• Informacje na temat:

    smakołyk winogronowy

Przepisy na temat: smakołyk winogronowy
  • Pyszne ciacho, ciasteczko bez pieczenia.

  • Samo zdrowie na talerzu.

  • Ciasto wyszło pyszne,aromatyczne i rozpływające się w ustach. Szybkie bez pieczenia,same plusy,serdecznie polecam:)

  • Łatwe Niesamowicie smaczne Tanie

  • Czerwone i białe winogrono, które jest samo w sobie bardzo słodkie, idealnie nadaje się do deserów, które latem smakują wyjątkowo!

  • Wypróbowany przepis na "Meksykański smakołyk"

  • Płatki owsiane stanowią bogate źródło witamin. Często jednak o tym zapominamy, będąc w ciągłym biegu. Idealnym rozwiązaniem, które sprawdzi się zarówno w pracy jak i w domy jest deser na bazie jogurtu i granoli.

  • Szybki i prosty w wykonaniu deser na każdą okazję.

  • Wypróbowany przepis na "Winogronowy galat"

  • Przepis wart wypróbowania: "Placek winogronowy"

Artykuły na temat: smakołyk winogronowy
  • Jesteś na Cyprze? Tego musisz spróbować!

    ...i winogronowych wytłoków pozostałych po wyrobie wina, z których tłoczy się sok. Choć na pierwszy rzut oka wcale nie wyglądają jak słodki deser, wystarczy pokroić je na plastry, by móc rozkoszować się(...) niebanalny deser, ale nie dla Cypryjczyka. Tutaj obowiązkowy jest jeszcze smakołyk. Jednym z nich jest kadaiffi, czyli ciasto naleśnikowe obficie oblane tutejszym miodem. Dosłownie palce lizać...

  • Wyłoniliśmy laureatów konkursu, w którym można było wygrać kosze ze wspaniałymi smakołykami wprost z Delikatesów 13. Zobaczcie jakie odpowiedzi nagrodziliśmy. Zwycięzcom konkursu serdecznie gratulujemy, a wszystkim, którzy przesłali do nas odpowiedzi ogromnie dziękujemy. Kosze ze smakołykami z Delikatesów 13 powędrują do: Pani Marzeny "Dla mnie najwspanialszym, świątecznym smakołykiem jest gotowany sernik. Do jego zrobienia kupuję twaróg zawsze ten sam i "jedyny". Od jakiegoś czasu zamiast...

  • Szuszuko zamiast sernika, czyli Boże Narodzenie na Cyprze

    ...) czy szuszuko (słodycz z migdałów oblanych winogronowym syropem, którego konsystencja przypomina galaretkę). A na zakończenie posiłku mocna, czarna kawa. Gdzie można skosztować takich przysmaków(...), kawiarnie wypełniają nie turyści ze wszystkich stron świata, ale rdzenni mieszkańcy, którzy chętnie opowiedzą o urokach i tradycjach swojej wyspy, poczęstują smakołykiem, a może nawet, nauczą regionalnego...

  • Aromat skórki pomarańczowej w serniku, miodowy piernik i keks wypełniony po brzegi bakaliami. Magia i radosny czas zbliżających się świąt sprawia, że coraz częściej planujemy, jakie ciasta zagoszczą w Boże Narodzenie na naszym rodzinnym stole. Serwis Smaker i Delikatesy 13 zapraszają wszystkich chętnych do wzięcia udziału w konkursie. Podzielcie się z nami swoimi sekretami. Zdradź nam przepis na swój świąteczny smakołyk. Najciekawsze i najsmaczniejsze pomysły nagrodzimy koszami pełnymi...

  • Pomidorowo w dalszym ciagu

    ...to gotowany w wysokiej temperaturze moszcz winogronowy. Musi zmniejszyc objetosc od 1/3 do polowy. Pozniej sok zlewa sie do beczulek debowych i tam w tych beczulkach  fermentuje. Po fermentacji miesza...

  • Tej książeczki nie można nie mieć w domowych zbiorach kulinariów. Na 120 stronach prezentuje charakterystyczne smaki Wielkopolski, Pomorza, Kaszub, Mazowsza, Kurpiów, Podlasia, Śląska, Podhala i Gór Świętokrzyskich, ale po lekturze pozostawia przemożne uczucie... niedosytu.Z podobnymi jej publikacjami tak jednak bywa, a obcowanie z nimi jest zarazem i wdzięczne, i niewdzięczne. Wdzięczne - bo autorce i czytelnikowi przychodzi poruszać się w świecie smaków skądś znanych. W wielu przypadkach to...

  • Ocet balsamiczny nazywany również "czarnym złotem", kojarzony jest głównie z kuchnią włoską. Jednak prócz znakomitego smaku kryje w sobie także szereg właściwości prozdrowotnych, o których warto wiedzieć. Fot. 123RF/Picsel Ocet balsamiczny powstaje z zagęszczonego moszczu winogronowego, który poddawany jest długotrwałemu dojrzewaniu w drewnianych beczkach. Najpierw winogronowy moszcz jest gotowany, podczas tego procesu dochodzi do fermentacji cukrowej oraz octowej. Następnie powstały płyn...

  • Ocet balsamiczny nazywany również "czarnym złotem", kojarzony jest głównie z kuchnią włoską. Jednak prócz znakomitego smaku kryje w sobie także szereg właściwości prozdrowotnych, o których warto wiedzieć. Fot. 123RF/Picsel Ocet balsamiczny powstaje z zagęszczonego moszczu winogronowego, który poddawany jest długotrwałemu dojrzewaniu w drewnianych beczkach. Najpierw winogronowy moszcz jest gotowany, podczas tego procesu dochodzi do fermentacji cukrowej oraz octowej. Następnie powstały płyn...

  • Uwielbiam słodycze i podpisuje się pod tym obiema rękami. Dlatego pozwólcie, że w tym tygodniu zachęcę Was do odwiedzenia iście baśniowego bloga , w którym znajdziecie mnóstwo słodkich przepisów i nie tylko... Feeria smaków to jeden z tych blogów, którego fanem stajesz się natychmiastowo. Po kilku minutach znajdujesz już swój ulubiony smakołyk, później powracasz sukcesywnie żeby sprawdzić, czy aby przypadkiem nie ma jakiegoś nowego wpisu :). Torty, wypieki z ciasta drożdżowego, kruche...

  • Każdy z nas ma ją w swojej kuchni, jednak nie każdy zdaje sobie sprawę z tego, jak pozytywnie wpływa na nasze zdrowie. O czym mowa? O niepozornej herbacie! Fot. 123RF/Picsel Na świecie jest wiele rodzajów herbat. Oprócz aromatycznego smaku i rozgrzewającego ciepła, mają też wiele innych właściwości. Poprawiają nastrój, wpływają na trawienie i budzą nas rano do życia. Wybór herbaty zależy od naszych własnych upodobań i potrzeb. Warto jednak przed dokonaniem wyboru zapoznać się z ich wadami i...