• Informacje na temat:

    smazone buraczki

Przepisy na temat: smazone buraczki
  • Sola ze smażoną cytryną na buraczkach

    Buraki gotuj 15 minut, odstaw w wodzie, w której się gotowały, na noc.

  • Wykwintna sałatka do obiadu.

  • Placki z buraczkami

    Zdrowe i smaczne!

  • Smaczny i zdrowy dodatek do obiadu jak znalazł.

  • Placki z buraczków

    Buraczki wyszoruj, każdy osobno zawiń w folię aluminiową.

  • Surówka z pieczonych buraczków to smaczny i zdrowy dodatek do codziennego obiadu. Buraczki podczas pieczenia nie tracą swoich wartości odżywczych a dodatkowo zyskują na smaku. Polecam!

  • Kasza jaglana z buraczkami

    Sposób przygotowania 1. Buraki wyszoruj, zawiń w folię aluminiową. Piecz ok. godziny w 180 st. Szalotki obierz, pokrój w plasterki. Kaszę przelej na sitku wrzątkiem, osącz.  2. Rozgrzej oliwę. Zeszklij na niej szalotki. Dodaj kaszę. Smaż 2 minuty, potem wlej 1 i 1/2 szkl. gorącej posolonej wody. Duś razem 10 minut. Buraczki obierz i zetrzyj. Wrzuć do kaszy. Dolej jeszcze 1 szkl. wrzątku. Duś...

  • Uwielbiam buraczki, bardzo zasmakowały mi kupione w jednym sklepie. No i postanowiłam zrobić podobne.

  • Schab z buraczkami

    ...ziołami, odstawić do lodówki na min. 1 h. Buraczki pokroić i lekko przesmażyć na rozgrzanym maśle, doprawić solą i pieprzem, zalać śmietanką, po zagotowaniu zestawić. Na rozgrzanym oleju przesmażyć...

  • Buraczki mają wyraźny smak, ale nie są ostre.

Artykuły na temat: smazone buraczki
  • Tarta orkiszowa z buraczkami

    ...30 minut do lodówki. Buraczki szorujemy pod bieżącą wodą, kroimy w grube plastry i skrapiamy octem balsamicznym. Podsmażamy na rozgrzanym oleju, mieszając, ok. 10 minut. Dodajemy miód, doprawiamy...

  • Dlaczego warto wprowadzić do diety dziecka śledzie? Najnowsze badania wykazały, że dzięki dużej zawartości kwasów omega-3 dzieci łatwiej zapamietują i koncetrują się. Składniki: 4-6 solonych filetów ze śledzia norweskiego 8-12 młodych ziemniaków 1 cebula 100 g marynowanych buraczków 200 ml słodkiej śmietanki sól pieprz koperek do dekoracji Przygotowanie: 1. Filety ze śledzia norweskiego dobrze oczyścić i wymoczyć. Następnie pokrajać w paski grubości ok. 1 cm. 2. Młode ziemniaki...

  • Roladki z kluskami i zasmażanymi buraczkami

    1. Mięso umyj, pokrój w plastry  i cienko rozbij. Posmaruj musztardą, oprósz solą i pieprzem. 2. Cebulę obierz i pokrój w pióra. 3. Boczek i ogórki...

  • Smażone potrawy kuszą smakiem i aromatem, ale nie da się ukryć, że smażenie to jedna z najtrudniejszych metod przygotowywania dań. Dlaczego? Ponieważ w wyniku oddziaływania temperatury dochodzącej do 200°C z niektórych produktów mogą wydzielać się toksyczne substancje. Jak tego uniknąć? Jeśli nie potrafimy odmówić sobie smażonych rarytasów, warto poznać kilka sprawdzonych trików, dzięki którym nasze dania zachowają smak i nie będą nam szkodzić. Patelnia to podstawa Dobry sprzęt nie tylko...

  • Młode warzywa

    Młoda kapusta, buraczki, cukinie, bób, marchewka... Zrobisz z nich wyśmienite zupy, placuszki albo tartę. Warto się skusić.

  • Uwielbiasz smażone dania, ale martwisz się, że są zbyt tłuste i niezdrowe? Nie musisz z nich rezygnować, tylko przygotowuj je tak, by nie traciły cennych wartości odżywczych. Doświadczeni kucharze namawiają wszystkich entuzjastów gotowania, by podczas codziennego przygotowywania posiłków korzystali z kilku sprawdzonych trików, dzięki którym ograniczysz wytwarzanie się szkodliwych dla ludzkiego organizmu związków chemicznych oraz sprawisz, że gotowane przez ciebie potrawy zachowają maksimum...

  • Mielone na 6 sposobów

    Kotlet mielony, ziemniaki i zasmażane buraczki to jeden z tradycyjnych polskich zestawów obiadowych. Doprawiaj mięso różnymi dodatkami, a za każdym razem będzie smakowało inaczej.

  • Zaopatrzenie się w nowoczesną patelnię o nieprzywierającej powłoce to już połowa sukcesu. Dzięki temu do smażenia wykorzystuje się minimalną ilość tłuszczu. Dodatkowo warto znać kilka zasad, dzięki którym dania będą niskokaloryczne, a jednocześnie zachowają wyśmienity smak i aromat. 1. Patelnie rozgrzej do odpowiedniej temperatury. Można to sprawdzić wylewając kroplę wody na dno naczynia. Jeśli woda od razu wyparuje, patelnia uzyskała właściwą temperaturę2. Dodawaj jak najmniej tłuszczu (1...

  • Buraczkowa tarta tatin z fetą

    .... Zawinąć je w folięspożywczą i włożyć do lodówki na 30 minut. 2. Buraczki wyszorować, obrać, każdy przekroić wzdłuż na pół. W żaroodpornej formie o średnicy 28 cm rozgrzać 2 łyżeczki oleju i resztę masła. Włożyć buraczki. Smażyć je około 10 minut. Potem skropić 2 łyżkami octu balsamicznego i polać miodem. Oprószyć solą i pieprzem. Dusić jeszcze 10 minut. 3. Schłodzone ciasto przełożyć na stolnicę...

  • Jak sprawić, by smażone potrawy były jednocześnie pyszne i niskokaloryczne? Wystarczy nowoczesna patelnia z oferty marki Florina, dobry olej i przestrzeganie kilku zasad. Dzięki temu smażone potrawy zachowają wyśmienity smak i aromat. Zaopatrzenie się w nowoczesną patelnię to już połowa sukcesu. Dzięki nieprzywieralnej powłoce do smażenia wykorzystuje się minimalną ilość tłuszczu. Sprawdź o czym jeszcze warto pamiętać w czasie przygotowywania potraw na patelni. Złote zasady 1. Patelnię...