• Informacje na temat:

    smażenie uda kaczki na patelni

Przepisy na temat: smażenie uda kaczki na patelni
  • Kacze udka w pomarańczowym sosie

    Składniki: 4 udka z kaczki 4 pomarańcze cytryna 10 dag suszonych moreli olej z pestek winogron lub masło klarowane 4 dag rodzynek świeży rozmaryn sól, pieprz Przygotowanie: 1. Dwie pomarańcze i pół cytryny pokrój w plastry. Udka umyj, osusz ręcznikiem papierowym, natrzyj solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej masło, kładź na niej uda skórą do dołu, smaż na mocnym ogniu...

  • Co zrobić żeby ryba nie przywierała do patelni podczas smażenia?

  • Wyśmienity smak i soczyste mięso, tym odznaczają się kotlety z uda kurczaka, wyglądem przypominają karkówkę w panierce. Odpowiednia mieszanka ziół i przypraw sprawia że kotlety smakują fantastycznie.

  • Pierś z kaczki to moje drugie podejście. Niestety będąc laikiem a sprawie smażenia piersi z kaczki pierwsze okazało się lekką porażką. Pierś robiłam według przepisu z neta i bez dopiekania w piekarniku i po pokrojeniu musiałam dosmażyć ją jeszcze na patelni bo była za krwista. Może takie mięso krwiste ktoś lubi ale ja nie. Za radą kolegi po usmażeniu jej na patelni wstawiłam jeszcze na kilka minut do piekarnika i okazało się, że kaczuszka była super. Mięciutka i bez potoku krwi.

  • Filety i udka z kaczek, pieczone na patelni. Idealna przekąska na przyjęcia.

  • Wspaniala kolacja, smaczna i zdrowa. danie szybkie, gotowe w 30 minut!!

  • Czasami niezdrowe dania zwyciężają. Burger ? Oj tak, ale może jakiś inny? Widzę piersi kaczki , hmm , przecież kaczka też może się sprawdzić. I udało się wyszło smacznie i troszkę inaczej.

  • Przygotowanie kaczki według mojego przepisu nie jest zbyt pracochłonne,ale za to efekt koncowy jest wspaniały dla naszego podniebienia.

  • Naprawdę pyszne i proste w przygotowaniu!

  • Usmażone części kaczki możemy podać z chlebem a także z pieczonymi w ziołach ziemniakami i oczywiście z marynowanymi prawdziwkami.

Artykuły na temat: smażenie uda kaczki na patelni
  • Święta w wersji light

    .... Z odrobiną silnej woli na pewno uda ci się nie zjeść za dużo. Myśl pozytywnie i uwierz we własne możliwości. Kilka trików - jak przy niewielkim wysiłku zjeść mniej Siadając do świątecznego stołu(...). Bardzo duży wpływ na kaloryczność potrawy ma sposób jej przygotowywania. Rybę najlepiej dobrze doprawić i upiec w piekarniku, ugotować na parze lub usmażyć na patelni bez tłuszczu. Porcja soli smażonej...

  • Patelnia jest jednym z najważniejszych sprzętów kuchennych. Trudno wyobrazić sobie bez niej smażenie i duszenie potraw. W sklepach jest dostępnych wiele różnych rodzajów patelni, które różnią się od siebie przeznaczeniem, materiałem z jakiego są wykonane i rodzajem powłoki. Zapoznanie się z najważniejszymi typami ułatwi wybór patelni najbardziej dopasowanej do naszych potrzeb. Do jakich potraw? - Patelnie grillowe - pozwalają na beztłuszczowe przygotowanie mięsa, warzyw i ryb- Patelnie...

  • Grill brzmi trochę groźnie, kiedy trzeba przygotować coś innego niż kiełbaski albo warzywa, piekarnik też trochę straszy, bo nigdy nie wiadomo jaki sposób grzania będzie najlepszy dla potrawy, a kuchenka mikrofalowa zawsze źle potraktuje jedzenie. Fot.123RF/Picsel Przygotowywanie mięsa na patelni wydaje się więc być wyborem, który sprawia najmniej trudności i gwarantuje sukces. Warto jednak znać kilka reguł, które pozwolą jeszcze lepiej i efektywniej smażyć mięso. 1. Nie wrzucaj mięsa na...

  • Smażone potrawy kuszą smakiem i aromatem, ale nie da się ukryć, że smażenie to jedna z najtrudniejszych metod przygotowywania dań. Dlaczego? Ponieważ w wyniku oddziaływania temperatury dochodzącej do 200°C z niektórych produktów mogą wydzielać się toksyczne substancje. Jak tego uniknąć? Jeśli nie potrafimy odmówić sobie smażonych rarytasów, warto poznać kilka sprawdzonych trików, dzięki którym nasze dania zachowają smak i nie będą nam szkodzić. Patelnia to podstawa Dobry sprzęt nie tylko...

  • Uwielbiasz smażone dania, ale martwisz się, że są zbyt tłuste i niezdrowe? Nie musisz z nich rezygnować, tylko przygotowuj je tak, by nie traciły cennych wartości odżywczych. Doświadczeni kucharze namawiają wszystkich entuzjastów gotowania, by podczas codziennego przygotowywania posiłków korzystali z kilku sprawdzonych trików, dzięki którym ograniczysz wytwarzanie się szkodliwych dla ludzkiego organizmu związków chemicznych oraz sprawisz, że gotowane przez ciebie potrawy zachowają maksimum...

  • Jak w kilka chwil przygotować smaczne i sycące śniadanie? Na to pytanie odpowie Piotr Sajdak w pierwszym odcinku vloga "Florina - Zasmakuj Radości". Pobierz bezpłatny e-book ze świątecznymi przepisami. Kliknij!     Kliknij prawym przyciskiem myszy i zaznacz "Zapisz element docelowy jako...", aby zapisać e-booka na dysku.

  • Wybór dopasowanej do naszych potrzeb patelni to gwarancja wygody codziennego użytkowania oraz pysznych i zdrowych dań. W sklepach z akcesoriami kuchennymi znajdziemy modele już od 20-30 zł, ale ceny z najwyższej półki mogą sięgać nawet kilku tysięcy złotych! Jakie warianty należy wziąć pod uwagę, aby dokonać trafnego zakupu? Kształt i rozmiar Przed podjęciem decyzji, należy zastanowić się, jak dużej patelni właściwie potrzebujemy. Jeśli mieszkamy w pojedynkę, w parze lub nasza rodzina jest...

  • Jak sprawić, by smażone potrawy były jednocześnie pyszne i niskokaloryczne? Wystarczy nowoczesna patelnia z oferty marki Florina, dobry olej i przestrzeganie kilku zasad. Dzięki temu smażone potrawy zachowają wyśmienity smak i aromat. Zaopatrzenie się w nowoczesną patelnię to już połowa sukcesu. Dzięki nieprzywieralnej powłoce do smażenia wykorzystuje się minimalną ilość tłuszczu. Sprawdź o czym jeszcze warto pamiętać w czasie przygotowywania potraw na patelni. Złote zasady 1. Patelnię...

  • Zaopatrzenie się w nowoczesną patelnię o nieprzywierającej powłoce to już połowa sukcesu. Dzięki temu do smażenia wykorzystuje się minimalną ilość tłuszczu. Dodatkowo warto znać kilka zasad, dzięki którym dania będą niskokaloryczne, a jednocześnie zachowają wyśmienity smak i aromat. 1. Patelnie rozgrzej do odpowiedniej temperatury. Można to sprawdzić wylewając kroplę wody na dno naczynia. Jeśli woda od razu wyparuje, patelnia uzyskała właściwą temperaturę2. Dodawaj jak najmniej tłuszczu (1...

  • Tym razem Piotr Sajdak przygotuje dla Was danie, którym zachwycił jury programu Masterchef Polska.   Pobierz bezpłatny e-book ze świątecznymi przepisami. Kliknij!     Kliknij prawym przyciskiem myszy i zaznacz "Zapisz element docelowy jako...", aby zapisać e-booka na dysku.