• Informacje na temat:

    smażony ser z sosem tatarskim

Przepisy na temat: smażony ser z sosem tatarskim
  • Tatarskie czebureki z farszem

    ...sosem serowo-jogurtowym. Smacznego!(...), podsmażyć na oleju do lekkiego zrumienienia i dodać do mięsa. Dodać również pokrojony w kostkę ser żółty, jogurt, posiekaną natkę pietruszki, oraz przyprawy do smaku. Całość dokładnie wyrobić ręką...

  • Troche inna wersja smazonego karpia, która smakuje nie tylko na wigilijnym stole. Karp smazony na masle z ziolami, podany na salacie z marynowana dynia i polany sosem tatarskim.

  • Zimne sosy do mięsa

    Sos tatarski 200 ml gęstego majonezu wymieszaj ze 150 ml kwaśnej śmietany 18 proc. Osącz z zalewy i bardzo drobno posiekaj 2 ogórki konserwowe oraz 10 marynowanych pieczarek. Składniki wrzuć do(...) z wieprzowiną. Serwuj go np. z szaszłykami, kotletami z mięsa mielonego lub choćby z pieczoną karkówką czy schabem. Pomidorowa salsa 2 papryczki chili, 2 pomidory i 1 zieloną paprykę umyj, oczyść, drobno...

  • Sprawdzony przepis na "Smażony ser pleśniowy"

  • Smaki Litwy

    ...są podstawą wielu litewskich potraw, w tym również smacznych białych serów. Na Litwie organizowane są tradycyjne "święta" różnych produktów jak np. Festiwal wiśni w Żagare (płn. Litwa) i Święto(...) zaliczają się cepeliny, zwane na suwalszczyźnie kartaczami. Głównym składnikiem cepelinów są gotowane i surowe ziemniaki, mięso głównie wieprzowe, niezbyt chude, smażony boczek z cebulą jako omasta oraz...

  • bardzo łatwe do zrobienie, i bardzo dobre.

  • Z twarogu robię ser.Nie nadaje się twaróg z wiaderek,puszcza za dużo wody.

  • Mięso z kurczaka przykryte sosem połączonym z porem i zapiekane z serem to coś innego na niedzielny obiadek.

  • Szybkie i proste - gdy brak pomysłu na obiad. Dla fanów serów nie lada gratka.

  • Makaronowa sałatka z sosem tatarskim to pyszna i szybka sałatka, którą śmiało można przygotować z makaronu który pozostał z obiadu.

Artykuły na temat: smażony ser z sosem tatarskim
  • Smaki z Czech

    Smakołyki naszych południowych sąsiadów to nie tylko słynne knedliki, ale także pyszne pieczone kiełbaski, nadziewane placki oraz smażony żółty ser.

  • Ten pomysł na burgery zachwyci nie tylko amatorów warzyw, ale i prawdziwych mięsożerców. Burgery marchewkowe z dodatkiem aromatycznych przypraw, nasion i orzechów to znakomita przekąska lub kolacja. Składniki:- 2-3 łyżki masła klarowanego- 2 plastry korzenia imbiru- 3 plastry świeżej kurkumy- 8 młodych marchewek- 3 łyżki ugotowanej kaszy orkiszowej- bułka tarta orkiszowa do obtoczenia - słodszy olej- mieszanka pestek słonecznika/dyni/ pokrojonych orzechów lub migdałów- pęczek zielonej...

  • Pierogi z różnych stron świata

    ...piecz na złoto w temperaturze 200° C. Podawaj ciepłe z sosem pomidorowym lub po ostygnięciu - z barszczem. Bałkańskie z botwinką Składniki na 10 porcji: Na ciasto: 40 dag mąki, jajko, woda, sól. Na(...) Ravioli z serem Składniki na 10 porcji: Na ciasto: 40 dag mąki, 2 jajka, szczypta soli, 10 dag mrożonego rozdrobnionego szpinaku, woda. Na farsz: 10 dag półtłustego twarogu, 10 dag sera typu feta...

  • Ser jest nie tylko przekąską, ale i wspaniałą przyprawą - dowiedz się, jak wzbogacić smak ulubionej potrawy, dodając do niej dojrzewający ser. Fot. 123RF/Picsel Dojrzewające i dojrzałe sery doskonale komponują się nie tylko z białym wytrawnym winem. Dodane do dań z makaronem, pizzy lub zup potrafią wydobyć ich głębię smaku! Najpopularniejszymi serami dojrzewającymi są włoskie Parmigiano Reggiano i Grana Padano. Ten pierwszy, wyrabiany z krowiego mleka, zazwyczaj dojrzewa od 12 do 18...

  • Ryby smacznie podane

    ..., układamy w naczyniu żaroodpornym, obok układamy szpinak i całość zalewamy sosem paprykowo-śmietanowym. Wierzch posypujemy tartym serem i pieczemy około 15 minut w 200ºC. Burger z mintajem(...) kawałki. Umyte papryki przekrawamy na pół, usuwamy pestki i kroimy w małą kostkę. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Filety z dorsza skrapiamy sokiem z cytryny, odstawiamy. 2. Na patelni...

  • Kotleciki schabowe to idealny pomysł na obiad dla zapracowanych. Składniki: - 400g schabu środkowego - 1 łyżka delikat do mięs - 1 czerwona papryka średniej wielkości - 2 ząbki czosnku - 1 cebula średniej wielkości - 50ml oliwy z oliwek - 100ml śmietany - 1 kostka paprykowa knorr Sposób przygotowania: 1. Paprykę cebule i czosnek pokrój w mniejsze kawałki podsmaż w na rozgrzanej oliwie przez około 5 minut całość podlej śmietaną i szklanka wody, dodaj kostkę paprykową, całość duś...

  • Fantazyjne pierogi

    Pierożki calzone z serem i kalafiorem Składniki na 12 sztuk: 1/4 l mleka, 4 żółtka, sól, gałka muszkatołowa, 10 dag żółtego sera, 3 łyżki orzeszków pistacjowych, kalafior, opakowanie gotowego ciasta(...) minut. Po ugotowaniu dokładnie osącz kalafiora na sicie. Odłóż cztery najładniejsze różyczki, a połowę z pozostałych zmiksuj na gładko z dodatkiem 2 żółtek. Dopraw solą i gałką muszkatołową. Ser żółty...

  • Niewiele jest serów, których smak bezbłędnie rozpozna się niemal w każdym zakątku świata. W ich poszukiwaniu nie musicie udawać się w daleką podróż. Okazuje się bowiem, że tuż za wschodnią granicą Polski, produkuje się ser, zachwycający wszystkich koneserów. Fot. 123RF/Picsel Jak głoszą legendy, wieki temu potężny olbrzym Dziugas wykopał na Żmudzi jezioro Mastis oraz założył nad nim miasto Telsza - stolicę Żmudzi. Historia ta jest żywa po dziś dzień, a na cześć mitycznego założyciela miasta...

  • Przepis na życie

    ...z krewetkami. Albo sałatka jarzynowa, bigos. I śledzie. Czasem eksperymenty, np. rukola z kurkami od pani Haliny albo sprawdzone hity jak figi z kozim serem i miodowym sosem. – Nawet kiełbasa z grilla(...): "Niesamowite tagliatelle!". Tylko ona wie, że to galaretka z pomidorów i serka mascarpone. - Wylałam ją na blachę, gdy zastygła, pokroiłam we wstążki - opowiada. - To moja wersja kuchni molekularnej...

  • Kropelka smaku, która zmienia każdy kęs potrawy w kulinarne dzieło sztuki. Są dopełnieniem każdej potrawy. Odpowiednio dobrane i przyrządzone potrafią nadać nawet najprostszemu daniu niezwykły smak. To nie przypadek, że w najlepszych restauracjach sosy przygotowuje doświadczony kucharz - sauciere - specjalizujący się właśnie w tej dziedzinie oraz w przyrządzaniu ciepłych przekąsek i mięs. Istnieje dużo rodzajów sosów, które możemy podzielić na kilka grup. Na przygotowanie niektórych z nich...