• Informacje na temat:

    śledziowe rożki

Przepisy na temat: śledziowe rożki
  • Danie na każdą okazję ,a szczególnie na karnawał

  • zawsze się udające i na dodatek można nadziać czymkolwiel

  • Wrapy śledziowe to bardzo prosty i smaczny pomysł na śledzika i tortillę a przygotowanie nie zajmuje więcej niż 20 minut.

  • Śledzik w innym wydaniu- pyszna przekąska.

  • Śledź to specjał kuchni norweskiej, ale w Polsce też jest bardzo lubiany. Proponuję przepis właśnie z kuchni norweskiej. Doskonale pasuje na ciepło jaki na zimno. Można podać z pieczywem, ale też i gotowanymi warzywami.

  • Ze śledzi można wyczarować prawdziwe rarytasy, mogą być ciekawym urozmaiceniem świątecznego stołu. Przepis jest prosty, a tak przyrządzony śledź będzie miłą odmianą od zwykłych rolmopsów.

  • Przepis mojej cioci z Bieszczad.

  • Wypróbowany przepis na "Śledziowe uszka"

  • Wypróbowany przepis na "Śledziowe łódeczki"

  • Smaczny pomysł na "Śledziowe ślimaczki"

Artykuły na temat: śledziowe rożki
  • Dania ze śledziem

    .... Winne rożki śledziowe Składniki na 8 porcji: 60 dag solonych filetów śledziowych, 3/4 szklanki mleka, 1 pomarańcza, 1 cebula, 1 winne jabłko, sól, 1 duży ogórek kiszony, 4 łyżki gęstego majonezu(...) śledziowe umyć, osuszyć. Ułożyć w dużym słoiku lub w głębszej misce. Posypać przygotowaną mieszanką korzenną i dokładnie wymieszać. Naczynie szczelnie przykryć przezroczystą folią i na noc zostawić w lodówce...

  • Polacy bardzo chętnie jedzą śledzie, jednak dosyć często traktujemy jest po macoszemu i podajemy jedynie w nudnych i przewidywalnych kombinacjach. Czas to zmienić, zwłaszcza że jest to bardzo wdzięczny temat do kulinarnych eksperymentów. Fot. 123RF/Picsel Śledzie w najróżniejszych odsłonach możecie podawać nie tylko w czasie świąt. Doskonale sprawdzają się jako przekąski na różnego rodzaju przyjęciach i imprezach. Wszyscy lubimy ich smak, ale zbyt rzadko pozwalamy sobie na eksperymenty z...

  • Smacznych świąt

    ...koperek do dekoracji Przygotowanie: 1. Filety śledziowe namocz (w mleku lub wodzie), osusz i pokrój w kostkę. Jabłka obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach i skrop sokiem z cytryny, przypraw(...) i szczyptę cukru. Połącz z pokrojonymi owocami i warzywami. 3. Z pasków śledzi uformuj rożki, zepnij je wykałaczką i napełnij farszem. Odstaw na 2 godz. do lodówki. Drugą pomarańczę obierz i pokrój...

  • Wczoraj zakończyła się kolejna edycja konkursu Puzzle. Przepis, którego fragment zdjęcia znajdował się na Puzzlu to przepyszne Rożki ze śliwkami autorstwa Maudie . Za wszystkie przesłane do nas zgłoszenia serdecznie dziękujemy. Osoby, do których powędrują książki to: ->Ilonar 'Już wyobrażam sobie przyjęcie w domu Mikołajka, na którym koledzy zajadają się różkami ze śliwkami! Mikołajek zachwyca się ich kształtem i próbuje zrobić z nich statek kosmiczny, a Alcest z pewnością pochłania...

  • Śledzik na ostatki

    ...i odfiletowaniu śledzi pozostawiają je na godzinę w piwie. Koreczki śledziowe Składniki na 6 porcji: 40 dag śledzi w oleju, 1 cytryna, 25 dag suszonych śliwek bez pestek (najlepiej wędzonych w dymie...

  • Śledź to ryba wszechobecna w polskiej kuchni. Swoją pozycję zawdzięcza licznym postom oraz stosunkowo niskiej cenie. Obowiązkowo pojawia się na wigilijnych stołach, czyli wtedy, gdy obyczaj nakazuje powstrzymanie się od spożywania mięsa. Śledzia z rzędem temu, kto znajdzie osobę nieznająca tej świątecznej tradycji! Od dawien dawna nurtowało mnie jedno pytanie - jak to jest, że w Wigilię mięsa jeść nie wolno, ale wolno, a wręcz trzeba jeść ryby? W końcu ryba to również mięso...Przy okazji...

  • Tradycyjne Carpaccio włoskie wykonuje się z surowego mięsa łososia lub tuńczyka. Można jednak to wspaniałe danie przygotować używając marynowanego śledzia norweskiego. Sprawdźcie przepis! Składniki: 4 świeże filety ze śledzia norweskiego 1 bulwa kopru włoskiego 3 pomarańcze 100 g grubej soli morskiej 180 g cukru 20 g pieprzu 10 g przyprawy "5 smaków" 60 ml białego octu winnego 40 g masła 60 g rukoli 40 g orzeszków pinii 1/2 papryczki chili zielony pieprz świeży imbir świeża kolendra...

  • Matias to młode ryby,których połów przypada na okres przed tarłem, dzieki wczesnemu odławianiu ich mięso jest bardzo delikatne w smaku. Składniki: 4 filety ze śledzia norweskiego matiasy, 70-80g każdy 2 różowe grejpfruty 1 duże kłącze rabarbaru buraczki ćwikłowe w zalewie 7-8 liści tajskiej bazylii 50 g kiełków słonecznika ziarno sezamowe Marynata: 120 ml wody 60 g cukru Sok z 2 limonek cynamon, goździki, anyż, ziarna kolendry, trawa cytrynowa 60 ml wina ryżowego słodkiego - mirinu...

  • Śledzie goszczą na polskich stołach właściwie przez okrągły rok. Najchętniej przyrządzamy je na rodzinne uroczystości lub imprezy ze znajomymi. Nierozerwalnie kojarzą nam się z epoką słusznie minioną, bo w końcu kto żyjący w czasach PRL nie pamięta rodzinnych biesiad z tradycyjnym śledziem w śmietanie w towarzystwie procentów? Dziś, szczególnie w okresie bożonarodzeniowym, sięgamy nie tylko po tradycyjne przepisy - coraz częściej na naszych talerzach lądują dania przygotowywane na bazie tych...

  • Święta Bożego Narodzenia to czas gotowania i przygotowywania słodkich wypieków. Oprócz tradycyjnego makowca, keksu i sernika, warto pamiętać o drobnych słodkościach, które pokochają nasze dzieci i wnuki. Sprawdźcie pomysły naszych użytkowników na najlepsze świąteczne ciasteczka. Fot. 123RF/Picsel Małe ciasteczka dostarczają nam wiele przyjemności. Są nie tylko pyszne, ale też uroczo wyglądają. Co bardzo ważne ich przygotowanie możemy zamienić w wielką świąteczną zabawę, angażującą całą...