• Informacje na temat:

    smazony chleb z feta

Przepisy na temat: smazony chleb z feta
  • Kuchnia pachnąca słońcem, morzem i oliwą

    Trudno wyobrazić sobie kuchnię grecką bez oliwy z oliwek, całego bogactwa warzyw i aromatycznych przypraw, jagnięciny, owoców morza oraz sera feta.

  • nic lepszego

  • Pyszne dania na wzmocnienie po zimie

    .... Następnie gruszkę i camembert kroimy wzdłuż w cienkie plasterki i grillujemy przez chwilę po obu stronach. Chleb tostowy skrapiamy oliwą i układamy na nim rukolę, szynkę, gruszkę i camembert. Gotowe tosty grillujemy po obu stronach, aż chleb się zarumieni. Fasolka szparagowa z boczkiem i cukinią Sposób przygotowania Fasolkę myjemy i obcinamy twarde końcówki. Wrzucamy do osolonej wody...

  • Antrykot wołowy,smażony na patelni ( najlepiej żeliwnej )

  • Pyszny niedzielny obiad dla całej rodziny

    ...kosteczki pokrojonego chleba. Zalej bulionem. Doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz płomień i gotuj jeszcze 17-18 minut. W tym czasie fetę pokrój w kostkę. Kiedy warzywa będą już miękkie, zmiksuj je...

  • Doskonaly chleb na bazie cukinii, z maki mieszanej - orkiszowej pelnoziarnistej i tradycyjnej maki do pieczywa. Specjalnego smaku nadaje mu ser feta, ale równie dobrze smakuje np. z cebula, suszonymi pomidorami, oliwkami lub mielonymi orzechami.

  • Kuchnia izraelska: Miks smaków świata

    ..., ziemniaków, marchwi, kaszy jęczmiennej, cebuli i fasoli oraz falafele, smażone w głębokim tłuszczu kulki ciecierzycy, zawinięte z liśćmi sałaty w chlebie pita. Zacznij od przystawki Każdy posiłek zaczyna(...) chodzi tu tylko o smak, ale i właściwości chłodzące nasion. Dodaje się go praktycznie do wszystkiego - chleba, hummusu, mięs i sałatek. Kuchnia izraelska to świeże smaki warzyw, ziół, orzechów...

  • Pyszne, szybkie- słowem same zalety.

  • Grillowane nadziewane bakłażany

    Składniki dla 4 osób: - 2 bakłażany (250 g), - -sól, - 1 pęczek rozmarynu, - 3 łyżki oliwy z oliwek, - 1 opakowanie (150 g) niskotłuszczowego sera Feta (8 proc. tłuszczu), - 1 słoik (370(...) i spinać wykałaczkami. Smarować pozostałym olejem rozmarynowym, doprawić pieprzem. Grillować na rozgrzanym grillu (najlepiej na tackach) po 3-4 minuty z każdej strony. Podawać z dipem paprykowym i chlebem...

  • Chleb z cukinia jest doskonaly sam w sobie. Wzbogacony innymi dodatkami jest po prostu pyszny, a wykonanie jest bardzo proste, mimo iz jest to ciasto drozdzowe.

Artykuły na temat: smazony chleb z feta
  • Chleb nasz powszedni

    .... Przygotowanie (bez czasu pieczenia): 40 minut Porcja: 395 kalorii Zupa chlebowa z razowca Składniki na 4 porcje: Na wywar: 30 dag wołowiny na rosół (np. antrykot, pręga), 2 cebule, 2 marchewki, pietruszka, mały kawałek selera, por, 1/2 bochenka chleba razowego żytniego, liść laurowy, 4 ziarenka ziela angielskiego, 2 ząbki czosnku, 1/4 szklanki gęstej kwaśnej śmietany Na klopsiki: 50 dag mielonego...

  • Wszystkich rodzajów chleba chyba nikt nie zliczy. Wciąż piecze się go według tradycyjnych receptur, a na rynku pojawia się coraz więcej nowych rodzajów pieczywa, wzorowanych na chlebach włoskich, francuskich czy niemieckich. Fot. 123RF/Picsel W Polsce znamy wiele odmian chleba i bułek, ale generalnie pieczywo dzielimy na pszenne, czyli wypiekane z jaśniejszej lub ciemniejszej mąki pszennej; żytnie, produkowane na zakwasie z mąki żytniej, czasem z dodatkiem drożdży; oraz mieszane,...

  • Dobrze nadziane

    ...ok. 45 sztuk: Na ciasto: 50 dag mąki pszennej, ok. 1 szklanka gorącej wody, łyżka oleju, szczypta soli. Na farsz: 50 dag mrożonego szpinaku, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 1 opakowanie sera feta, 2 łyżki(...). Aby sprawdzić czy temperatura jest odpowiednia, wrzuć kawałek czerstwego chleba. Jeśli szybko się zrumieni i wypłynie na wierzch - nadaje się do smażenia. Pierożki wrzucaj partiami i smaż z obu stron...

  • Chleb ma wszechstronne zalety. Leczy, przynosi szczęście, chroni przed wróżkami, a nawet sprawia, że ludzie uświadamiają sobie własne błędy. Fot. 123RF/Picsel W większości kultur chleb był symbolem podstawowych potrzeb człowieka - w Indiach mówi się, że podstawą życia człowieka są "roti, kapra aur makan", czyli chleb, ubranie i mieszkanie, w modlitwie "Ojcze nasz" prosimy o chleb, symbolizujący pokarm niezbędny do życia. W londyńskiej gwarze Cockney, słowo "bread" czyli chleb, oznacza?...

  • Danie z tego... co zostanie

    Każdej z nas zdarza się ugotować za dużo ryżu, kupić więcej chleba.

  • Jaki produkt bywa najczęściej umieszczany na czele listy zakazanych przez osoby, które próbują zrzucić kilka kilogramów? Oczywiście pieczywo. Jednak pojawiła się jego nowa odmiana, która zdaniem naukowców, może zupełnie zmienić nasze nawyki żywieniowe. Fot. 123RF Przechodząc na dietę, najczęściej zaczynamy odmawiać sobie słodyczy oraz różnego rodzaju niezdrowych przekąsek. Kolejnym krokiem bywa także ograniczenie spożycia białego pieczywa, a nawet jego całkowite wyeliminowanie z diety....

  • 7 zasad idealnej diety po 1. roku życia

    ..., żółtym czy feta. Zdrowemu maluchowi nie zaszkodzą także cytrusy, kakao czy kawałek czekolady. Nie wahaj się również zapoznać smyka ze smakiem kiszonego ogórka, czosnku, cebuli lub łagodnych ziołowych(...) modyfikowanego plus 40 g twarożku lub mały kubek jogurtu naturalnego oraz plasterek żółtego sera). Do tego brzdąc powinien zjeść co dzień 1-2 kromki chleba (np. białego, razowego, sitkowego) lub bułki...

  • W ostatnich latach w naszym kraju zapanowała moda na domowe pieczenie chleba. Wiele osób własnoręcznie zagniata bochenki i samodzielnie tworzy zakwasy, bo w końcu nic nie smakuje tak dobrze jak kromka świeżego, domowego pieczywa. Fot. 123RF/Picsel Statystyczny Polak zjada rocznie blisko 100 kilogramów chleba, dlatego warto wiedzieć w jaki sposób wpływa on na nasze zdrowie. Jak się okazuje, jedząc chleb, możemy bardzo dużo zyskać. Zawarte w nim magnez oraz witaminy z grupy B poprawiają...

  • Śniadanie zjedz królewskie!

    ..., podważając brzegi, by masa spływała na spód. Wierzch posypać serem, nałożyć warzywa, dosmażyć pod przykryciem na małym ogniu. Posypać posiekaną zieleniną, podawać z sałatą. Feta zapiekana pod(...). Oliwki pociąć jak najdrobniej, z gałązek rozmarynu oberwać igiełki, posiekać, chleb pokruszyć. Składniki wymieszać, doprawić. 3. Fetę odcedzić, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia...

  • Wielu osobom chleb nigdy się nie znudzi. Niektórym trudno wyobrazić sobie śniadanie bez kanapek z różnymi dodatkami. Niestety, niektóre sklepy oferują nam jedynie produkty chlebopodobne. Sprawdź, jak na niewiedzy klientów, zarabiają producenci. Fot. 123RF/Picsel Podrabianie chleba jest prawie tak stare, jak historia tego produktu. Mimo, że zmieniają się sposoby fałszowania pieczywa, to główne powody tego procederu pozostają niezmienne. Chcemy mieć wszystko jak najszybciej i jak najniższym...