• Informacje na temat:

    slodka chalka z automatu

Przepisy na temat: slodka chalka z automatu
  • Pyszna chałka,na drożdżach, bez pracy. Wymieszana, wyrośnięta i upieczona w Automacie do chleba.

  • Chleb pratycznie piecze sie sam.Trzeba tylko w odpowiedniej kolejności wkładać składniki do automatu.U mnie w domu wszyscy zajadają się tym chlebem.

  • Pyszny chrupiący chlebek. Zawsze wychodzi!

  • Sprawdzony przepis na "Słodka chałka"

  • pycha

  • Pyszne, slodkie muffinki z mala niespodzianka :)

  • pysznie smakuje do porannej lub popoludniowek kawki :)

  • Poszukując pomysłów na zagospodarowanie musu dyniowego, natknęłam się na niezwykle ciekawy przepis na wegańską chałkę, gdzie dla koloru i poprawy wilgotności ciasta, a pewnie też trochę zamiast jajek, używa się właśnie puree z dyni. W tym przepisie urzekł mnie przede wszystkim piękny, słoneczny kolor gotowej chałki. Przez długi czas zachowuje świeżość – to również zasługa dyni. Dzięki temu, że chałka nie jest bardzo słodka, pasuje do wielu zastosowań. Można ją pałaszować z masłem zwykłym lub...

  • Pomysł na sobotnie, niedzielne śniadanko...? Szybko i smacznie ;)

  • Najlepsza z masełkiem, lub dżemem.

Artykuły na temat: slodka chalka z automatu
  • Przepis techniczny Michała Brysia z piątego odcinka programu "Bake off - Ale Ciacho!" Nagrzać piekarnik do 190C. Oba rodzaje ciast robić równolegle. Ciasto czekoladowe   280g mąki typ 500 30g  kakao 3 g drożdży GOLD Ok 120 g wody 60g żółtek 30g oleju z pestek winogron 30g cukru 5g drobnej soli morskiej Zrehydrować drożdże w 50g wody.   Przesiać mąkę z kakao. Żółtka utrzeć z cukrem i połączyć z pozostałymi składnikami z wyjątkiem soli. Wymieszać składniki ( jeszcze nie zagniatać). Dodać sól...

  • Czy uczestnicy programu poradzą sobie z przygotowaniem tradycyjnego hiszpańskiego smakołyku? W poprzednim odcinku, w zadaniu autorskim, uczestnicy musieli przygotować własną wersję gruzińskiego placka - chaczapuri. Choć ciasto do tego wypieku robi się bardzo łatwo - wystarczy połączyć przesianą mąkę, jogurt, sodę oraz ser - to większość z gotujących miała nie lada trudności. Przygotowanie farszu do placków okazało się również bardzo trudne, pomysł tylko trzech osób znalazł uznanie wśród...

  • Zdradź nam swój sekret na udaną drożdżową babkę i wygraj jedną z ośmiu fantastycznych książek Mistrza Pawła Małeckiego "Cukiernia Lidla" Święta wielkanocne już tuż, tuż... Niebawem na naszych stołach zagoszczą kolorowe mazurki, serniki i babki. Jeśli masz sprawdzone triki, dzięki którym drożdżowa babka zawsze idealnie wyrasta i doskonale smakuje, podziel się nimi za pomocą formularza konkursowego, a być może, to właśnie do Ciebie trafi książką Mistrza Pawła Małeckiego.   Konkurs zakończony....

  • Ponieważ jestem fanką wszystkiego co zawiera w sobie duże ilości cukru, lubię niebanalne połączenia smaków i fantazyjne podanie deserów, bardzo ucieszyłam się natrafiając na blog " Cukiernicze kreacje Charlotte ". Być może uwielbienie do słodkości zawdzięczam mojemu dziadkowi, który był cukiernikiem. Pamiętam jak przyjeżdżając do niego na wakacje, święta, ferie czy też inne okazje zawsze czekało coś pysznego. Dlatego z wielkim zapałem i zachwytem przeglądnęłam słodkie przepisy i natrafiłam na...

  • Weź udział w naszym konkursie i wygraj jedną z fantastycznych książek Jenny Colgan pt. Spotkajmy się w kawiarni oraz zestaw gadżetów Smaker.pl. Co zrobić aby wygrać? To proste! Wyobraź sobie, że jesteś właścicielem jednej z najbardziej znanych cukierni. Słyniesz z przepysznych wypieków, ale to, co wyróżnia Cię spośród innych cukierni to... No właśnie, co takiego? Wszystkie zgłoszenia należy wysyłać na adres smaker@firma.interia.pl do dnia 08.07.2013 roku. Forma zgłoszeń jest dowolna może to...

  • Przepis Magdaleny na surowe ciasto jest znakomity. Koniecznie wypróbujcie tę propozycję. Ciasto250 g mąki pszennej220 g brązowego cukru½ łyżeczki soli200 g masła2 łyżki mleka Dodatki200 g solonych orzeszków ziemnych1 duża pomarańcza100 g gorzkiej czekolady300 g białej czekolady200 ml śmietany 30%różowy barwnik spożywczymasy cukrowe: biała, niebieska, zielona, różowa, czarna CiastoPiekarnik rozgrzać do 175°C. Mąkę rozsypać na blaszce i wstawić do piekarnika na 5 minut. Do miski wsypać cukier,...

  • Udało nam się wyłonić zwycięzców, do których powędrują wspaniałe książki Pawła Małeckiego pt. "Cukiernia Lidla". Wiemy już jakie macie niezawodne sposoby na idealną babę drożdżową. Okazuje się, że kluczem jest pozytywna atmosfera, silne ręce, cisza i składniki w temperaturze pokojowej. Bardzo chcieliśmy podziękować za wszystkie zgłoszenia. Nie spodziewaliśmy się aż tylu odpowiedzi. Spośród wszystkich musieliśmy wybrać tylko osiem, zespół Smakera miał bardzo ciężki orzech do zgryzienia. Po...

  • Promocja i sprzedaż produktów pszczelarskich i sprzętu pszczelarskiego, wystawa „Pszczoły i ludzie”, spotkanie pszczelarzy w Urzędzie Miasta Krakowa i konferencja poświęcona pszczelarstwu w środowisku krakowskim. Fot. 123RF/Picsel To tylko część wydarzeń, które znalazły się w programie „Krakowskiego Miodobrania", czyli Święta Zrzeszenia Pszczelarzy Krakowskich, które rozpocznie się 30 sierpnia (piątek) i potrwa do 1 września (niedziela). Patronat nad wydarzeniem objął Prezydent Miasta Krakowa...

  • Jeśli „American dream” odnosiłby się do słodyczy, to za oceanem mogłyby się spełnić wszystkie marzenia. Fot. 123RFMimo negatywnych opinii na temat kuchni amerykańskiej i zarzutów, że jest kaloryczna, tłusta, niezdrowa i mało urozmaicona, nawet osoby będące na diecie czasami maja ochotę sięgnąć po coś słodkiego. Granice między kuchniami zacierają się i obecnie, wszystkie popularne słodkości niegdyś na Nowym Kontynencie, obecnie cieszą się duża popularnością w krajach na całym świecie. Wiele z...

  • Mazurki i baby – kolorowe, lukrowane, pełne fantazji – stanowią kulinarny symbol Świąt Wielkanocnych. Po okresie wstrzemięźliwości związanej z Wielkim Postem, przychodzi czas na świętowanie. Wyjątkowo słodkie! Oto topowe wielkanocne „klasyki”, bez których nasz świąteczny stół nie mógłby się obejść. Mazurek to charakterystyczne niskie ciasto, przyozdobione bakaliami, polewą lub marcepanem. Uważany za tradycyjnie polski wypiek, trafił do nas prawdopodobnie w XVII wieku z Turcji. Jego symbolika...