• Informacje na temat:

    smaczne mieso

Przepisy na temat: smaczne mieso
Artykuły na temat: smaczne mieso
  • Sól? Bez niej też jest smacznie

    ​Nic, co nie jest posolone, ci nie smakuje? Spróbuj systematycznie zmniejszać dawkę soli, a za to więcej używać przypraw i ziół. Po dwóch, góra trzech tygodniach stwierdzisz, że sól nie jest potrzebna.

  • Jak nie dać się zwariować i nie wydać fortuny na święta? Przedstawiamy 5 propozycji na smaczne i niedrogie dania wielkanocne. Smażone jajka w skorupkach, pieczona biała kiełbasa, pascha to wszystko może zagościć na Twoim stole! Fot. 123RF/Picsel Podczas świąt Wielkiej Nocy nie może zabraknąć jajek. Zamieńmy jednak klasycznie przygotowane jajka z majonezem na jajka smażone w skorupkach. Jajka smażone w skorupkach Składniki na 6 porcji: - 6 jajek, - 4 suszone prawdziwki - 1 cebula, - 1/2...

  • Smaczne nadzienie

    Dziś serwujemy warzywa faszerowane w wersji dla mięsożerców.

  • Chcesz zaskoczyć bliskich ciekawym deserem, ale nie masz ochoty spędzać w kuchni długich godzin? Skorzystaj ze sprawdzonych przepisów naszych użytkowników! Fot. 123RF/Picsel Planując menu na majówkę, większość z nas zastanawia się głównie nad ciekawymi sposobami na zaserwowanie kiełbasek, karkówki lub innych mięs. Ewentualnie, w grę wchodzi również przygotowanie bezmięsnych przysmaków dla wegetarian. Warto jednak pamiętać, że żaden posiłek nie jest kompletny bez deseru i majówkowe...

  • Naturalnie smaczne

    Łatwo polubić to miejsce. Wszystko jest tu tak, jak być powinno. Zabytkowe wnętrza zostały urządzone odnowionymi meblami z epoki. Park, choć uporządkowany, idealnie pasuje do krajobrazu. A kucharz, który doświadczenie zdobywał w Londynie i Tokio, zaskakuje gości finezyjnymi daniami z lokalnych produktów. Dla Czytelniczek TS Paweł Dołżonek, szef kuchni w hotelu-pałacu Ciekocinko, ułożył jesienne menu.

  • Zapiekanka to doskonały pomysł na obiad, zwłaszcza gdy nie mamy zbyt wiele czasu. Wystarczy wymieszać wszystkie składniki, a reszta dzieje się sama. Który z przepisów naszych użytkowników wypróbujesz jako pierwszy? Fot. 123RF/Picsel Polacy uwielbiają zapiekanki. To bardzo prosty sposób na przygotowanie szybkiego obiadu ze składników które akurat mamy pod ręką. Wystarczy tylko szczypta wyobraźni, a pyszne danie przygotuje się właściwie samo. Brakuje wam pomysłu? Zawsze możecie zdać się na...

  • Wesele bez mięsa?

    ..., polskie chleby, pieczone warzywa, domowe konfitury i pachnące pasztety z grochów. Wszystko bardzo proste, przypominające polskie klasyki, równie smaczne i na pewno sycące. Szukając nieco bardziej...

  • Ryby, owoce, a może warzywa? Pomysłów na to jak urozmaicić dania z rusztu jest wiele, Wszyscy jednak wiemy, że głównym bohaterem każdego majówkowego barbecue są pyszne kiełbaski. Zarumienione nad grillowym dymem, warto podawać z ciekawymi dodatkami np. konfiturą żurawinową, która dopełni smaku majówkowego menu, tworząc wyjątkową kompozycję. Smakołyki z rusztu w nowym wydaniu Sekretem majówkowego przyjęcia z grillem w roli głównej jest doskonałe menu. I choć potrawy z rusztu głównie kojarzą...

  • Na przedświąteczne oczyszczenie – postne, smaczne, nie nudne

    Do Bożego Narodzenia zostało nam już tylko kilka dni. W gorączce obowiązków nie zapominajmy o tym, by do świąt przygotować także swój organizm. Lżejsza dieta bez mięsa i wprowadzenie kilku zdrowych nawyków pomoże nam oczyścić układ pokarmowy, któremu łatwiej będzie poradzić sobie z ciężkostrawnymi daniami wigilijnymi, jak smażony karp czy pierogi.

  • Przygotuj się do świąt wspólnie ze Smakerem oraz marką Ambition. Moc inspiracji znajdziesz w naszym bezpłatnym ebooku. Po raz kolejny redakcja Smakera wspólnie z marką Ambition przygotowała dla was wyjątkowy ebook, który ułatwi Wam świąteczne przygotowania. Zamieściliśmy w nim te tradycyjne, jak i nieco bardziej nowoczesne przepisy, które możecie wykorzystać zarówno na co dzień, jak i od święta. Każdy z nich z pewnością przypadnie do gustu Waszym bliskim. W tegorocznym ebooku, znajdziecie...

Wideo na temat: smaczne mieso
  • Jak prawidłowo przekładać mięso na grillu?

    Grillowanie to jedno z ulubionych zajęć Polaków. Niestety nie każdy potrafi upiec mięso tak, by było smaczne i nieprzypalone. Kucharz Jan Kuroń opowiedział w "Dzień Dobry Wakacje", jakich błędów nie należy popełniać podczas grillowania. Jakie mięso należy wybrać na przekąskę? (DDTVN/x-news)

  • Fakty i mity o mięsie drobiowym

    Drób to w Polsce jedno z najpopularniejszych mięs. Mięso drobiowe jest smaczne, łatwe do przygotowania i zdrowe. W mięsie drobiowym są antybiotyki – to fałsz - prawo tego zabrania. W mięsie drobiowym są hormony – to fałsz – hormonów nie można dodać do paszy bo w żołądku ulegną rozłożeniu i nie zadziałają. Mięso drobiowe sprzedawane na tackach jest kiepskiej jakości – to fałsz. Każdy kurczak

  • Jak wybrać smaczną polędwicę?

    - Warto zwracać uwagę na kolor mięsa i jego brzegi - podkreśla dziennikarka Katarzyna Bosacka. (TVN Style/x-news)