• Informacje na temat:

    smażona kiełbasa na patelni

Przepisy na temat: smażona kiełbasa na patelni
  • Gulasze z kiełbasą

    ...przygotowania 1. Serdelki potnij w ukośne, grubsze plasterki, a boczek w słupki. Na patelni rozgrzej 1 łyżeczkę masła, wrzuć wędlinę. Mieszając, smaż, aż boczek lekko się zrumieni. Zdejmij. Ziemniaki obierz, opłucz, osusz, pokrój w grubszą kostkę. Cebulę oraz czosnek obierz, grubo posiekaj.  2. Na patelni rozgrzej pozostałe masło. Dodaj gorczycę i imbir. Smaż przez chwilę. Dołóż cebule oraz czosnek...

  • Biała kiełbasa w nowej odsłonie.

  • Zapiekanka z kiełbasą i warzywami

    ...w kostkę, włóż do marynaty przygotowanej z oliwy czosnkowej, słodkiej papryki, ziół prowansalskich, soli i pieprzu. Na patelni rozgrzej olej, podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, pierś z kurczaka, kiełbasę...

  • Smażona kiełbasa biała podana z frytkami.

  • Pomidory z patelni z kiełbasą i grzankami

    Składniki: 1/3 bagietki 5 łyżek oliwy z oliwek 4 kawałki białej kiełbasy 1,5 kg pomidorów 2 cebule 2 ząbki czosnku Sól, pieprz Szczypta cukru 1-2 łyżki octu winnego  Mały pęczek bazylii Przygotowanie: Bagietkę pokroić na kromki. I usmażyć na oliwie na chrupkie grzanki. Kiełbasy pokroić w plasterki i usmażyć na oliwie, zdjąć z patelni. W pozostałym tłuszczu smażyć cebulę...

  • Smażona na patelni kiełbaska podana z pieczarkami i papryką to "prawie" leczo z "prawie" kiełbasą z grilla. "Prawie" robi ogromną różnicę:)

  • Warstwowiec z cukinią i kiełbasą

    ...oczyść, odetnij końce, potem przetnij wzdłuż na pół i pokrój w plasterki. Na dużej patelni rozgrzej olej. Włóż przygotowane warzywa. Smaż, aż lekko się zrumienią. Pod koniec oprósz je solą oraz pieprzem. Zdejmij z patelni. 2. Kiełbasę pokrój w ukośne grubsze plastry. Zrumień na tłuszczu ze smażenia warzyw. Czosnek przeciśnij przez praskę. Wymieszaj z przecierem pomidorowym. Sos przypraw do smaku...

  • smażona kielbasa, moze byc biala lub kazda inna rodzaju bratwurst

  • Ziemniaczana patelnia

    Z wczorajszych ziemniaków.

  • Chorizo z patelni. Wykorzystałem kiełbasę przywiezioną z Madery.

Artykuły na temat: smażona kiełbasa na patelni
  • Leczo z kiełbasą

    ..., podgrzewaj na średnim ogniu. Na patelni rozgrzej 2-3 łyżki oleju. Wrzuć posiekaną cebulę oraz czosnek, mieszając zeszklij. Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę, mieszając smaż ok. 3 min. Przełóż do pomidorów. Na patelni rozgrzej 1-2 łyżki oleju. Dodaj cukinię, mieszając smaż ok. 3 min. Włóż do garnka z pomidorami. Gotuj ok. 30 min, od czasu do czasu mieszając, aż pomidory się rozpadną i utworzą sos...

  • Patelnia jest jednym z najważniejszych sprzętów kuchennych. Trudno wyobrazić sobie bez niej smażenie i duszenie potraw. W sklepach jest dostępnych wiele różnych rodzajów patelni, które różnią się od siebie przeznaczeniem, materiałem z jakiego są wykonane i rodzajem powłoki. Zapoznanie się z najważniejszymi typami ułatwi wybór patelni najbardziej dopasowanej do naszych potrzeb. Do jakich potraw? - Patelnie grillowe - pozwalają na beztłuszczowe przygotowanie mięsa, warzyw i ryb- Patelnie...

  • Staropolski żur z kiełbasą

    Przygotowanie: Do garnka wlej 4 szklanki wody, włóż ziele angielskie, pieprz w ziarnkach, liście laurowe i całą białą kiełbasę. Gotuj na średnim ogniu około 40 minut. Na patelni podsmaż pokrojony w kosteczkę boczek. Kiedy zacznie się z niego wytapiać tłuszcz, dodaj posiekaną w kostkę cebulę i smaż na średnim ogniu, aż boczek i cebula ładnie się zarumienią. Pod koniec smażenia dodaj posiekany...

  • Grill brzmi trochę groźnie, kiedy trzeba przygotować coś innego niż kiełbaski albo warzywa, piekarnik też trochę straszy, bo nigdy nie wiadomo jaki sposób grzania będzie najlepszy dla potrawy, a kuchenka mikrofalowa zawsze źle potraktuje jedzenie. Fot.123RF/Picsel Przygotowywanie mięsa na patelni wydaje się więc być wyborem, który sprawia najmniej trudności i gwarantuje sukces. Warto jednak znać kilka reguł, które pozwolą jeszcze lepiej i efektywniej smażyć mięso. 1. Nie wrzucaj mięsa na...

  • Jarmuż z kiełbasą i gorczycą

    ...1. Cebulę obrać, pokroić w dość grube plasterki. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić na ósemki. Marchew oczyścić, obrać, pokroić na kawałki takiej wielkości jak ziemniaki. Jarmuż przebrać, porządnie wypłukać, wyciąć grube nerwy, pokroić w paski. 2. Rozgrzać połowę  tłuszczu na patelni.  Cebulę, ziemniaki i marchewkę obsmażyć, często obracać, żeby warzywa się nie przypaliły. Doprawić solą i pieprzem...

  • Czego nie wiemy o kiełbasie? Fot. Wikimedia Commons / Dobromila 1. Biała kiełbasa jest robiona często z… mięsa drobiowego! Producenci, tnąc koszty, zamieniają mięso wieprzowe lub cielęce, z którego powinno się robić kiełbasę, na tańsze mięso z kurczaka lub indyka. 2. W gorszej kiełbasie zamiast mięsa znajdziemy kości, skórę i popiół W niektórych wędlinach w składzie pojawia się tajemnicza nazwa - "mięso oddzielone mechanicznie" lub w skrócie "MOM". MOM bywa nazywany także "mięsem odzyskanym...

  • Ziemniaki z patelni

    ...gotowania i może być przyczyną zatruć pokarmowych. Rada 3 Nie kupujmy ziemniaków kiełkujących, bo w kiełkach kumulują się rakotwórcze toksyny.  Frytki, zapiekanki czy ziemniaki z patelni zrobimy np(...). Obraną cebulę siekamy na talarki. Na dużej patelni rozgrzewamy olej, szklimy cebulę na jasny kolor. Dodajemy kiełbasę pokrojoną na plasterki, całość smażymy do zrumienienia. Wrzucamy kapustę, przykrywamy...

  • Jak w kilka chwil przygotować smaczne i sycące śniadanie? Na to pytanie odpowie Piotr Sajdak w pierwszym odcinku vloga "Florina - Zasmakuj Radości". Pobierz bezpłatny e-book ze świątecznymi przepisami. Kliknij!     Kliknij prawym przyciskiem myszy i zaznacz "Zapisz element docelowy jako...", aby zapisać e-booka na dysku.

  • Dobre pomysły na kiełbasę

    ...worcestershire (ew. miodu), 2 łyżeczki sosu sojowego. Rozgrzać na patelni łyżkę oleju i zrumienić na nim kiełbaski. Przełożyć je na talerz. Na patelnię wlać resztę oleju, dodać pokrojoną w piórka cebulę...

  • Uwielbiasz smażone dania, ale martwisz się, że są zbyt tłuste i niezdrowe? Nie musisz z nich rezygnować, tylko przygotowuj je tak, by nie traciły cennych wartości odżywczych. Fot. 123RF/Picsel Doświadczeni kucharze namawiają wszystkich entuzjastów gotowania, by podczas codziennego przygotowywania posiłków korzystali z kilku sprawdzonych trików, dzięki którym ograniczysz wytwarzanie się szkodliwych dla ludzkiego organizmu związków chemicznych oraz sprawisz, że gotowane przez ciebie potrawy...