• Informacje na temat:

    smaki czasu z okrasą

Przepisy na temat: smaki czasu z okrasą
Artykuły na temat: smaki czasu z okrasą
  • Bazar Kocha: Smak zapomnianych umiejętności

    Poznaj prawdziwe smaki, przekonaj się, jak różnie może smakować jeden produkt i jak różnie może być wykorzystywany, czasem w nieoczywisty sposób. Warszawska restauracja Bazar Kocha zaprasza na kolację smaku zapomnianych umiejętności - 29 czerwca.

  • Książka dla tych, którzy chcą się inspirować skandynawskim stylem życia! Jedz chleb do posiłków, dobrze doprawiaj, korzystaj z produktów lokalnych i sezonowych, a przede wszystkim nie żałuj czasu na gotowanie i jedzenie. To główne rady Clausa Meyera, gwiazdy kuchni skandynawskiej. Jego książka Wszystkie smaki Skandynawii ukaże się w Polsce 23 listopada, nakładem wydawnictwa Buchmann. Claus Meyer wychowywał się na klopsikach w puszkach, ziemniakach w proszku, barwnikach do sosów i kostce...

  • Dzis obejrzalam kolejny odcinek programu na Poloni popijajac poobiednia kawe. I musze przyznac, ze przywiazalam sie do tego programu. Przede wszytskim pan Okrasa swietnie gotuje. Wyczuwa smaki, dopasowuje produkty, kreuje czyli wszystko to co podziwiam u innych i sama staram sie robic na codzien w mojej domowej kuchni. Dzis zaproponowal dwa dania z Gruzji oraz zupe grzybowa, wigilijna wedlug...

  • Coraz częściej poszukujemy nowych smaków i doznań kulinarnych. Tym razem zapraszamy cię w podróż do krainy aromatycznych przypraw i zaskakujących dań. Weź udział w naszym konkursie i przekonaj się na własnej skórze, jak smakuje orient! Nagrodą w konkursie są zestawy produktów Jasmeen, w skałd których wchodzą: Cieciorka gotowana Jasmeen Pasta z cieciorki Jasmeen Pasta z bakłażanówJasmeen Pasta sezamowa (Tahina) Jasmeen Chałwa pistacjowa Jasmeen Chałwa waniliowa  Jasmeen Aby wygrać w...

  • Kanapka - królowa przekąsek nie musi być nudna

    Niejednokrotnie zjadamy ją na śniadanie, lunch czy kolację - kanapkę. I choć ta popularna przekąska uznawana jest często za szybki i byle jaki sposób na zaspokojenie głodu, Karol Okrasa zapewnia, że daje ona wiele miejsca na kulinarne eksperymenty.

  • Panuje moda na samodzielne gotowanie. Coraz częściej eksperymentujemy w kuchni, chwalimy się efektami swoich kulinarnych pomysłów w Internecie, odwiedzamy serwisy z inspiracjami. Jest jednak coś, czego nawet najbardziej zapaleni kucharze nie cierpią w gotowaniu: Sprzątania po nim! Jak sprawić, by gotowanie nie wiązało się z przykrymi obowiązkami?   Fot. Philips Multicooker Widok góry garów czekających na pozmywanie może skutecznie zniechęcić do kuchennych eksperymentów. Jak sprawić, by...

  • Tego zazdrości nam Europa

    Nam wydają się zwyczajne i domowe. Jednak polska kuchnia ma tyle wyjątkowych potraw, smaków i aromatów, że sąsiedzi mogliby się od nas uczyć!

  • Książka kulinarna Lidla jest swoistym podsumowaniem dotychczasowego dorobku kucharzy w ramach współpracy z siecią. Jej zaletą jest to, że zawarte w niej aż 104 przepisy zostały przetestowane nie tylko przez Pascala i Okrasę, ale też przez setki tysięcy klientów w Polsce, którzy co tydzień gotowali z kucharzami, oceniając ich pomysły. Książka dostępna będzie od 25 listopada wyłącznie w sklepach Lidl.   Ponad połowa Polaków lubi gotować , a aż 94% naszych rodaków samodzielnie gotuje w swoich...

  • Lato to czas eksperymentów w kuchni: nowe smaki, lekkie sałatki, grillowanie ryb oraz warzyw i owoców...Latem sięgam w kuchni po produkty może mało popularne, ale ciekawe w smaku i proste w przygotowaniu. Polecam to danie.

  • Hiszpania jest wyjątkowo popularnym celem wakacyjnych wojaży. Jeżeli również marzysz o takiej podróży, nie daj się zaskoczyć! Koniecznie sprawdź, co jadają Hiszpanie. Fot. 123RF/Picsel Kuchnia hiszpańska jest uznawana za jedną z najzdrowszych, najsmaczniejszych i najciekawszych na świecie. Mieszkańcy Półwyspu Iberyjskiego uwielbiają celebrować posiłki, a w swoich daniach starają się podkreślać naturalne piękno i smak wykorzystywanych przez nich posiłków. Nic więc dziwnego, że każdego roku...