• Informacje na temat:

    smażona kiszona czerwona z

Przepisy na temat: smażona kiszona czerwona z
Artykuły na temat: smażona kiszona czerwona z
  • Ziemniaki nie muszą być tuczące. Pomysły na zdrowe dania

    ...... owocami morza. Składniki: · 3-5 ziemniaków · pieprz, sól, czerwona papryka, czosnek granulowany, bazylia · opakowanie krewetek · ser żółty · 2 łyżki masła · szynka parmeńska lub...

  • Większość z nas doskonale zdaje sobie sprawę z tego, jak wiele prozdrowotnych właściwości mają kiszonki. Zajadamy się kiszonymi ogórkami, kapustą, czosnkiem i innymi warzywami. Ale czy wiedzieliście o tym, że kisić można także herbatę? Fot. 123RF/Picsel O tym, że herbata ma bardzo pozytywny wpływ na nasze zdrowie widomo od dawna. Niektóre jej rodzaje doskonale przyspieszają metabolizm, inne relaksują i pomagają się odprężyć, a jeszcze inne pobudzają do działania, ułatwiając koncentrację....

  • Niebezpieczne związki

    O tym, że szkodzą nam nie same produkty spożywcze, a ich określone połączenia, wiadomo nie od dziś. I nie chodzi tylko o polane tłuszczem czy podawane ze smażonym (również tłustym) mięsem ziemniaki, które w takim zestawie katastrofalnie wpływają na figurę.

  • Z pewnością zdarzyło wam się znaleźć w jajku niewielką czerwoną plamkę. Wiele osób uważa, że jest do zarodek kurczaka, który nie zdążył się rozwinąć. Jak jest w rzeczywistości? Czy słusznie postępują osoby, wyrzucające takie jajka? Fot. 123RF/Picsel Surowe jajka, zwłaszcza przed Wielkanocą, bardzo często pojawiają się w naszej kuchni - w końcu bez nich nie przygotujemy jajecznicy, omleta ani biszkoptu. Każdy kto chociaż raz przypatrywał się rozbitemu jajku, z pewnością zauważył, że poza...

  • Węgierski kociołek rozmaitości

    ...- olej - 20 dag kiełbasy lub parówek, papryka czerwona w proszku (ewentualnie czuszka), 10 dag boczku wędzonego. Przygotowanie: 1. Boczek pokrój w kosteczkę, wysmaż na oleju, wyjmij z patelni(...) czerwona w proszku (ewentualnie czuszka), 10 dag boczku wędzonego. Przygotowanie: 1. Boczek pokrój w kosteczkę, wysmaż na oleju, wyjmij z patelni. Pokrój cebulę w plastry, smaż na tłuszczu...

  • Wigilijny wieczór to szczególny czas dla nas i naszych bliskich, których chcemy ugościć najlepiej, jak to możliwe. Posiłki przygotowujemy z dbałością o najmniejszy szczegół tak, żeby były nie tylko związane z wieloletnią tradycją, ale także pyszne i zdrowe. Fot. 123RF Na stole wigilijnym niepodzielnie króluje karp i barszcz czerwony, ale w wielu domach wśród dwunastu potraw znajdziemy też kapustę kiszoną w różnych wydaniach. Skąd wzięła się na naszych stołach? Jedna z dwunastu Powszechnie...

  • Produkty, które pomogą wyleczyć się z letniej anginy i uchronią przed kolejną

    ...mięsem lub duszoną rybą (nie smażone!) i warzywami kiszonymi lub świeżymi (najlepiej na zmianę np. surówka z pora i kiszona kapusta). Porcja surówki powinna mieścić się w szklance (250 ml). Jedząc ziemniaki, uzupełniamy m.in. niedobór wit. H, która wspomaga układ immunologiczny. Kiszona kapusta pomaga m.in. zwalczać stany zapalne w organizmie. Podwieczorki O tej porze lubimy sięgnąć po coś...

  • Wspomniał o nim sam Mikołaj Rej, kojarzy się z polskim wigilijnym stołem a jego słodko-kwaśny smak znają niemal wszyscy. O czym mowa? Oczywiście o jednym z najważniejszych dań, które od lat gości w bożonarodzeniowych kartach menu - barszczu z uszkami. Fot. 123RF/Picsel Jak głoszą legendy zupy należą do najstarszych potraw spożywanych przez człowieka. Już w czasach prehistorycznych przygotowywano specjalne maczane wywary, bądź napary z roślin lub roślin strączkowych. W miarę upływu czasu, i...

  • Oczyść wątrobę na wiosnę

    Jeśli ciągle jesteś zmęczona i senna, masz wzdęcia lub worki pod oczami, zastosuj poniższe kuracje.

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę kiszoną? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie się z nią zaprzyjaźnić gdyż jest nie tylko bardzo smaczna, ale i wyjątkowo zdrowa. Oto kilka pomysłów na jej wykorzystanie. Fot. 123RF/PicselKiszona kapusta to podstawa wielu tradycyjnych dań kuchni polskiej. Kupując ją, powinniśmy wybierać tę sprzedawaną z beczki, gdyż jest ona najzdrowsza i posiada najwięcej wartości odżywczych. Kapusta stanowi cenne źródło witamin C, B, K, A i E, które pomagają w...