• Informacje na temat:

    smażona sałata lodowa

Przepisy na temat: smażona sałata lodowa
  • Domowe hamburgery

    Składniki na 4 porcje: 40 dag mielonego mięsa wołowego, drobiowego lub mieszanego; 1 żółtko; 1 duża cebula; 1-2 dojrzałe pomidory; 1/4 główki sałaty lodowej; sól; pieprz; 4 bułki z sezamem do hamburgerów (lub zwykłe kajzerki); 4 łyżki majonezu; 2-3 łyżki oleju do smażenia.

  • Idealna do obiadu lub kanapek.

  • Skrzydełka

    Składniki dla 4 osób: Skrzydełka: 16 skrzydełek z kurczaka papryczka chilli 3 cytryny garść czarnych oliwek łyżeczka wędzonego chilli łyżka płatków słodkiej papryki 2 jajka szklanka bułki tartej olej do smażenia sałata lodowa natka pietruszki Marynata: 2 cebule   6 łyżek oleju szczypta chilli słodka papryka pieprz sól Sposób...

  • Przepis mojej Babci.

  • Sałatka Cezar z grillowanym kurczakiem, grzankami i pestkami dyni

    Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka 2 łyżki oliwy z oliwek 3 łyżki masła 1 bagietka 1 sałata lodowa 40 g żółtego sera 100 g pestek dyni np. Bakalland sól pieprz Sos: 6 łyżek oliwy z oliwek 1 łyżeczka musztardy Dijon 1 ząbek czosnku 2 łyżeczki soku z cytryny Przygotowanie: 1. Filet z kurczaka myjemy, kroimy...

  • Tania szybka w przygotowaniu i bardzo zdrowa

  • Lekka sałatka z kurczakiem

    Przystawka przed głównym daniem.

  • Od dawna w markecie widywałam sałatę rzymską. I dopiero teraz skusiłam się aby ją kupić. I to był bardzo dobry pomysł. W okresie gdy nie ma młodej kapusty, sałata rzymska uzupełnia jej brak. Dzisiaj usmażyłam ją na maśle bez dodatku wody. I jestem zachwycona jej smakiem. A przy tym przygotowuje się ją bardzo szybko.

  • Sałatki makaronowe

    Gotowe w 15 minut!

  • Pełne witamin.

Artykuły na temat: smażona sałata lodowa
  • Sałata, królowa wiosennych warzyw

    ...się gorzkie. Dlatego najlepiej zjadać sałatę tuż po kupieniu lub zerwaniu. Najbardziej odporna na przechowywanie jest sałata lodowa, długo zachowuje świeżość w lodówce, nie tracąc przy tym cennych(...)Choć można ją kupić przez cały rok, większości z nas kojarzy się z wiosną. Nic dziwnego! Zielone liście jako pierwsze pojawiają się w ogrodzie. I właśnie te są najsmaczniejsze i najzdrowsze. Sałata...

  • W gorące dni lody kuszą, ale i straszą. Powszechnie nazywane są bomba kaloryczną. Czy możliwe jest, by lody były pyszne, a jednocześnie zdrowe i odchudzające? Paradoksalnie lody mogą być zdrowym przysmakiem. Na czym polega ich sekret? Lody przede wszystkim zawierają mleko. Tym samym dostarczają sporej ilości wapnia oraz białka, a także zawierają witaminy A, B2 i B12, D i E, potas i fosfor. A te pierwiastki zapobiegają osteoporozie, miażdżycy i chorobom nowotworowym. Oczywiście mowa o lodach...

  • Upały? Nie ma jak sałata!

    Taką miską zieleniny z wkładką i najesz się do syta, i orzeźwisz!

  • Bardzo szybki przepis na wykwintna sałatkę. Wystraczy 20 minut alby wyczarować to wspaniałe danie. Składniki: 2 duże filety ze śledzia norweskiego 2 łyżki kwaśnej śmietany rukola 2 łyżki posiekanego szczypioru Łyżka ziaren słonecznika sok z 1 cytryny olej słonecznikowy kromka razowego chleba Przygotowanie: 1. Filety ze śledzia norweskiego dokładnie opłukać. Podzielić na mniejsze części. 2. Zmiksować śmietanę, sok z cytryny, posiekany szczypiorek i 2 łyżki oleju słonecznikowego....

  • Zielono na talerzu

    Po zimie zostało ci kilka zbędnych kilogramów? To normalne. Aby waga wróciła do normy, a organizm się oczyścił, jedz teraz lekkie dania. Ich podstawą jest zielona sałata. Każdego dnia możesz przyszykować inne, pyszne, niskokaloryczne danie.

  • Gdy temperatury zaczynają oscylować wokół 30 stopni, na naszych stołach zaczynają królować chłodniki i lekkie sałatki. A co zaserwować na deser? Oczywiście lody i wszelkiego rodzaju wariacje na ich temat! Fot. 123RF/Picsel Przygotowując orzeźwiające desery, ograniczacie się jedynie do wyciągnięcia pudełka lodów z zamrażalnika? Oczywiście, upały nie zachęcają do spędzania długich godzin w kuchni. Jednak czasem warto się trochę bardziej wysilić, aby zaskoczyć bliskich niebanalnym deserem z...

  • Delikatna, krucha cielęcina

    Pieczona, smażona, duszona – rozpływa się w ustach. Cielęcina to prawdziwa królowa wśród mięs.

  • Gdy temperatury zaczynają oscylować wokół 30 stopni, na naszych stołach zaczynają królować chłodniki i lekkie sałatki. A na deser? Oczywiście lody i wszelkiego rodzaju wariacje na ich temat. Fot. 123RF Przygotowując orzeźwiające desery, ograniczacie się jedynie do wyciągnięcia pudełka lodów z zamrażalnika? Oczywiście, upały nie zachęcają do spędzania długich godzin w kuchni. Jednak czasem warto się trochę bardziej wysilić, aby zaskoczyć bliskich niebanalnym deserem z lodami w roli głównej....

  • Buraczane carpaccio

    Przekąska lub dodatek do potraw.

  • Kuchnia meksykańska jest znana i lubiana na całym świecie. Meksykanie są z niej dumni i uważają swoje potrawy za dziedzictwo kulturowe. Początki kulinarnych tradycji sięgają czasów Azteków, a wiele dań pozostało niezmiennych. Czy możemy być jednak pewni, że znamy ich prawdziwy smak? Od czasów Azteków do dziś Historia kuchni meksykańskiej splata się z dziejami Azteków - narodu indiańskiego zamieszkującego niegdyś tereny dzisiejszego Meksyku. Za główny składnik służyła oczywiście kukurydza,...