• Informacje na temat:

    smazona kapusta kiszona przepis

Przepisy na temat: smazona kapusta kiszona przepis
  • Naleśniki z kapustą kiszoną i pieczarkami

    Polecamy rewelacyjny przepis na chrupiące krokiety.

  • Wspaniale danie, jako dodatek do ziemniakow z miesem duszonym. Dosc szybkie i proste danie, bardzo, bardzo smaczne.

  • Soczewica z kapustą

    Wypróbuj nowy przepis.

  • Idealna do schabowego, albo goloneczki. Przepis znalazłam w książce "Kuchnia polska" i nieco go zmieniłam.

  • Kulebiak, czyli danie z kapustą w roli głównej - na rozgrzewkę przed świętami

    Bogdan Gałązka, szef kuchni Gothic Cafe na Zamku w Malborku, który przygotowywał kolację na uroczystą galę Żółtego Przewodnika Gault&Millau, która odbyła się pod koniec listopada we Wrocławiu, zdradził PAP Life swój przepis na kulebiaka. To drożdżowy pieróg nadziewany farszem, choć wywodzący się z kuchni rosyjskiej, popularny jest zwłaszcza na Lubelszczyźnie. Do przygotowania ciasta potrzebne...

  • Kiszona kapusta to coś, co od lat praktykujemy w naszym domu. Nie wyobrażam sobie surówki z kapusty kupionej w sklepie. Może jest już coraz lepsza, ale nie zastąpi tej domowej. Wiemy doskonale ,że kiszonki to niezastąpione źródło witamin. a w szczególności witaminy C. Domowa kapusta kiszona jest jędrna i chrupiąca w smaku. Lista jej zalet takiej jest bardzo długa. Wystarczy tylko nadmienić dobroczynny wpływ na osłabienie organizmu, włosy, paznokcie, pracę jelit. Dlatego warto spróbować,...

  • Kapusta z patelni

    ...wody i bulion. Trzymać na ogniu 8-10 minut bez przykrycia. Posypać posiekaną cebulką i pieprzem. Do tego podawać śmietanę posypaną chili. Więcej przepisów z kapustą: Zapiekana kapusta Marynowana kapusta Kapusta kiszona ze smażonym ryżem w stylu azjatyckim Zapiekanka z kiszonej kapusty Jeszcze więcej przepisów z kapustą znajdziesz tu!

  • Wypróbowany przepis na "Domowa kiszona kapusta"

  • ...wszystkie składniki będą miękkie. Doprawiamy do smaku i podajemy z ziemniakami puree lub całymi pieczonymi ziemniakami. Przepis mistrzów kuchni Roberta Sowy i Krzysztofa Baranowskiego. Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie! Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

  • Kiszona kapusta domowa ma niepowtarzalny smak i aromat. Można ją zamknąć w słoiku lub trzymać w lodówce, spożywać na surowo lub zasmażaną. Do zrobienia kapusty w domu skłoniło mnie brak dobrej kapusty (mocno kwaśnej, prawdziwie kiszonej a nie kwaszonej np. kwaskiem cytrynowym), której nawet nie można dostać na rynku. Poszperałam po przepisach, podpytałam teściową i zrobiłam pierwszą kapustę. Udała się wyśmienicie. Teraz powtarzam ją co roku. Najlepsza domowa kapusta kiszona.

Artykuły na temat: smazona kapusta kiszona przepis
  • Pierogi z kiszoną kapustą

    .... Przepis pochodzi z książki "Batch. Ponad 200 przepisów, porad i wskazówek dla dobrze zakręconej kuchni"

  • Wigilijny wieczór to szczególny czas dla nas i naszych bliskich, których chcemy ugościć najlepiej, jak to możliwe. Posiłki przygotowujemy z dbałością o najmniejszy szczegół tak, żeby były nie tylko związane z wieloletnią tradycją, ale także pyszne i zdrowe. Fot. 123RF Na stole wigilijnym niepodzielnie króluje karp i barszcz czerwony, ale w wielu domach wśród dwunastu potraw znajdziemy też kapustę kiszoną w różnych wydaniach. Skąd wzięła się na naszych stołach? Jedna z dwunastu Powszechnie...

  • Kiszonki. Zdrowie zamknięte w słoiku

    ...wszystko. Nie warto ograniczać się do kapusty i ogórków. W księgarniach pojawia się coraz więcej książek kucharski poświęconych wyłącznie tej metodzie fermentacji. Oprócz przepisów na kiszone warzywa...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę kiszoną? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie się z nią zaprzyjaźnić gdyż jest nie tylko bardzo smaczna, ale i wyjątkowo zdrowa. Oto kilka pomysłów na jej wykorzystanie. Fot. 123RF/PicselKiszona kapusta to podstawa wielu tradycyjnych dań kuchni polskiej. Kupując ją, powinniśmy wybierać tę sprzedawaną z beczki, gdyż jest ona najzdrowsza i posiada najwięcej wartości odżywczych. Kapusta stanowi cenne źródło witamin C, B, K, A i E, które pomagają w...

  • ​Bento: Kotlety z papryką i kukurydzą

    Siekane kotlety drobiowe z warzywami to smaczna alternatywa dla smażonych w całości filetów. Z pewnością przypadną do gustu także najmłodszym. Do bento proponuję zapakować je razem z surówką z kiszonej kapusty i marchewki. Jest prosta w przygotowaniu, smaczna i przede wszystkim zdrowa - radzi Malwina Bareła, autorka bloga Filozofia Smaku i książki "Lunchbox na każdy dzień. Przepisy inspirowane...

  • Kapustka króluje nie tylko na boisku, ale także na talerzach Polaków. Wykorzystajcie sezon (nie ten sportowy) i przygotujcie pyszne dania z tym warzywem w roli głównej. Jak zwykle, sprawdzonymi przepisami służą nasi użytkownicy. Fot. 123RF Sezon na młodą kapustę w pełni, dlatego warto go wykorzystać jak najlepiej. Dzięki niej przygotujemy proste dania, które wręcz zachwycają swoim smakiem i od razu przywodzą na myśl pierwsze, letnie dni. Warto wiedzieć, że warzywo to jest nie tylko wyjątkowo...

  • Przepis na życie

    Można piec chleb. Albo testować kuchnię molekularną. Szkolić się na kursach lub rywalizować w konkursach. Dziś gotowanie to nie obowiązek. To moda. Polki kochają jeść, jeszcze bardziej karmić. Na nowo odkrywamy stare przepisy albo eksperymentujemy z nowymi. Wolimy domową kolację z bliskimi niż wyjście do restauracji. - W gotowaniu, bardziej nawet niż w jedzeniu, chodzi o przyjaźń. Miłość. Sztukę...

  • Różnego rodzaju kiszonki bardzo często goszczą na naszych stołach, gdyż stanowią podstawę wielu, tradycyjnych dań. Kochamy ich smak, jednak rzadko zastanawiamy się nad tym, jak wpływają na nasze zdrowie. Fot. 123RF/ Picsel Chociaż w wielu krajach kiszone warzywa uznawane są za zepsute, my Polacy wiemy co dobre. Kiszone warzywa są bowiem nie tylko smaczne, ale również niezwykle zdrowe. Możemy traktować je jako naturalne i łatwo dostępne probiotyki, które doskonale wpływają na nasz układ...

  • Szaszłyki z dorsza, cukinii i pomidorków

    Oto przepis na jeden ze zdrowszych obiadów.

  • Większość z nas doskonale zdaje sobie sprawę z tego, jak wiele prozdrowotnych właściwości mają kiszonki. Zajadamy się kiszonymi ogórkami, kapustą, czosnkiem i innymi warzywami. Ale czy wiedzieliście o tym, że kisić można także herbatę? Fot. 123RF/Picsel O tym, że herbata ma bardzo pozytywny wpływ na nasze zdrowie widomo od dawna. Niektóre jej rodzaje doskonale przyspieszają metabolizm, inne relaksują i pomagają się odprężyć, a jeszcze inne pobudzają do działania, ułatwiając koncentrację....