• Informacje na temat:

    smak ajerkoniaku

Przepisy na temat: smak ajerkoniaku
  • 12 najlepszych przepisów na pączki

    ...+ 5 łyżek mleka 42 g drożdży 80 g masła 2 jajka 1 opakowanie budyniu waniliowego 75 ml + 4-6 łyżek ajerkoniaku 1 l oleju do smażenia 25 g pistacji 150 g cukru pudru 1 łyżeczka soku z cytryny(...) z 2 łyżkami cukru i 5 łyżkami mleka. 200 ml mleka zagotować, dodać przygotowaną mieszankę i zagotować cały czas mieszając. Do gotowego budyniu wmieszać 75 ml ajerkoniaku. Olej rozgrzać do temperatury...

  • Przepis wart wypróbowania: "Jogurtowce z nutką ajerkoniaku"

  • Szybkie i łatwe, a jednocześnie efektowne i wykwintne. ;)

  • świeże, smaczne,proste, szybkie

  • Pomysł na deser.

  • Łagodny,wspaniały smak,najlepiej wypróbować,polecam.

  • To jest mój smak dzieciństwa. Wspomnienia domu rodzinnego i przepysznej kuchni mojej mamy i babci

  • Za każdym razem gdy ją próbuję wracają wspomnienia

  • Szybkie, pyszna na upalne dni.

  • Jest to danie regionalne - tradycyjne-łatwe w przygotowaniu a co najważniejsze bardzo dobre!!!

Artykuły na temat: smak ajerkoniaku
  • Ciasta z kokosem

    Wiórki kokosa wzbogacają smak wypieków i nadają im cudowny aromat.

  • Oryginalna, zabawna, pokrzepiająca opowieść o dziewczynie, która zostaje najlepszą kucharką świata. Szef kuchni Lars Thorvald ma w życiu trzy miłości - gotowanie, żonę Cynthię i córeczkę Evę. Kiedy Cynthia zakochuje się w winie i czarującym sommelierze, opieka nad córką całkowicie spada na Larsa, który dzieli się z nią swoimi kulinarnymi pasjami. Porzucona przez matkę Eva, dorastając znajduje ukojenie w smakach rodzimej Minnesoty, los pobłogosławił ją bowiem podniebieniem, jakie zdarza się...

  • Boska czekolada

    Legenda głosi, że Aztekowie powitali Krzysztofa Kolumba ziarnami kakaowca. W tamtych czasach za sto takich ziaren można było kupić niewolnika. Na szczęście teraz czekolada nie jest już na wagę złota – wszyscy możemy cieszyć się jej niebiańskim smakiem. Do wyboru, do koloru.

  • Czy odchudzanie i prowadzenie bloga kulinarnego mogą iść w parze? Do tej pory nie byłam o tym przekonana, bo czy można gotować i piec niesamowite pyszności dla osób będących na diecie? Okazało się, że tak, dieta wcale nie musi wykluczać smacznych posiłków. Najlepszym na to dowodem jest blog Lepszy smak.... Na wstępie muszę się przyznać, że jeden przepis już wypróbowałam i nie chwaląc się Bifteki, czyli greckie kotlety mielone wyszły rewelacyjnie :). Blog dosłownie pęka w szwach od...

  • Sella Ronda: Narciarski raj w sercu Dolomitów

    ...z zachwytu i... z trwogi. Smaki tyrolskiej kuchni Dolomity to także tyrolska kuchnia, która nie tylko słynie ze smaku, ale także potrafi pokrzepić. Jednym z najpopularniejszych dań jest zapiekanka zwana(...) zamawiamy rzecz jasna strudle z jabłkami z południowotyrolskich sadów. Dorośli mogą pokrzepić się na rozgrzewkę bombardino, czyli lekkim napojem alkoholowym na bazie ajerkoniaku z bitą śmietaną. Przydatne...

  • Sałatka z wędzonym pstrągiem ojcowskim, brunschetta z chlebem prądnickim, kaszanką i jajkiem przepiórczym, tort orzechowy z bryndzą podhalańską i marmoladą jabłkową - tych i wielu innych małopolskich przysmaków będzie można spróbować podczas trzynastej edycji Małopolskiego Festiwalu Smaku pod hasłem: „Smak Kontrolowany”. Tegoroczna odsłona imprezy zorganizowana w stylu retro to sentymentalna podróż do czasów PRL- u. Food trucki i małopolscy producenci regionalnej żywności odwiedzą podczas...

  • Ciasta z truskawkami

    ...lodówki do lekkiego stężenia. Masę rozsmarować na upieczonym placku biszkoptowym. W duecie z rabarbarem Kwaskowaty smak rabarbaru równoważy słodycz truskawek. Z tego udanego duetu przygotowuje się(...) szypułek), 25 dag konfitury truskawkowej, 8 łyżek ajerkoniaku, 1 opakowanie budyniu waniliowego 1. Przygotować ciasto biszkoptowe: Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Nadal ubijać...

  • Opinie na temat mrożonek są podzielone: niektórzy uważają je za szkodliwe i wykluczają z diety, dla innych są źródłem witamin w trakcie zimy i podstawą wartościowych dań obiadowych. Dziś, dzięki odkryciom naukowców, wiemy, że mrożonki są równie wartościowe jak świeże produkty, a niekiedy nawet zdrowsze. Fot. 123RF/Picsel Według naukowców z Hallam University w Sheffield mrożone warzywa i owoce mogą być zdrowsze niż świeże - dzieje się tak dlatego, że zamraża się świeżo zebrane warzywa, pełne...

  • Wpadłeś tutaj po szybki przepis na coś dobrego? Zaskoczymy Cię. Dziś zamiast przepisów mamy dla Ciebie kilka... nieprzepisów. Podpowiemy, jak zamiast „byle czego” zrobić coś z niczego i wyzwolić smak dania. I jeszcze jedno. Plan zakupów i waga kuchenna nie będą Ci potrzebne! Znów zabrakło Ci czasu na chodzenie po supermarkecie i wyszukiwanie produktów podanych w przepisie? Przejrzyj szafki i półki w lodówce, a na pewno znajdziesz coś, co będzie pasować do Twojego ulubionego pieczywa i...

  • Od dawna wiemy, że ludzka pomysłowość nie zna granic. Dotyczy to również lodów. Entuzjastom tego pozornie niewinnego mlecznego deseru udało się wyprodukować niezwykłe kombinacje smaków. Fot. 123RF/Picsel Wenezuela to kraj gorący, w którym amatorów lodów nie brakuje. Jeden z nich, Portugalczyk Manuel Da Silva Oliveira, wymyślił około 900 smaków lodów. W miejscowości Merida prowadzi on lodziarnię o nazwie Heladeria Coromoto, gdzie codziennie można spróbować lodów w 75 smakach. I są to smaki nie...