• Informacje na temat:

    smażony ser na patelni jak schabowe

Przepisy na temat: smażony ser na patelni jak schabowe
  • Roladki schabowe z pieczarkami

    ..., zdejmujemy patelnię z gazu i doprawiamy. Gdy całość lekko przestygnie dodajemy starty żółty ser oraz posiekaną pietruszkę. Taką masą nadziewamy schaby, po czym zwijamy w kształt roladki i zwijamy .Użyłam(...), - 2 kieliszki czerwonego wina (u mnie troszkę mniej) Przygotowanie: Rozbijamy schaby na jak najcieńsze plastry. Następnie solimy i pieprzymy je. Jedną stronę (wewnętrzną) smarujemy musztardą oraz chrzanem...

  • bardzo łatwe do zrobienie, i bardzo dobre.

  • Toskańskie menu dla zakochanych

    Margherita, bohaterka książki "Miłość jest jak toskański deser" gotuje przepyszne dania. Oto przepisy na kilka z nich, które możesz przygotować własnoręcznie.

  • Szybkie i proste - gdy brak pomysłu na obiad. Dla fanów serów nie lada gratka.

  • Szybki i prosty obiad.

  • Sprawdzony przepis na "Smażony ser pleśniowy"

  • Dobry sposób na zużycie czerstwego chleba.Dawniej za czasów komuny ,gdy w sklepach były pustki, ten "przysmak" często u nas gościł,podawany z różnymi dodatkami i zawsze wszystkim smakował:)

  • Z twarogu robię ser.Nie nadaje się twaróg z wiaderek,puszcza za dużo wody.

  • Na co dzień staram się jeść dość zdrowo. Rzadko kiedy mam ochotę na kotleta schabowego, ale jak już się ona pojawi, to nie odmawiam go sobie. Podczas zakupów najlepiej poprosić panią w sklepie mięsnym, żeby "przepuściła" nam te kotleciki przez maszynkę. Dzięki temu kotlety będą soczyste a my zaoszczędzimy czas i nie będziemy musieli rozbijać ich w domu. Szczerze polecam ;)

  • Wiele razy zdarzyło Ci się, że Twoje placki ziemniaczane przywierały do patelni i nie dało się ich zdjąć? Jajko sadzone się przypaliło, bo nie dało się go zdjąć z patelni? Mamy na to sposób!

Artykuły na temat: smażony ser na patelni jak schabowe
  • Schabowy inaczej

    W chrupiącej panierce czy jako soczysta rolada – to tylko niektóre z rozmaitych propozycji na rodzinny obiad z wieprzowiną w roli głównej. Sprawdź, jak jeszcze możesz zaszaleć ze schabowym!

  • Polacy uwielbiają kotlety schabowe. Chcąc przygotować je naprawdę dobrze, powinniśmy przestrzegać kilku prostych zasad. Warto je sobie przypomnieć, bo dziś obchodzimy Dzień Kotleta Schabowego. Fot. 123RF/PicselCzęsto mówi się, że wieprzowina jest kaloryczna. Oczywiście osoby na diecie lub dbające o linię powinny zrezygnować z jedzenia boczku lub golonki. Jednak schab, polędwica czy chuda szynka będą odpowiednie dla każdego, nawet dla dzieci. Wieprzowina, jak każde mięso, zawiera wiele białka...

  • Zawijańce z serem

    Jak przyrządzić wieprzowinę, by była miękka i soczysta? Wypróbuj przepis, dzięki któremu rodzina zapomni o schabowym.

  • Kotlet schabowy potrafi przygotować nawet początkujący kucharz. Czy da się w tym temacie wymyślić coś nowego? Okazuje się, że nasi użytkownicy mają mnóstwo pomysłów na to, jak odmienić tę potrawę. Fot. 123RF/Picsel Podstawą dobrego schabowego jest mięso. Kupując je, zwracajmy uwagę na to, aby miało jednolitą strukturę i różowoczerwony kolor. Jeśli sądzisz, że idealnie gładki, jednolity, jasny, zbity kawałek mięsa to dobry zakup, musimy wyprowadzić cię z błędu. Taki perfekcyjny schab po...

  • Wieprzowina w roli głównej

    Kotlet schabowy jest najchętniej jedzonym daniem przez Polaków w weekendy. Jak przygotować go nieco inaczej niż do tej pory?

  • Patelnia jest jednym z najważniejszych sprzętów kuchennych. Trudno wyobrazić sobie bez niej smażenie i duszenie potraw. W sklepach jest dostępnych wiele różnych rodzajów patelni, które różnią się od siebie przeznaczeniem, materiałem z jakiego są wykonane i rodzajem powłoki. Zapoznanie się z najważniejszymi typami ułatwi wybór patelni najbardziej dopasowanej do naszych potrzeb. Do jakich potraw? - Patelnie grillowe - pozwalają na beztłuszczowe przygotowanie mięsa, warzyw i ryb- Patelnie...

  • Chiny to kraj smakoszy

    Rynek restauracyjny w Azji Wschodniej jest niezwykle konkurencyjny. W Chinach restauracje rodzą się i upadają w tempie niewiarygodnym, zmieniając się jak w kalejdoskopie, a w centrach miast na niemal każdej ulicy są dziesiątki miejsc konkurujących ze sobą walorami kuchni.

  • Uwielbiasz smażone dania, ale martwisz się, że są zbyt tłuste i niezdrowe? Nie musisz z nich rezygnować, tylko przygotowuj je tak, by nie traciły cennych wartości odżywczych. Doświadczeni kucharze namawiają wszystkich entuzjastów gotowania, by podczas codziennego przygotowywania posiłków korzystali z kilku sprawdzonych trików, dzięki którym ograniczysz wytwarzanie się szkodliwych dla ludzkiego organizmu związków chemicznych oraz sprawisz, że gotowane przez ciebie potrawy zachowają maksimum...

  • Kulinarne grzeszki, które szkodzą zdrowiu

    ..., gdzie tkwi błąd i jak można go naprawić. Przygotowywanie posiłków Co rodzina Kowalskich najchętniej je na obiad? Kotlety schabowe lub mielone z ziemniakami okraszonymi tłuszczem spod smażenia oraz zasmażane buraczki. Jest tłusto, słono i... bardzo smacznie! Ale niezbyt zdrowo! Najczęściej patelnia Pani Kowalska przyzwyczaiła się do tego, że mięso się smaży. Wydaje jej się, że takie jest...

  • Schabowy to znane wszystkim danie, jednak nie każdy wie, jak sprawić, by było naprawdę smaczne. Zobaczcie, jak szybko i prosto przyrządzić pysznego schabowego! Jak przyrządzić schabowego, który przejdzie do rodzinnej legendy?     © 123RF.COM/PICSEL Schabowego robi się banalnie prosto. Podstawą są 4 poniższe kroki: Krok 1. Kroimy schab w plastry. Krok 2. Rozbijamy je do preferowanej grubości. Krok 3. Panierujemy w jajku i bułce tartej. Krok 4. Smażymy na głębokim tłuszczu z obu stron przez ok....