• Informacje na temat:

    smazenie rekina zarlacza błękitnego

Przepisy na temat: smazenie rekina zarlacza błękitnego
  • Zostało nam jeszcze sporo rekina w zamrażarce i trochę mozzarelli ,więc postanowiliśmy spożytkować ,to co mamy akurat pod ręką. Paluszki wyszły bardzo smaczne i soczyste.

  • Coś innego. Dla nas trochę egzotycznego ale myślę, że warto chociaż spróbować… I nie jest to wcale bardzo drogie danie…

  • Danie może wydawać się ekstrawaganckie...jednak wychodzimy z założenia ,że do niedawna było tak z krewetkami itp. Mięso z rekina jest delikatne i bardzo soczyste.

  • Pyszne biszkoptowe ciasto z galaretką, bitą śmietaną i amerykańską borówką. Co prawda ciasto najczęściej zwane jest smerfetką ale co jak co Błękitna laguna do niego bardziej pasuje. Tak więc zapraszamy nad prześliczne tropikalne morze.

  • Ładny torcik

  • Idealny drink na jesienne wieczory!

  • Deser świetny dla dzieci,choć nie tylko

  • Taki, kolejny błękitny sernik na zimno proponuję do kawy lub herbaty.

  • To ciasto to kompletna improwizacja z mojej strony. Miałam ochotę na coś niebieskiego, na coś ' lodowego ' i tak oto powstała ' Błękitna góra lodowa '. Skąd ta nazwa? Niestety przegapiłam moment, w którym galaretka ma odpowiednią konsystencję, aby ją wylać na masę. Niestety nie zastygła się, tak jak chciałam, a wyszły właśnie takie ' karpaty '. No cóż... Nie wszystko zawsze się udaje ;-)

  • Rzadko mozna przyrzadzic smaczne i zdrowe danie w ciagu 5 minut. Smazone krewetki sa doskonalym przykladem na takie danie, które smakuje zarówno z chrupiacym pieczywem i lampka dobrego wina jak i tez dodane do innych potraw. W tym wypadku udoskonalily tarte szparagowa.

Artykuły na temat: smazenie rekina zarlacza błękitnego
  • Smażone potrawy kuszą smakiem i aromatem, ale nie da się ukryć, że smażenie to jedna z najtrudniejszych metod przygotowywania dań. Dlaczego? Ponieważ w wyniku oddziaływania temperatury dochodzącej do 200°C z niektórych produktów mogą wydzielać się toksyczne substancje. Jak tego uniknąć? Jeśli nie potrafimy odmówić sobie smażonych rarytasów, warto poznać kilka sprawdzonych trików, dzięki którym nasze dania zachowają smak i nie będą nam szkodzić. Patelnia to podstawa Dobry sprzęt nie tylko...

  • Uwielbiasz smażone dania, ale martwisz się, że są zbyt tłuste i niezdrowe? Nie musisz z nich rezygnować, tylko przygotowuj je tak, by nie traciły cennych wartości odżywczych. Doświadczeni kucharze namawiają wszystkich entuzjastów gotowania, by podczas codziennego przygotowywania posiłków korzystali z kilku sprawdzonych trików, dzięki którym ograniczysz wytwarzanie się szkodliwych dla ludzkiego organizmu związków chemicznych oraz sprawisz, że gotowane przez ciebie potrawy zachowają maksimum...

  • Uwielbiasz smażone dania, ale martwisz się, że są zbyt tłuste i niezdrowe? Nie musisz z nich rezygnować, tylko przygotowuj je tak, by nie traciły cennych wartości odżywczych. Fot. 123RF/Picsel Doświadczeni kucharze namawiają wszystkich entuzjastów gotowania, by podczas codziennego przygotowywania posiłków korzystali z kilku sprawdzonych trików, dzięki którym ograniczysz wytwarzanie się szkodliwych dla ludzkiego organizmu związków chemicznych oraz sprawisz, że gotowane przez ciebie potrawy...

  • Zaopatrzenie się w nowoczesną patelnię o nieprzywierającej powłoce to już połowa sukcesu. Dzięki temu do smażenia wykorzystuje się minimalną ilość tłuszczu. Dodatkowo warto znać kilka zasad, dzięki którym dania będą niskokaloryczne, a jednocześnie zachowają wyśmienity smak i aromat. 1. Patelnie rozgrzej do odpowiedniej temperatury. Można to sprawdzić wylewając kroplę wody na dno naczynia. Jeśli woda od razu wyparuje, patelnia uzyskała właściwą temperaturę2. Dodawaj jak najmniej tłuszczu (1...

  • Jak sprawić, by smażone potrawy były jednocześnie pyszne i niskokaloryczne? Wystarczy nowoczesna patelnia z oferty marki Florina, dobry olej i przestrzeganie kilku zasad. Dzięki temu smażone potrawy zachowają wyśmienity smak i aromat. Zaopatrzenie się w nowoczesną patelnię to już połowa sukcesu. Dzięki nieprzywieralnej powłoce do smażenia wykorzystuje się minimalną ilość tłuszczu. Sprawdź o czym jeszcze warto pamiętać w czasie przygotowywania potraw na patelni. Złote zasady 1. Patelnię...

  • Australia to malowniczy kraj, który przyciąga nie tylko wspaniałą kuchnią i winami, ale także przepięknymi plażami i fantastyczną fauną. Czy jest coś, co szczególnie kojarzy Ci się z Australią? Plaża, kangury, misie koala, a może egzotyczne potrawy, jak stek z rekina? Odpowiedz na pytanie, a być może to właśnie Ty wygrasz wspaniały zestaw win z portfolio Jacob's Creek wraz z deską do serów i korkociągiem. Na Wasze odpowiedzi czekamy do 15.12.2015

  • Australia to malowniczy kraj, który przyciąga nie tylko wspaniałą kuchnią i winami, ale także przepięknymi plażami i fantastyczną fauną. Czy jest coś, co szczególnie kojarzy Ci się z Australią? Plaża, kangury, misie koala, a może egzotyczne potrawy, jak stek z rekina? Odpowiedz na pytanie, a być może to właśnie Ty wygrasz wspaniały zestaw win z portfolio Jacob's Creek wraz z deską do serów i korkociągiem. Na Wasze odpowiedzi czekamy do 15.12.2015

  • Gotowanie warzyw wydaje się jedną z najzdrowszych form ich przygotowywania. Jednak najnowsze wyniki badań rzucają nowe światło na ten pogląd. Okazuje się bowiem, że znacznie korzystniejsze dla naszego organizmu może być ich… smażenie! Fot. 123RF Zazwyczaj, gdy chcemy przygotować naprawdę zdrowy posiłek, rezygnujemy ze smażenia potraw, decydując się na ich gotowanie lub pieczenie. W końcu cóż mogłoby być zdrowszego niż porcja warzyw ugotowanych na parze? Okazuje się jednak, że niektórzy...

  • Wybranie odpowiedniego oleju może stanowić nie lada wyzwanie. W końcu nie każdy z nich nadaje się do smażenia, a niektóre możemy spożywać tylko na zimno. Podpowiadamy, w jaki sposób najlepiej je stosować. Fot. 123RF W ostatnich latach, coraz więcej osób stara się odżywiać w świadomy sposób. Czytamy etykiety, kupujemy ekologiczne produkty i unikamy fast-foodów, a wszystko po to, by jak najdłużej cieszyć się pełnią zdrowia. Czasem zdarza się, że nawet zdrowy produkt, gdy jest źle wykorzystany,...

  • Masło, margaryna, a może oliwa z oliwek? Niestety, bardzo często wybieramy nieodpowiednie produkty, które są zdrowe, ale tylko wtedy, kiedy serwujemy je na zimo. Na czym więc smażyć, aby danie było smaczne, zdrowe i nie straciło swoich właściwości odżywczych? Wysoki punkt dymienia To temperatura, w której ogrzewany tłuszcz zaczyna się rozpadać i tracić właściwości odżywcze. Na dalszym etapie smażenia powstają niebezpieczne związki (wydzielają się w postaci gryzącego dymu), które dodatkowo...