• Informacje na temat:

    smażone żołądki z cebulą

Przepisy na temat: smażone żołądki z cebulą
  • Podroby z kurczaka i indyka

    Drobiowe żołądki, wątróbki czy serduszka to przysmaki, które dobrze znamy od wielu lat.

  • Mój mąż na samą myśl o żołądkach robił się blady, dopóki ich nie spróbował.... :))

  • Kaszotto z mięsem i warzywami

    .... Kaszotto z podrobami Sposób przygotowania 1. Grzyby moczę w 1,5 szklanki wody. Żołądki oczyszczam, zalewam wodą i gotuję. Odcedzam, ponownie zalewam wodą. Dodaję łyżeczkę jarzynki, liść laurowy oraz ziele angielskie. Przykrywam garnek i gotuję żołądki do miękkości.  2. Serduszka oczyszczam i kroję w paski, podobnie jak ugotowane żołądki. Cebulę obieram, siekam, szklę na rozgrzanym oleju razem...

  • Wyjątkowy smak.

  • Nie każdy lubi podroby. Ja uwielbiam ☺ Wymyśliłam taki zamiennik dla flaczków. Bardzo przyzwoicie smakuje. Dla tych, którzy nie lubią zapachu i smaku tradycyjnych flaków może to być dobra alternatywa. Na nadchodzące święta potrawa idealna! Można przygotować dwa dni wcześniej i wtedy jest najlepsza, później wystarczy tylko podgrzać. Polecam !

  • Smażone kacze wątróbki z cebulą, podane jako ciepła przekąska z pieczywem.

  • Smażone kawałki boczku z cebulą.

  • Skwary ze świeżego mięsa wieprzowego (ze świniobicia) smażone z cebulą. Trudno takiej skwarce się oprzeć :)

  • Bardzo smaczne, smażone kawałki z mięsa wieprzowego z cebula podane z marynowanymi papryczkami czereśniowymi.

  • OMG, to ubóstwiamy

Artykuły na temat: smażone żołądki z cebulą
  • Afrodyzjaki prosto z natury

    .... Kusiło bogatym smakiem i kuszącym kształtem. A potrawa z ich dodatkiem, uznawana za natychmiastowo działający środek pobudzający to szparagi z dodatkiem żółtek, wielbłądziego mleka i miodu razem smażone(...) jakości życia seksualnego. I tak najlepsze ponoć są podroby, takie jak wątroba czy żołądki. Ale w niektórych krajach europejskich popularnością cieszą się części ciała zwierząt jak oczy jagniąt na...

  • Gotowanie warzyw wydaje się jedną z najzdrowszych form ich przygotowywania. Jednak najnowsze wyniki badań rzucają nowe światło na ten pogląd. Okazuje się bowiem, że znacznie korzystniejsze dla naszego organizmu może być ich… smażenie! Fot. 123RF Zazwyczaj, gdy chcemy przygotować naprawdę zdrowy posiłek, rezygnujemy ze smażenia potraw, decydując się na ich gotowanie lub pieczenie. W końcu cóż mogłoby być zdrowszego niż porcja warzyw ugotowanych na parze? Okazuje się jednak, że niektórzy...

  • Żeby w sypialni było pikantnie...

    .... Kusiło bogatym smakiem i kuszącym kształtem. A potrawa z ich dodatkiem, uznawana za natychmiastowo działający środek pobudzający to szparagi z dodatkiem żółtek, wielbłądziego mleka i miodu razem smażone(...) poprawy jakości życia seksualnego. I tak najlepsze ponoć są podroby, takie jak wątroba czy żołądki. Ale w niektórych krajach europejskich popularnością cieszą się części ciała zwierząt jak oczy jagniąt na...

  • Na polskich stołach od lat królują zasmażane pierogi i kotlet schabowy w chrupiącej panierce. Można wiele mówić o niezdrowych przyzwyczajeniach Polaków, ale prawda jest taka, że nasza dieta szybko się nie zmieni, ponieważ uwielbiamy smażone potrawy. Zamiast więc walczyć z gustami kulinarnymi, zacznijmy od „odchudzenia” naszego tradycyjnego menu. Dietetyczna jajecznica Jajka zawierają świetnie przyswajalne białko (które zaspokaja apetyt i zwiększa uczucie sytości), przyspieszają przemianę...

  • W sklepach znajdziecie różnego rodzaju cebule. Mało kto wie, iż każda z nich ma nieco inne właściwości i zastosowanie. Nasze babcie od bardzo dawna wykorzystywały cebulę, jako skuteczny środek do walki z przeziębieniem oraz wszelkimi infekcjami. Współczesne badania potwierdzają ich przeczucia. Okazuje się bowiem, że warzywo to jest pełne substancji wzmacniających odporność. Co ważne, jego lecznicze właściwości nie ograniczają się wyłącznie do zapobiegania przeziębieniom. Cebula ułatwia...

  • Niektórzy kojarzą cebulę głównie ze łzami i z niezbyt przyjemnym oddechem. Inni natomiast traktują ją, jako panaceum na wiele dolegliwości. Czy wiedzieliście, że cenne substancje znajdziemy nawet w łupinkach tego warzywa? Fot. 123RF/Picsel Nasze babcie uznawały cebulę za magiczne remedium na wszelkiego rodzaju choroby. Przepis na domowy syrop z cebuli znał i stosował niemal każdy. Nie była to nowa tradycja, gdyż warzywo to było wykorzystywane przez medyków już w starożytności. Co ciekawe,...

  • Niektórzy kojarzą cebulę głównie ze łzami i z niezbyt przyjemnym oddechem. Inni natomiast widzą w niej panaceum na wiele dolegliwości. Jak ją przygotować, aby była zdrowa i smaczna? Fot. 123RF/Picsel Nasze babcie uznawały cebulę za magiczne remedium na wszelkiego rodzaju choroby. Przepis na domowy syrop z cebuli znał i stosował niemal każdy. Nie była to nowa tradycja, gdyż warzywo to było wykorzystywane przez medyków już w starożytności. Co ciekawe, tysiące lat temu, Egipcjanie wykorzystywali...

  • Smażone potrawy kuszą smakiem i aromatem, ale nie da się ukryć, że smażenie to jedna z najtrudniejszych metod przygotowywania dań. Dlaczego? Ponieważ w wyniku oddziaływania temperatury dochodzącej do 200°C z niektórych produktów mogą wydzielać się toksyczne substancje. Jak tego uniknąć? Jeśli nie potrafimy odmówić sobie smażonych rarytasów, warto poznać kilka sprawdzonych trików, dzięki którym nasze dania zachowają smak i nie będą nam szkodzić. Patelnia to podstawa Dobry sprzęt nie tylko...

  • Uwielbiasz smażone dania, ale martwisz się, że są zbyt tłuste i niezdrowe? Nie musisz z nich rezygnować, tylko przygotowuj je tak, by nie traciły cennych wartości odżywczych. Doświadczeni kucharze namawiają wszystkich entuzjastów gotowania, by podczas codziennego przygotowywania posiłków korzystali z kilku sprawdzonych trików, dzięki którym ograniczysz wytwarzanie się szkodliwych dla ludzkiego organizmu związków chemicznych oraz sprawisz, że gotowane przez ciebie potrawy zachowają maksimum...

  • Uwielbiasz smażone dania, ale martwisz się, że są zbyt tłuste i niezdrowe? Nie musisz z nich rezygnować, tylko przygotowuj je tak, by nie traciły cennych wartości odżywczych. Fot. 123RF/Picsel Doświadczeni kucharze namawiają wszystkich entuzjastów gotowania, by podczas codziennego przygotowywania posiłków korzystali z kilku sprawdzonych trików, dzięki którym ograniczysz wytwarzanie się szkodliwych dla ludzkiego organizmu związków chemicznych oraz sprawisz, że gotowane przez ciebie potrawy...