• Informacje na temat:

    ślimak winniczek sposób przygotowania

Przepisy na temat: ślimak winniczek sposób przygotowania
  • Ciasto, które wymaga ogromnego nakładu pracy, ale efekt jest tego wart

  • Smaczny pomysł na "Ślimak śmietankowy"

  • Smaczny pomysł na "Tort – ślimak"

  • Pomysł na przekąskę dla dzieci. Pomarańczowy ślimak z mandarynki.

  • Danie doskonałe w smaku, niezbyt drogie i w miarę łatwe do przygotowania.

  • Wiele osób uważa solenie i kiszenie za równoznaczne sposoby, mówią, że to to samo. Choć w jednej i drugiej metodzie używa się soli, to w pierwszym sposobie środkiem konserwującym jest tylko sól, a w drugim kwas mlekowy i sól. Wspominałam poprzednio, że w procesie kiszenia nie wolno przekroczyć 8-procentowego dodatku soli, a w praktyce używa się jej znacznie mniej. Tymczasem do solenia metodą „na sucho” dodajemy przynajmniej 150 g soli na 1 kg grzybów, a przy metodzie „na mokro” zalewamy...

  • Banalnie prosta a zarazem bardzo smaczna drożdżówka. Pochłonięta bardzo szybko z mleczkiem na śniadanko.

  • Smaczny pomysł na "Indyk na sposób prowansalski"

  • Wypróbowany przepis na "Mintaj na włoski sposób"

  • Bardzo prosty i szybki sposób na przygotowanie smacznych grzanek, idealnych do kremowych zup.

Artykuły na temat: ślimak winniczek sposób przygotowania
  • Święta Bożego Narodzenia to dla wielu rodzin jedne z najważniejszych świąt w roku. Jak sprawić, aby przygotowania do Gwiazdki stały się przyjemnym czasem wzajemnej pomocy i dobrej zabawy? Zaproś wszystkich do kuchni! Fot. materiały prasowe Jak wynika z badań CBOS dla ponad połowy Polaków (53%) Boże Narodzenie to przede wszystkim święta rodzinne . Ponieważ trwają one aż 3 dni, nie warto czekać z przygotowaniami do ostatniej chwili. Ich rodzinny charakter może skłonić wszystkich domowników do...

  • Boże Narodzenie zbliża się wielkimi krokami. Z tej okazji spotkaliśmy się z Michelem Moranem - słynnym szefem kuchni, jurorem programu Masterchef oraz ambasadorem marki Kenwood. Fot. materiały prasowe Kilka dni temu mieliśmy okazję uczestniczyć w warsztatach kulinarnych marki Kenwood. Głównym prowadzącym był Michel Moran - ambasador marki, znany wam chociażby z show Masterchef. Swoimi świątecznymi przepisami podzieliły się z nami również popularne blogerki. Święta Michela Morana Z czym...

  • "Mamo, nie chcę!", "Mamo, już nie mogę!", "Mogę już iść się pobawić?" To chyba najczęstsze słowa, które padają z ust każdego niejadka mimo, że rodzice dwoją się i troją, aby dziecko zjadło przygotowany przez nich posiłek. Nie pomagają już wymyślne zabawy, obiecywanie nagród, a irytacja rośnie. Justyna Pląskowska, która na co dzień specjalizuje się w prowadzeniu warsztatów dla najmłodszych z zakresu zdrowego żywienia, zdradziła kilka sposobów na poradzenie sobie z problemem małego niejadka....

  • Okres wigilijny to gorączkowy czas, do którego trzeba się w odpowiedni sposób przygotować, aby ze wszystkim zdążyć przed pierwszą gwiazdką. Warto rozplanować sobie, co kiedy ugotujemy. Dzięki temu nie będziemy zmuszeni robić kilku rzeczy na raz. Kiedy przygotowywać potrawy, żeby wyrobić się ze wszystkim w Wigilię? / fot. 123rf.com   Niektóre potrawy wigilijne można przygotować dużo wcześniej i je zamrozić. Warto przyjrzeć się bliżej takim daniom i zobaczyć jak je przechować w odpowiedni...

  • Zamiast suplementów diety, które mają zapewnić nam zdrowe oczy, piękną cerę i szczupłą sylwetkę, warto sięgnąć po naturalne bogactwo witamin kryjące się w owocach agrestu - zwłaszcza, że sezon w pełni! Fot.123RF/PICSEL Agrest jest niedocenianym owocem. Najczęściej możemy go spotkać w przydomowych ogródkach. Krzaczki, na których rośnie są pokryte kolcami, z tego powodu jego zbieranie nie należy do najprzyjemniejszych. Skórka owocu jest twarda i pokryta licznymi włoskami, a lekko kwaskowaty...

  • Późna jesień to czas, kiedy wielu z nas zmaga się z przeziębieniami oraz infekcjami. Aby uniknąć choroby, nie musimy od razu sięgać po leki z apteki. Warto wykorzystać naturalne skarby, które wzmacniają naszą odporność. W końcu jedzenie także może skutecznie leczyć. Fot. 123RF/Picsel Infekcje i przeziębienia najbardziej zagrażają nam właśnie o tej porze roku. Aby zmniejszyć ryzyko zachorowania, powinniśmy już teraz zadbać o naturalne wzmocnienie odporności. Gwarancją sukcesu jest włączenie...

  • W dzisiejszych czasach zdrowe odżywianie święci triumfy. Coraz więcej osób interesuje się dietą bezmięsną i przechodzi na wegetarianizm. W Polsce jest już ok. 2 mln zdeklarowanych zwolenników takiego stylu życia. Fot. 123RF/Picsel Historia wegetarianizmu swoimi korzeniami sięga do roku 2600 p.n.e., wtedy to w Chinach ukazał się podręcznik, na którego łamach w sposób szczegółowy omówiono bezmięsną dietę oraz jej wpływ na nasze samopoczucie i organizm. Warto wspomnieć, że jaroszami byli...

  • Wszyscy kochamy kurczaka. Ale czy wszyscy wiemy w jaki sposób go przygotować, aby za każdym razem był naprawdę smaczny? Zastosujcie się do naszych rad, a bez trudu wyczarujecie dania, które staną się prawdziwym hitem wśród waszej rodziny i znajomych. Jak wybrać najlepszego kurczaka? Fot. 123RF/Picsel Decydując się na przygotowanie dania z kurczaka należy pamiętać, że nawet najlepszy przepis nie uchroni nas przed kulinarną wpadką, jeśli produkty, których użyjemy, nie będą najwyższej jakości....

  • Tak, dobrze przeczytaliście. Kawa z dodatkiem masła to ostatni krzyk mody wśród miłośników zdrowego odżywiania. Być może jest to nieco niekonwencjonalny sposób na zrzucenie zbędnych kilogramów, jednak wiele osób zapewnia, że jest on zaskakująco skuteczny. Fot. 123RF/Picsel Wielu kawoszy uważa, że kawę powinniśmy pić czarną, bez jakichkolwiek dodatków. Z pewnym niesmakiem spoglądają na osoby, które dodają do niej cukier i mleko. Ciekawe więc, co powiedzieliby o kawie serwowanej z masłem i...

  • We Francji, Hiszpanii i Włoszech wino różowe, ceni się zwłaszcza w okresie letnim. Produkuje się go tradycyjną metodą, z krótko macerowanych, ciemnych winogron. W jaki sposób należy do podawać i z jakimi dodatkami najlepiej komponuję się ten zacny trunek? Fot. 123RF/Picsel Niektórzy uważają, że różowe wino powstaje z połączenia czerwonego i białego. Nic bardziej mylnego. Powstaje ono z ciemnych winogron. Krótki proces maceracji skórki powoduje efekt delikatnego zabarwienia trunku. Następnie...