• Informacje na temat:

    slodka smietanka do czego

Przepisy na temat: slodka smietanka do czego
Artykuły na temat: slodka smietanka do czego
  • Desery na upały

    Orzeźwiająco mroźny i przepysznie słodki - wymarzony deser na gorące, letnie popołudnie.

  • Kuchnia włoska i francuska królują w kulinarnym świecie. A co z kuchnią hiszpańską? Czy ma nam coś ciekawego do zaoferowania? Oczywiście, że tak - odnajdziemy w niej egzotyczne wpływy oraz bogate smaki, zróżnicowane regionalne. Fot. 123RF/Picsel Gdzie najchętniej jeździmy? Hiszpania składa się z 19 regionów dbających o swoją autonomię kulturalną, co w naturalny sposób przekłada się na kulinaria. Przyjrzyjmy się regionom najchętniej odwiedzanym przez turystów i poszukajmy przysmaków, których...

  • Metoda 100 Jorge Cruise'a. Schudniesz 9 kg  w dwa tygodnie

    ...z cukru. Podaną na etykiecie ilość węglowodanów pomnóż przez 4. Wynik oznacza ilość kalorii z cukru. Z czego zrezygnować: Z powodu limitu kalorii z cukru, lepiej zrezygnować z najmniej wartościowych...

  • Do czego można dodać hummus i dlaczego warto go jeść? Popularna w kuchni arabskiej pasta coraz częściej gości na polskich stołach. Czasem zdarza się jednak, że rezygnujemy z hummusu, nie wiedząc z czym będzie się dobrze komponował. Oto kilka propozycji! Fot. Hummus to najzdrowsza pasta/Picsel Choć do niedawna nasza kuchnia była raczej ograniczona, dziś to się zmienia. Częściej eksperymentujemy i nie boimy się nowych, orientalnych smaków. Nic więc dziwnego, że uwielbiany przez mieszkańców...

  • Zdrowa dieta w pracy – to możliwe!

    ...w ciągu dnia, z czego co najmniej dwa w pracy, pobudzamy nasz metabolizm i dostarczamy na bieżąco pełnowartościowego „paliwa” dla naszego organizmu.   Mindful, czyli przewodnik po zdrowej diecie...

  • Czy wiedzieliście, że niecała puszka sardynek ma więcej wapnia niż szklanka mleka? Czego jeszcze o nich nie wiemy? Fot. 123RF/Picsel W wielu rejonach świata rybie mięso jest podstawowym elementem diety. Dziwi więc fakt, że w Polsce - kraju, który posiada tak wiele rzek i jezior oraz dostęp do morza - ryby i owoce morza jada się tak rzadko. Jeśli już decydujemy się na rybę to zazwyczaj jest to karp ze stawu hodowlanego podawany w święta. To duży błąd. Gdyż mięso ryb jest bogatym źródłem wielu...

  • Wesele bez mięsa?

    ...z gości nie pomyślał, że czegoś na stołach brakuje? Wystarczy, że miejsce schabu w sosie i piersi z kurczaka zajmą klopsy z soczewicy, faszerowane papryki lub pieczarki, kotlety sojowe, placki i roladki...

  • Przyjmujesz leki zgodnie z zaleceniem lekarza? Warto wiedzieć, że nie tylko porady specjalistów gwarantują nam ich skuteczność i bezpieczne zażywanie. Duży wpływ na działanie lekarstw ma również stosowana przez nas dieta. Czego zatem nie powinniśmy jeść, aby uniknąć niepożądanych objawów w trakcie farmakoterapii? Produkty, które zwykle uznajemy za wartościowe i zdrowe, w połączeniu z niektórymi lekarstwami mogą okazać się niebezpieczne dla naszego organizmu. Aby nie zaszkodzić sobie podczas...

  • Dodatki do żywności: Sprawdź, co jesz!

    .... Liczmy, ile czego jemy - Nie zakładajmy z góry, że dodatki naturalne są zdrowsze od sztucznych - mówi Joanna Gajda-Wyrębek. - Dobrym tego przykładem może być aspartam. Ten sztuczny słodzik ma od(...), by używali cukru, jeśli już muszą słodzić jedzenie - mówi Ewa Zygmanowska. - Przynajmniej wiemy dokładnie, jak działa na organizm i czego możemy oczekiwać...  Uwaga na nowe wcielenia E 621

  • Pischinger to deser z wafli przekładanych masą. Dzięki swojej prostocie utkwił w wielu wspomnieniach z dzieciństwa, a także i dziś nadal gości na stołach. Lecz skąd się wziął pischinger? Z czego był wykonany oryginalnie? Fot. 123RF/Picsel W drugiej połowie XIX wieku, wiedeński cukiernik Oscar Pischinger, tworzył w swojej cukierni istne arcydzieła. Jednym z nich był oblany lukrem,torcik wykonany z wafli przełożonych kremem czekoladowo-orzechowym. Mimo że cukiernia już nie istnieje, przepis na...