• Informacje na temat:

    śliwka suszona w czekoladzie

Przepisy na temat: śliwka suszona w czekoladzie
  • Przegląd najlepszych przekąsek przed TV

    ...suszona śliwka, to dobry wybór dla zdenerwowanych kibiców, ze względu na wysoką zwartość potasu, który pozwala utrzymać prawidłowe ciśnienie krwi. Słona rozkosz Widzowie ceniący bardziej wytrawne(...) powiodło się naszym faworytom najlepiej, czyli w zmaganiach piłkarzy ręcznych. Za to Koko Loko, prażony nerkowiec w kokosie z kostką kokosową w czekoladzie, to dobry wybór przy niespodziewanym...

  • Jeśli nie będą jadły dzieci ciasto można nasączyć alkoholem oraz użyc go do namoczenia śliwek. Zwykle robię 2 warstwy 1 przekładam powidłami a na wierz daję krem. Tu wyjatkowo 3 warstwy ponieważ uzyłam mniejszej formy i ciasto bardzo urosło, dlatego sugerowaną porcję proponuję przygotować na dużą blachę.

  • Ciemne ciasto biszkoptowe z kremem budyniowym z dodatkiem suszonych śliwek smakuje jak popularne słodycze

  • Pijana śliwka w czekoladzie

  • W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest naprawdę pyszna potrójnie czekoladowa , czekoladowy biszkopt , pyszny czekoladowy krem i całość zalana gorzką czekoladą , pycha , ulubione ciasto mojego męża

  • Znowu wzięło mnie na sernik,miało już nie być rozpusty,ale urodziny męża to nie byle jaka okazja ;-)

  • Uwielbiam smak pieczonego boczku,a z dodatkiem śliwki smak jest super. Smaczna i szybka przekąska.

  • Jako odwieczny sernikożerca nie byłabym sobą gdybym nie wypróbowała tego przepisu, a że trafiła sie okazja, upiekłam go zamiast tortu dla solenizantki uwielbiającej śliwki w czekoladzie :-). Smakuje rewelacyjnie, sernik delikatny puszysty ... polecam gorąco :-)

  • kiedyś dodawałam po prostu kakao, a teraz nauczyłam się robić czekoladę, więc wypróbowałam jak to będzie się łączyć ze śliwką - efekt przekroczył wszelkie oczekiwania, rozkosz dla podniebienia:)

  • Szybciutko, efektownie i pysznie. Wspaniala przekaska na wieksze i mniejsze okazje :-)

Artykuły na temat: śliwka suszona w czekoladzie
  • Pączuszki, że palce lizać

    ...ciepłe, roztopione masło. Delikatnie połącz składniki, przykryj i odstaw do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi objętość, nabieraj jego porcje małą płaską łyżką na dłoń, nadziewaj je śliwkami, zlep ciasto(...) w czekoladzie Szarpańce pączkowe Pączki z ryżu...

  • Zaczynamy sezon na śliwki! Kto je cenił i za co oraz czemu powinniśmy zadbać o to, by znalazły się w naszej diecie? Fot. 123RF/Picsel Nie warto przegapić śliwek. Słodkie, owalne owoce z charakterystyczną pestką znane są ludzkości od dawna. Starożytni Egipcjanie wyprawiali na tamten świat zmarłych z zapasem suszonych śliwek, które miały zapewnić godziwy spoczynek. Rzymianie do tego stopnia upodobali sobie śliwki, że zaczęli je hodować w sadach i to w aż 12 odmianach! W średniowieczu...

  • Zaczynamy sezon na śliwki! Kto je cenił i za co oraz dlaczego powinniśmy zadbać o to, by znalazły się w naszej diecie? Fot. 123RF/Picsel Słodkie, owalne owoce z charakterystyczną pestką znane są ludzkości od dawna. Starożytni Egipcjanie wyprawiali na tamten świat zmarłych z zapasem suszonych śliwek, które miały zapewnić godziwy spoczynek. Rzymianie do tego stopnia upodobali sobie śliwki, że zaczęli je uprawiać w sadach i to w aż 12 odmianach! W średniowieczu popularność śliwek nieco zmalała,...

  • Z pewnością zdarzyło wam się kupić czekoladę, która była pokryta delikatnym, białym nalotem. Co to oznacza? Czy jest to niebezpieczne dla naszego zdrowia i czy taką czekoladę możemy zjeść? Fot. 123RF/Picsel Czasami bywa tak, że zakupiona przez nas czekolada po otwarciu wcale nie wygląda tak apetycznie, jak sugerowałby to obrazek na opakowaniu. I nie mamy tutaj na myśli roztopionych lub zgniecionych kostek ulubionego smakołyku. Z pewnością chociaż raz nabyliście wyrób z czekolady, który był...

  • Koniecznie wypróbuj przepis Beaty Śniechowskiej na niezwykle soczysty schab nadziewany śliwkami. Składniki:   Ok. 1,5 kg schabu bez kości Ok. 200 g suszonych śliwek Sok oraz skórka otarta z połówki pomarańczy Ok. 2 cm imbiru 1 łyżeczka mielonego anyżu 4 ząbki czosnku (w łupinach) Świeży tymianek Ok. 4 łyżki oleju lub oliwy Sól, pieprz     Wykonanie: Przygotować marynatę. Do miski wlać olej, dodać rozgniecione ząbki czosnku, anyż, sok i skórkę z pomarańczy, tymianek oraz imbir. Wymieszać...

  • Karp, uszka, barszcz - to zapewne pierwsze skojarzenia na myśl o świątecznym jedzeniu. A suszone owoce? To przecież one od wieków odpowiadają za polskie wigilijne smaki i zapachy. Przekonaj się, w jak znakomity sposób można je wykorzystać w trakcie zbliżającej się świątecznej uczty. „Suszenie to jedna z najstarszych, naturalnych metod utrwalania żywności. Umożliwia ona dłuższe przechowywanie żywności przy jednoczesnym zachowaniu jej intensywnego smaku i aromatu składników", opowiada Iwonna...

  • Można je kochać albo nienawidzić. Są słodkie, dlatego wiele osób zastępuje nimi cukierki i czekolady. Ich dostępność powoduje, że coraz częściej decydujemy się po nie sięgać. Jemy je, bo pani w telewizji powiedziała, że są zdrowe, nie pytając czy to prawda. Wybiegasz rano z domu, nie jedząc śniadania i nie zabierając nic ze sobą do przegryzienia. Czujesz ssące uczucie w żołądku, więc kupujesz suszone owoce, myśląc, że będzie to najlepszy dla ciebie wybór. Ale czy tak jest na pewno? Panuje...

  • Można je kochać albo nienawidzić. Są słodkie, dlatego wiele osób zastępuje nimi cukierki i czekolady. Ich dostępność powoduje, że coraz częściej decydujemy się po nie sięgać. Jemy je, bo pani w telewizji powiedziała, że są zdrowe, nie pytając czy to prawda. Wybiegasz rano z domu, nie jedząc śniadania i nie zabierając nic ze sobą do przegryzienia. Czujesz ssące uczucie w żołądku, więc kupujesz suszone owoce, myśląc, że będzie to najlepszy dla ciebie wybór. Ale czy tak jest na pewno? Panuje...

  • Doniczki ze świeżymi ziołami na stałe zazieleniły półki supermarketów czy stoisk z warzywami. Wszyscy zasmakowali w świeżej bazylii czy oregano, ale wybór jest już znacznie bogatszy. Wiele osób jest przyzwyczajonych do ziół suszonych, ale kiedy otworzymy się na te świeże, raczej już na stałe zagoszczą one na naszych stołach. Czym różnią się od siebie zioła świeże i suszone? Kiedy i jak je stosować? Oto kilka prostych porad: Najważniejsza różnica między ziołami świeżymi a suszonymi jest taka,...

  • W kuchni istnieją sprawdzone połączenia kulinarne, które, choć wydawałyby się nieoczywiste i zaskakujące, po prostu świetnie ze sobą współgrają. Co powiesz na kombinację kawy i czosnku albo kawioru z białą czekoladą? Fot. materiały prasowe Choć brzmi to nietypowo, wynik takiego eksperymentu może pozytywnie zaskoczyć. By przekonać się, co spaja składniki, które pozornie przecież tak wiele dzieli, warto przyjrzeć się zjawisku tzw. foodpairingu. Z połączeniami kulinarnymi, które czerpią z idei...