• Informacje na temat:

    smaczny placek z galaretka szybki

Przepisy na temat: smaczny placek z galaretka szybki
  • Klopsiki duszone z warzywami, prosty i bardzo szybki jednogarnkowy obiad przygotowany w ciagu 30 minut. Z lekka balkanska nutka - dzieki pascie paprykowej i serowi feta.

  • Na gorące dni nie ma nic lepszego od chłodnika na obiad :) Wypróbowałam różne jego wersje, ale zdecydowanie moją ulubioną pozostaje chłodnik litewski.

  • Szybki i łatwy, a do tego bardzo smaczny :)

  • Niby zwykły placek ale bardzo smaczny. Moja rodzina nie zostawia ani okruszka.

  • Idealne danie gdy nie mamy dużo czasu na gotowanie, ale jest bardzo smaczne. Polecam serdecznie.

  • ciasto jest lekkie, pyszne smakowo z połączenia kokosu i czereśni...............SMACZNEGO!!!

  • Wypróbowany przepis na "Smaczny przekładaniec"

  • Dzisiaj zapraszam na szybki i bardzo prosty w przygotowaniu placek z owocami, który idealnie sprawdzi się jako jesienny deser. Do jego przygotowania możemy użyć owoców świeżych, mrożonych lub tych z kompotu. Ja wykorzystałam jabłka i śliwki, które dodały całości lekko kwaśnej nutki. Ciasto z dodatkiem wiórek kokosowych jest delikatne i mięciutkie. Z kawą smakuje wybornie :D

  • Proponuję dziś przepis na ekspresowe pyszne ciasto bez użycia miksera, wystarczy mieć w domu mleko, jajka, mąkę, masło i trochę owoców. Mogą być porzeczki, jagody, truskawki, śliwki, rabarbar, świeże lub mrożone. To ciasto najlepiej smakuje właśnie z kwaśnymi owocami. Serdecznie polecam :-)

  • pyszny serniczek dla niespodziewanych gości i zblizająca się Wielkanoc. Jest przepyszny i szybciutki

Artykuły na temat: smaczny placek z galaretka szybki
  • Niezawodne ciasta

    ...cienki placek. Za pomocą foremek o różnych kształtach wycinaj serduszka, gwiazdki, kółka i układaj je na wysmarowanej tłuszczem blasze. Zachowuj odstępy między ciasteczkami. Pamiętaj, że ciastka po...

  • Drób jest jednym z tych mięs, które najczęściej gości na naszych stołach. Niestety, przygotowując go bardzo łatwo wpaść w rutynę. Jak uniknąć kuchennej nudy, a jednocześnie zaserwować smaczne danie z drobiem? Pomogą wam w tym przepisy naszych użytkowników! Fot. 123RF/Picsel Mięso drobiowe jest niezwykle zdrowe i zawiera w sobie bardzo dużo substancji odżywczych. Z tego względu powinniśmy jak najczęściej wykorzystywać je w przygotowywanych przez nas daniach. Jego delikatny smak z pewnością...

  • Daj się zaskoczyć MAGGI!

    ...budynie – w sumie ponad 230 różnych produktów kulinarnych WINIARY, które pozwalają w szybki i prosty sposób przyrządzić posiłek. Na stronie www.winiary.pl panie domu znajdą przepisy oraz inspiracje...

  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Anna. Ciasto 300 g mąki1 szklanka letniej wody5 g suszonych drożdży35 g oleju lub oliwy1 szczypta soli Farsz serowy 200 g tłustego twarogu 125 g mozarelli150 g sera żółtego1 jajko1 szczypta soli Złożenie mąka do oprószenia blatu4 jaja pieprz do smakusól do smaku1 garść drobnego szczypiorku¼ kostki masła do posmarowania upieczonych łódek Ciasto Składniki na ciasto połączyć ze sobą do powstania jednolitej,...

  • Wesele bez mięsa?

    Bywa, że to państwo młodzi są jaroszami i nie wyobrażają sobie, aby w najważniejszym dla nich dniu stoły uginały się pod ciężarem mięsa. Na weselach bawią się jednak ludzie o różnych preferencjach kulinarnych. Jak zatem pogodzić poglądy gospodarzy i oczekiwania (często konserwatywnych) gości?

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Nie przyzwyczajaj dziecka do cukru

    ...sklepu będą upieczone w domu ciasteczka maślane lub owsiane. Domowa galaretka nie będzie mniej smaczna niż ta z torebki. Wystarczy zagotować szklankę kompotu i wsypać, mieszając, dwie łyżeczki...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...

  • Wracasz z pracy głodny/-a jak wilk. Marzysz o pysznym obiedzie, ale zmęczenie nie pozwala na długie gotowanie. Nasz mistrz kuchni, Piotr Sajdak ma na to radę!

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy. Do...