• Informacje na temat:

    smietana do pasztetu

Przepisy na temat: smietana do pasztetu
  • Pasztet marchewkowo-brokułowy

    ..., fluor, chlor i jod. Jak wiele innych warzyw, kalafiory te są cennym źródłem błonnika pokarmowego. Do przygotowania trójkolorowego pasztetu warzywnego potrzebujemy: 500 g brokułów, 500 g kalafiora...

  • Przepis na farsz do krokietów od patrzyłam od mojej koleżanki Kasi, z początku myślałam że robi krokiety z grzybami, ale jak zobaczyłam że dodaje pasztet to mnie troszeczkę zaintrygowała. Kasia widząc moją minę powiedziała do mnie, poczekaj aż spróbujesz a zobaczysz że są dobre. Ja więc spróbowałam i powiem wam że są nie dobre, ale pyszne.

  • Pieczarki, pasztet, ketchup, śmietana, nać pietruszki, sól.

  • danie szybkie,latwe i bardzo smaczne.

  • Zdrowy i smaczny pasztet.

  • Zdrowe i pyszne. Jako danie glowne lub jako przekaska.

  • Delikatny pasztet w cieście

    Składniki na 6 porcji: - 35 dag mąki, - 15 dag masła, - 3 żółtka, - 2 łyżki śmietany, sól, - 1kg wieprzowiny, - 25 dag słoniny, - cebula, - 2 żółtka, sól, pieprz Przygotowanie: Mięso i słoninę pokroić, zemleć, posolić, popieprzyć, dodać przyprawę do pasztetu. Wymieszać z posiekaną cebulą i 2 żółtkami. Dobrze wyrobić. Z mąki, 2 żółtek i masła szybko zagnieść ciasto, po czym rozwałkować je...

  • prosta,tania i smaczna

  • Wielkanocne specjały. Czego nie może zabraknąć na świątecznym stole?

    Wielkanoc to czas, który spędzamy w rodzinnym gronie w towarzystwie pysznego jedzenia. Podobnie, jak Boże Narodzenie, święta wielkanocne obfitują w tradycyjne dania, które koniecznie muszą pojawić się na stole w tym czasie. Jakich specjałów nie może zabraknąć na najważniejszym śniadaniu w roku?

  • szybki i smaczny deser

Artykuły na temat: smietana do pasztetu
  • Pasztet mięsny

    Cielęcinę skrop koniakiem, dodaj pokrojone cebule, roztarty czosnek, posiekaną zieleninę i przyprawy. Bułkę zalej śmietaną, gdy spęcznieje, połącz z mięsem....

  • Wielkanoc to nie tylko pyszne mazurki, babki, jajka i wędliny, to także znakomite, aksamitne pasztety. Jak je przygotować? Oto sprawdzone przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Świąteczne stoły Polaków uginają się pod ciężarem jajek, bab, mazurków, domowych wędlin i pasztetów. Jednak te ostatnie, dosyć niesłuszne, uznawane są za nudną potrawę, która nie może nas niczym zaskoczyć. Pozwólcie jednak, aby nasi użytkownicy wyprowadzili was z błędu. Pasztet przygotowywany z okazji świąt...

  • Pasztet mięsny

    Cielęcinę skrop koniakiem, dodaj pokrojone cebule, roztarty czosnek, posiekaną zieleninę i przyprawy.

  • W czasach, gdy bez problemu możemy kupić podrobione ubrania, kosmetyki i telefony raczej nikogo nie dziwi fakt, że fałszuje się także jedzenie. Na liście oszukanych produktów znajduje się m.in. śmietana. Jak ją rozpoznać? Fot. 123RF/Picsel Fałszowanie jedzenia nie jest wymysłem współczesnych producentów żywności. Proceder ten jest stary jak świat - starożytni Rzymianie narzekali na sfałszowaną mąkę, a Grecy denerwowali się, gdy sprzedawcy rozcieńczali wino wodą. Sytuacja niewiele zmieniła się...

  • Pasztet jaglany w porach

    Kasza jaglana doskonale smakuje z indyjskimi przyprawami, można ja więc doprawić mieszanką curry, mielonym kuminem i imbirem.

  • Jest takie miejsce na Dolnym Śląsku, które kusi tajemnicą średniowiecznej historii, przyciąga neorenesansowym pięknem architektury i zarazem nęci doskonałym wyczuciem potrzeb nowoczesnego klienta. Z dala od zgiełku miasta, wtulony w pejzaż Borów Dolnośląskich, nad wartką rzeką Kwisą stoi od wieków niewzruszenie majestatyczny Zamek Kliczków. Największy tego typu obiekt pałacowohotelowy w Polsce, przywrócony do dawnego blasku przez firmę Integer, płynnie łączy poszanowanie historii z bogatą...

  • Pasztet z pieczarek i migdałów

    Pieczarki oczyść. Kapelusze małych sztuk skrop sokiem z cytryny, oprósz pieprzem kajeńskim i odstaw na 2 godz. Resztę pieczarek pokrój. Na 2 łyżkach masła...

  • Święta Wielkiej Nocy zbliżają się wielkimi krokami. W sklepach pojawiają się czekoladowe zajączki, cukrowe baranki, a w domach już niedługo pachnieć będzie świeżą rzeżuchą i pieczonymi mazurkami. Fot. materiały prasowe Dla wielu z nas jedną z najważniejszych tradycji wielkanocnych jest szykowanie święconki. Jakie produkty powinny znaleźć się w koszyczku? Podstawowe składniki Produkty, które znajdą się w święconce powinny być przemyślane, a nie przypadkowe. Pamiętajmy też, by wybierać...

  • Pasztet z selera wygrał w Krakowie, pstrągi puszczańskie - w Katowicach

    Z ośmiu finałowych dań zgłoszonych z regionu Małopolski, Podkarpacia i Lubelszczyzny wyłoniono spośród ponad 250 przesłanych przepisów. Oprócz zwycięskiego "Pasztetu z selera" wyróżniono jeszcze: "Pierogi z kominków" Marianny Misztal z Wojciechowa (II miejsce) i "Miodowy orzeszek" wg przepisu Alicji Woźniak z Nasutowa (miejsce III). W finale katowickim drugie miejsce zajęła Katarzyna Piontek...

  • W półfinałowym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" Michał Bryś przygotował dla uczestników nie lada wyzwanie. W ciągu 6 godzin musieli przygotować staropolski chleb na zakwasie, pasztet z trzech mięs oraz konfiturę. Oto jego przepisy. STAROPOLSKI CHLEB ORKISZOWY NA ZAKWASIE 140g mąki pszennej żarnowej typ 650 250g mąki orkiszowej białej 50g mąki orkiszowej razowej żarnowej 280g wody - uwaga należy obliczyć temperaturę wody wg poniższego wzoru* 130g zaczynu 2.5g drożdży 10g soli...

Wideo na temat: smietana do pasztetu
  • Pasztet z soczewicy, śliwkowe trufelki. Jarskie przepisy z 1929 roku

    Kasza jaglana i kapary to nie kulinarny wymysł współczesnych hipsterów. Tych produktów używano w polskiej kuchni już 100 lat temu. W kuchni "Dzień Dobry TVN" Anna Włodarczyk przygotowała jarskie potrawy z dwudziestolecia międzywojennego: pasztet z soczewicy, śliwkowe trufelki, kotleciki z kaszy jaglanej i żurawinowy kisiel z bitą śmietaną.