• Informacje na temat:

    smażenie powideł śliwkowych

Przepisy na temat: smażenie powideł śliwkowych
  • Powidła śliwkowe

    ...i zapasteryzować. Pani Lucyna podaje jeszcze jeden wariant przygotowania powideł śliwkowych - zrobią się szybciej i będą miały idealnie gładką konsystencję, jeśli po wstępnym podgrzaniu w garnku, ale(...) sposób, czyli leniwe zapiekanie powideł w piekarniku, znam dzięki mojej koleżance z pracy, pani Lucynie. Jak argumentuje pani Lucyna: może to trwa kilka dni, ale co z tego, skoro powidła właściwie...

  • Przygotowanie tego pysznego dania to dosłownie bułka z masłem!

  • Pączki i pączusie

    ...śliwkowymi Składniki: ●500 g mąki ●40 g drożdży ●200 ml ciepłego mleka ●2 łyżki stopionego masła ●50 g cukru ●2 żółtka ●szczypta soli ●kieliszek rumu ●litr oleju ●200 g powideł śliwkowych; dekoracje: ●lukier ●czekolada ●owoce kandyzowane ●drobny cukier Przygotowanie: 1. Drożdże rozkrusz, rozetrzyj z łyżką cukru, połącz z mlekiem, dodaj łyżkę mąki. Wlej rozczyn do reszty...

  • Co zrobić żeby ryba nie przywierała do patelni podczas smażenia?

  • Idealne połączenie, robiąc obawiałam się ale sos wyszedł znakomity.

  • Idealne na obiad dla małych i dużych smakoszy.

  • Kulki z powidłami, Smacznego :)

  • Aby nie przypalaly sie powidla

  • Smak gorzkiej czekolady, znacznie poprawił smak tradycyjnych powideł śliwkowych.

  • Normalnie uzależniłam się od przetworów:))) Dzisiaj powidła śliwkowe..Smacznego

Artykuły na temat: smażenie powideł śliwkowych
  • Polędwiczki w sosie z powideł śliwkowych z pieczonymi burakami

    Przygotuj pyszny obiad!

  • Ponoć powidła smakują najlepiej, gdy przygotuje je mama lub babcia. Ale czy to ich jedyny sekret i czy to jedyny smaczny sposób, w jaki możemy wykorzystać śliwki? Fot. 123RF Już od jakiegoś czasu na straganach możemy znaleźć pyszne, wyjątkowo słodkie, krajowe śliwki. W końcu sezon na te owoce trwa w najlepsze, a ich ceny będą jeszcze spadać. Warto więc jak najlepiej wykorzystać tę sytuację, przygotowując różnego rodzaju przetwory i desery. Niezwykłymi pomysłami, jak zawsze, uraczą was nasi...

  • Tego zazdrości nam Europa

    ...g włoszczyzny, 2 cebule, 2 liście laurowe, 4 ziarnka pieprzu, 4 ziarnka ziela angielskiego, 3 łyżki przecieru pomidorowego, 200 ml czerwonego wina, 80 g powideł śliwkowych, 50 g piernika, cytryna...

  • Ponoć powidła smakują najlepiej, gdy przygotuje je mama lub babcia. Ale czy to ich jedyny sekret i czy to jedyny smaczny sposób, w jaki możemy wykorzystać śliwki? Fot. 123RF/Picsel Już od jakiegoś czasu na straganach możemy znaleźć pyszne, wyjątkowo słodkie, krajowe śliwki. W końcu sezon na te owoce trwa w najlepsze, a ich ceny będą jeszcze spadać. Warto więc jak najlepiej wykorzystać tę sytuację, przygotowując różnego rodzaju przetwory i desery. Niezwykłymi pomysłami, jak zawsze, uraczą was...

  • Nie tylko marcepan

    ...tortu oprószyć cukrem pudrem.  Fryzyjski tort z musem śliwkowym Składniki: 6 płatów mrożonego ciasta francuskiego (10x10cm) 30 g cukru 150 g powideł śliwkowych 2 łyżki śliwowicy...

  • Wiosną i latem na targach oraz w sklepach pojawiają się dorodne owoce, a wraz z nimi przepyszne polskie przetwory. Znając sekrety naszych mam i babć możemy zachować smak ulubionych owoców pod postacią kolorowych dżemów, powideł oraz marmolad. Co je wyróżnia i sprawia, że są wyjątkowe? Sprawdźcie! Dżem to najlepszy wybór dla miłośników dużych kawałków owoców. Tę konfiturę w miarę możliwości sporządza się z całych owoców lub ich części. Dżemowe wariacje Obrane i wypestkowane należy gotować...

  • Cuda na kiju

    ...podawaj z sałatką. Kolorowy kurczak Składniki na 4 porcje: 2 podwójne piersi z kurczaka, łyżeczka powideł śliwkowych, łyżka ketchupu, czerwona papryka, zielona papryka, 4 małe pomidory, do smaku...

  • Smażone potrawy kuszą smakiem i aromatem, ale nie da się ukryć, że smażenie to jedna z najtrudniejszych metod przygotowywania dań. Dlaczego? Ponieważ w wyniku oddziaływania temperatury dochodzącej do 200°C z niektórych produktów mogą wydzielać się toksyczne substancje. Jak tego uniknąć? Jeśli nie potrafimy odmówić sobie smażonych rarytasów, warto poznać kilka sprawdzonych trików, dzięki którym nasze dania zachowają smak i nie będą nam szkodzić. Patelnia to podstawa Dobry sprzęt nie tylko...

  • Będzie pysznie

    ...z sosem śliwkowym (dla 4-6 osób) 4 piersi z kaczki, 200 g powideł śliwkowych, 70 g cukru trzcinowego, 70 ml octu winnego, łyżka pokrojonego świeżego imbiru, 50 ml wody, sól, pieprz 500 g obranych...

  • Uwielbiasz smażone dania, ale martwisz się, że są zbyt tłuste i niezdrowe? Nie musisz z nich rezygnować, tylko przygotowuj je tak, by nie traciły cennych wartości odżywczych. Doświadczeni kucharze namawiają wszystkich entuzjastów gotowania, by podczas codziennego przygotowywania posiłków korzystali z kilku sprawdzonych trików, dzięki którym ograniczysz wytwarzanie się szkodliwych dla ludzkiego organizmu związków chemicznych oraz sprawisz, że gotowane przez ciebie potrawy zachowają maksimum...