• Informacje na temat:

    smażenie wątróbki drobiowej

Przepisy na temat: smażenie wątróbki drobiowej
  • Drobiowy pasztet z borowikami

    Drobiowy pasztet z borowikami KROK PO KROKU Sposób przygotowania Krok 1. Piersi ugotować w bulionie grzybowym, 100 g bulionu zachować. W rondelku rozgrzać masło, wątróbki oczyścić, cebulę i 3 grzyby drobno posiekać po czym wrzucić na rozgrzane masło, chwilę smażyć, po czym zmniejszyć ogień i dusić kilka minut. Dodać wątróbki i obsmażyć z obu stron. Ugotowane piersi pokroić na kawałki...

  • Super smaczne kotlety.

  • Mus z drobiowych wątróbek

    Składniki: Mus: ●700 g wątróbki z kurczaka ●2 plastry boczku wędzonego (pokrojone w kostkę) ●2 posiekane szalotki ●2 posiekane ząbki czosnku ●100 g masła ●łyżeczka brandy ●sól, pieprz(...) żelatynę. Galaretkę (1/2) wlej do natłuszczonej formy. Wstaw do lodówki, by stężała. Resztę galaretki postaw w cieple, by nie zastygła (możesz 2 razy zamieszać). 2. Wątróbki opłucz, oczyść, pokrój. Krótko...

  • Wątróbki drobiowe, smażone z cebulką, podane z chlebem.

  • Wątróbki drobiowe z orzechami włoskimi

    ...3 łyżki octu jabłkowego cukier 3 łyżki oleju z orzechów włoskich  100 g roszponki ¼ główki endywii  Przygotowanie:  Wątróbki smażyć na sklarowanym maśle przez 5 minut, zalać portweinem i gotować, aż płyn się zredukuje. Wątróbki zmiksować ze śmietaną i przetrzeć przez sito. Masło ubić za pomocą robota kuchennego na kremową masę, po łyżeczce dodawać wątróbkę. Doprawić solą...

  • Niezwykły smak na kanapki.

  • Jak przyrządzić smaczne dania z wątróbki?

    ...sałaty rzymskiej 4 łyżki octu balsamicznego sól, pieprz 150 g wątróbki drobiowej 1 łyżka oleju listki bazylii Przygotowanie: Pokrojone w drobną kostkę szalotki zeszklić na maśle(...)Ragout z wątróbki cielęcej Składniki na   1 porcję: 2 zielone cebulki 100 g pieczarek 100 g pomidorków koktajlowych 150 g wątroby cielęcej 20 g masła 25 g marynowanych cebulek...

  • Lekki sposób na wątróbki drobiowe - bez smażenia, bez tłuszczu, a smak wyjątkowy.

  • Podroby z kurczaka i indyka

    Drobiowe żołądki, wątróbki czy serduszka to przysmaki, które dobrze znamy od wielu lat.

  • bardzo łatwy w przygotowaniu, więc warto go przygotować samemu

Artykuły na temat: smażenie wątróbki drobiowej
  • Przysmak Ludwika: Drobiowa wątróbka z cebulką i jabłkiem

    ...przykład durszlaka. Nie smażymy wątróbki zbyt długo, ponieważ będzie sucha.   Wykonanie: Wątróbkę myjemy, oczyszczamy z żyłek i błon, a następnie zalewamy mlekiem i odstawiamy na około 15 minut(...) delikatnie zmiękły. Przekładamy podsmażone jabłka do wątróbki, a na patelnię wykładamy resztę masła, aby zeszklić cebulkę. Dodajemy wątróbkę i jabłka i na średnim ogniu smażymy jeszcze przez chwilę. Na...

  • Smażone potrawy kuszą smakiem i aromatem, ale nie da się ukryć, że smażenie to jedna z najtrudniejszych metod przygotowywania dań. Dlaczego? Ponieważ w wyniku oddziaływania temperatury dochodzącej do 200°C z niektórych produktów mogą wydzielać się toksyczne substancje. Jak tego uniknąć? Jeśli nie potrafimy odmówić sobie smażonych rarytasów, warto poznać kilka sprawdzonych trików, dzięki którym nasze dania zachowają smak i nie będą nam szkodzić. Patelnia to podstawa Dobry sprzęt nie tylko...

  • Podroby na stole

    Flaki Kupuję już oczyszczone i zamrożone. Po rozmrożeniu gotuję 5 minut, płuczę w zimnej wodzie i jeszcze raz gotuję 15 minut. Dzięki temu pozbywam się charakterystycznego zapachu. Wątroba Przed gotowaniem lub smażeniem moczę ją w wodzie. Wątrobę wieprzową przez 2-3 godziny i co godzinę zmieniam wodę. Wątróbkę wołową i cielęcą przez 30 minut, a następnie dokładnie płuczę. Wątróbki kurze...

  • Uwielbiasz smażone dania, ale martwisz się, że są zbyt tłuste i niezdrowe? Nie musisz z nich rezygnować, tylko przygotowuj je tak, by nie traciły cennych wartości odżywczych. Doświadczeni kucharze namawiają wszystkich entuzjastów gotowania, by podczas codziennego przygotowywania posiłków korzystali z kilku sprawdzonych trików, dzięki którym ograniczysz wytwarzanie się szkodliwych dla ludzkiego organizmu związków chemicznych oraz sprawisz, że gotowane przez ciebie potrawy zachowają maksimum...

  • Szaszłyki z tofu

    Składniki: 250 g dyni 6 łyżek octu winnego mirin 150 ml sosu sojowego 2 łyżki sake 2 łyżki cukru kryształu 125 g tofu twardego 250 g wątróbki drobiowej 20 ml oleju Do smaku: Imbir(...) oraz chili. Tofu kroimy na jednakowej wielkości kostki, wątróbkę oczyszczamy i również dzielimy na równe kawałki. Na patyczki grillowe nadziewamy kolejno kawałki tofu, dyni oraz wątróbki. Czynność...

  • Uwielbiasz smażone dania, ale martwisz się, że są zbyt tłuste i niezdrowe? Nie musisz z nich rezygnować, tylko przygotowuj je tak, by nie traciły cennych wartości odżywczych. Fot. 123RF/Picsel Doświadczeni kucharze namawiają wszystkich entuzjastów gotowania, by podczas codziennego przygotowywania posiłków korzystali z kilku sprawdzonych trików, dzięki którym ograniczysz wytwarzanie się szkodliwych dla ludzkiego organizmu związków chemicznych oraz sprawisz, że gotowane przez ciebie potrawy...

  • Spokojnie sobie świętuj!

    ...? Przyrządź go z mięsa o niskiej zawartości tłuszczu. Najlepszym wyborem będzie zatem mięso z królika, kaczki lub jagnięcina.  Warto także zrezygnować z  dodawania wątróbki drobiowej, która znacznie...

  • Zaopatrzenie się w nowoczesną patelnię o nieprzywierającej powłoce to już połowa sukcesu. Dzięki temu do smażenia wykorzystuje się minimalną ilość tłuszczu. Dodatkowo warto znać kilka zasad, dzięki którym dania będą niskokaloryczne, a jednocześnie zachowają wyśmienity smak i aromat. 1. Patelnie rozgrzej do odpowiedniej temperatury. Można to sprawdzić wylewając kroplę wody na dno naczynia. Jeśli woda od razu wyparuje, patelnia uzyskała właściwą temperaturę2. Dodawaj jak najmniej tłuszczu (1...

  • Domowe pasztety

    ..., 3 łyżki cukru, 1 łyżeczka granulowanego czosnku, 100 ml czerwonego wytrawnego wina, 200 ml wody, 2 listki laurowe, sok z 1/2 cytryny, 4 łyżki octu balsamicznego, sól, pieprz. Wątróbki opłucz. Drobno posiekaną cebulę zeszklij na połowie masła. Następnie zwiększ ogień, dodaj wątróbki oraz pozostałe masło. Smaż 7-10 min. Wystudź. Wątróbki przełóż do miski, dodaj serek, ser pleśniowy oraz czosnek...

  • Jak sprawić, by smażone potrawy były jednocześnie pyszne i niskokaloryczne? Wystarczy nowoczesna patelnia z oferty marki Florina, dobry olej i przestrzeganie kilku zasad. Dzięki temu smażone potrawy zachowają wyśmienity smak i aromat. Zaopatrzenie się w nowoczesną patelnię to już połowa sukcesu. Dzięki nieprzywieralnej powłoce do smażenia wykorzystuje się minimalną ilość tłuszczu. Sprawdź o czym jeszcze warto pamiętać w czasie przygotowywania potraw na patelni. Złote zasady 1. Patelnię...

Wideo na temat: smażenie wątróbki drobiowej
  • Kuchnia inspirowana wakacjami

    W kuchni "Dzień Dobry TVN" ekspertka kulinarna Anna Starmach i uczestniczka "Ugotowanych" Małgorzata Trębacz-Piotrowska przygotowały dania zainspirowane kulinarnymi wspomnieniami z wakacji. Przedstawiły przepis na szaszłyki z kurczaka z sosem z orzeszków ziemnych, faszerowane papryczki pimientos, smażony makaron z krewetkami i wołowiną oraz wątróbki drobiowe w sosie z sherry. - Wspominam wakacje