• Informacje na temat:

    slodkie rogaliki z dzemem

Przepisy na temat: slodkie rogaliki z dzemem
  • Rogaliki z dżemem

    ...porcje. Każdą rozwałkuj na placek wielkości talerza, pokrój na 8 trójkątów. Na środku każdego trójkącika ułóż łyżkę dżemu z czarnej porzeczki, zwiń, formując rogaliki. 3. Blachę natłuść lub wyłóż papierem do pieczenia. Ułóż rogaliki. Piecz 30 minut w temp. 180°C. Ostudź, polukruj, posyp posiekanymi orzechami.

  • Puszyste rogaliki z dżemem lub czekoladą

    Drożdżowe rogaliki ze słodkim nadzieniem rozpływają się w ustach. Świetnie pasują do porannej kawy.

  • Szybki deser

  • Dżemowe smakołyki w nowoczesnym wydaniu

    Dżemy truskawkowe, wiśniowe, brzoskwiniowe czy agrestowe… Słodkie i jednocześnie zdrowe przysmaki zamknięte w słoiczkach kojarzą nam się z pysznymi rogalikami z konfiturą czy zapachem świeżo upieczonego ciasta w dzieciństwie. Mimo, że tempo życia przyspieszyło, nie oznacza to, że musimy zrezygnować z tych smakowitych łakoci. Wręcz przeciwnie. Podpowiadamy jak szybko i sprawie przygotować nietypowe dżemowe pyszności.

  • slicznie wygladaja. wymagaja wprawy przy wykonaniu, ja robilam je 1 raz, daleko im do idealu, ale nastepne na pewno beda ladniejsze ;))

  • Z miłooości do truskawek!

    Truskawki kojarzą się z radością, słońcem i oczywiście z miłością. Przywołują wspomnienia wakacji u babci, są też doskonałe jako dodatek do szampana podczas romantycznej kolacji. Stanowią również inspirację dla artystów i obiekt pożądania dla… fanów tenisa! Z miłości do tych owoców powstają także pyszne przetwory od Łowicza, który w ich stworzenie wkłada całe serce. Truskawki odwzajemniają to uczucie oddając Łowiczowi wszystko, co kryją w sobie najlepszego – po to, byśmy mogli cieszyć się ich...

  • niestety nie marcińskie ale pyszne

  • Smaki jesieni nie muszą być nudne

    Jesień to czas, gdy z przyjemnością sięgamy po dynie, jabłka, gruszki oraz śliwki. I mimo że aura za oknem bywa niesprzyjająca, w kuchni cieszyć się możemy kulinarnymi smakołykami, które dodają witalności i energii na chłodne dni. Jest to bowiem idealna pora na wszelkiego rodzaju przetwory. Warto zatem sięgnąć po garść kulinarnych inspiracji, które zaowocują niezapomnianymi smakami jesiennych skarbów.

  • Delikatne i kruche, bardzo łatwe w wykonaniu. Bez jajek:)

Artykuły na temat: slodkie rogaliki z dzemem
  • Rogaliki z nadzieniem

    .... W zależności od wielkości rogali, jakie chcemy upiec, pokrój ciasto na 8, albo na 16 części. Na każdym trójkącie wyłóż łyżeczkę kremu czekoladowego lub dżemu z czarnej porzeczki. Rogaliki zwijaj od najszerszej części trójkąta do najwęższej. Piekarnik rozgrzej do 170 stopni Celsjusza. Piecz ok. 15-20 minut. Przed podaniem posyp rogaliki cukrem pudrem. Zobacz także:

  • Domowe wypieki smakują najlepiej, zwłaszcza przygotowane ze sprawdzonych przepisów, które przekazywane są z pokolenia na pokolenie. Drożdzowe rogalliki to wspaniały pomysł na słodką przekąskę do kawy lub herbaty. Zmysłowe smaki: Rogaliki z marmoladą na INTERIA.TV. Przepis pochodzi z bloga zmyslowesmaki.pl.Polub Zmysłowe smaki na FB!

  • Piknikowy kosz pełen słodyczy

    Kruche rogaliki z nadzieniem Składniki na 16-24 sztuki: 2 szklanki + 2 łyżki mąki pszennej oraz 1/3 szklanki mąki do posypania stolnicy i blachy do pieczenia, kostka masła, 2 żółtka, 2 łyżki gęstej(...) podstawy trójkąta, a następnie lekko zagnij rogi każdego rogalika. 3. Rogaliki ułóż na posypanej mąką blasze. Możesz je jeszcze posmarować z wierzchu roztrzepanym żółtkiem i posypać grubym cukrem...

  • Mówiąc dżem zazwyczaj mamy na myśli wyłącznie śniadanie, warto jednak czasem zejść z utartych, kulinarnych szlaków. Wszystko po to, by zupełnie świeżym okiem spojrzeć na dobrze nam znane dania i produkty. Jeśli lubicie kulinarne eksperymenty, z pewnością chociaż raz próbowaliście połączenia słodkich produktów z pozornie niepasującymi do nich produktami. Okazuje się jednak, że w daniach wytrawnych nabierają one zupełnie nowego smaku, stanowiąc doskonałe tło dla pozostałych składników. Sery i...

  • Jak wykorzystać czerstwe pieczywo

    ...z bułek  Spodziewasz się gości, a nie masz w domu nic słodkiego do herbaty? Wykorzystaj czerstwe bułki, rogaliki, chałkę. Ubij 2 jajka z 1/2 szklanki cukru, dodaj szklankę mleka, wymieszaj i zalej miksturą...

  • Jak zdrowo zacząć dzień? Oczywiście pysznym śniadaniem! Warto zadbać aby było smaczne i dawało nam energię na długie godziny. Jednak nie jest to proste wyzwanie - często brakuje na czasu i pomysłów. Dziś podpowiadamy w jaki sposób możecie urozmaicić swój poranek. Śniadanie może być naprawdę ciekawym posiłkiem, warto o to zadbać, gdyż w końcu to co zjemy o poranku decyduje o tym jak nasz organizm będzie funkcjonować w ciągu dnia. Wystarczy, że nie będziecie ograniczać się do zwykłej kanapki z...

  • Świat na talerzu o poranku

    ...to oczywiście słynne na cały świat croissanty, czyli rogaliki z ciasta francuskiego, często podawane z masłem i dżemem. Najlepsze croissanty zachwycają chrupkością. W tym śniadaniowym zestawie nie(...) zahaczają o ulubiony bar i tam, zwykle na stojąco, zjadają słodkie śniadanie. Na talerzu podobnie jak we Francji - rogaliki. Nie będą to jednak typowe croissanty, ale ich włoska wersja, czyli cornetto...

  • Jeśli „American dream” odnosiłby się do słodyczy, to za oceanem mogłyby się spełnić wszystkie marzenia. Fot. 123RFMimo negatywnych opinii na temat kuchni amerykańskiej i zarzutów, że jest kaloryczna, tłusta, niezdrowa i mało urozmaicona, nawet osoby będące na diecie czasami maja ochotę sięgnąć po coś słodkiego. Granice między kuchniami zacierają się i obecnie, wszystkie popularne słodkości niegdyś na Nowym Kontynencie, obecnie cieszą się duża popularnością w krajach na całym świecie. Wiele z...

  • O której jadać posiłki?

    Pora posiłku powinna być zgrana z naszym zegarem biologicznym – potwierdzili laureaci Nagrody Nobla.

  • Tradycja wypieku rogali świętomarcińskich trwa od 1891 roku. Zwyczaj ten rozpoczął się w Poznaniu, jednak z biegiem lat staje się coraz popularniejszy w całej Polsce, a co roku w samej stolicy rogala świętomarcińskiego tylko 11 listopada konsumuje się aż 250 ton tego specjału. Fot. 123RF/Picsel Jest słodki, pełen pysznego nadzienia, a do tego ma niesamowitą historię. Jego wyjątkowość każdego roku przyciąga do stolicy Wielkopolski tysiące turystów. Rogalami świętomarcińskimi Poznaniacy...