• Informacje na temat:

    śledzie bez panierki

Przepisy na temat: śledzie bez panierki
  • Dietetyk: kolacja wigilijna może być nie tylko lekka, ale i bardzo zdrowa

    ...odżywczych, dietetyk zaczyna od ryb, których jak na warunki polskie tego wieczora zjada się wyjątkowo dużo. - Na stole znajdziemy śledzie, które są bardzo zdrowe, zawierają kwasy omega-3. Wszyscy(...) mąkę pełnoziarnistą. Gwarantuję pierogi wychodzą równie fantastyczne - zachęca Łańcuchowska. Zdaniem dietetyk daniem, które z czystym sumieniem możemy pałaszować bez obaw o linię, jest barszcz...

  • pyszne zdrowe kotleciki z indyka bez dodatku tłuszczu. Nadają się w sam raz do drobiowych hamburgerów:)

  • Prawdy i mity: ryby i owoce morza

    ...smacznego mięsa. Najbardziej wartościową rybą na polskim rynku jest pochodzący z hodowli pstrąg tęczowy, karp i łosoś z naturalnych łowisk. Bez obaw można jeść także śledzie. Jedzenie ryb poprawia(...) i kobiety w ciąży, mogą jeść te ryby bez obaw w ilości ok. 170 g mięsa tygodniowo. Aby zniwelować ryzyko dostania się dioksyn do naszego organizmu, warto przy zakupie kierować się wielkością ryb tłustych...

  • Szybko,prosto i pysznie.

  • Śledzie korzenne

  • śledzie ale inaczej,kolorowo

  • W zasadzie tradycyjny przepis, z nieznacznymi modyfikacjami.

  • Filety śledziowe połączone ze smakiem suszonej wiśni smakują po prostu wybornie.

  • Okres przedświąteczny sprawia,że sięgamy do dań, które doskonale smakują na Wigilijnym stole. Śledzie przerabiamy na wiele sposobów. Dzisiaj proponuję takie, bez których nie ma świat w moim domu. Doskonałe w smaku. Polecam.

  • To przepis mojej Teściowej, bardzo łagodna wersja bez udziwnień, chociaż można moczyć w mleku i dodać inne przyprawy, według uznania, ale ten przepis jest bardzo prosty i smaczny.

Artykuły na temat: śledzie bez panierki
  • Święta inaczej

    Co roku ten sam stół, zastawa, a na niej ci sami "goście": karp, pierogi z kapustą, bigos, śledzie w śmietanie. A gdyby tym razem zaprosić kilku nowych uczestników? Pokażemy ci, jak odmienić tradycyjne dania, by miały więcej witamin, były mniej kaloryczne i pozostały tak samo smaczne.

  • Na wigilijnym stole muszą znaleźć się zawsze co najmniej dwa gatunki ryb: karp i śledź. Wiele osób karpia traktuje jako przykry obowiązek - bo przecież tradycja! Do śledzi podchodzimy zgoła inaczej. Fot. 123RF/Picsel Śledzie w najróżniejszych odsłonach możecie podawać nie tylko w czasie świąt. Doskonale sprawdzają się jako przekąski na różnego rodzaju przyjęciach i imprezach. Wszyscy lubimy ich smak, ale zbyt rzadko pozwalamy sobie na eksperymenty z nimi. Klasyka oczywiście się sprawdza,...

  • Święta są po to, by jeść!

    ...hodowlany, to ryby dosyć tłuste. Nie smażmy ich, tylko przyrządźmy w galarecie lub upieczmy w folii. Jeśli już musimy smażyć, zróbmy to na patelni teflonowej lub grillowej - bez dodatku tłuszczu. Zrezygnujmy z panierki z tartej bułki i jajka. 2. Potrawy z kapusty Czy będzie to farsz z grzybami, czy postna kapusta, zrezygnujmy z zasmażki. 3 Pierogi Podawajmy je z wody lub pieczmy. Nie podsmażajmy ich...

  • Śledzie goszczą na polskich stołach właściwie przez okrągły rok. Najchętniej przyrządzamy je na rodzinne uroczystości lub imprezy ze znajomymi. Nierozerwalnie kojarzą nam się z epoką słusznie minioną, bo w końcu kto żyjący w czasach PRL nie pamięta rodzinnych biesiad z tradycyjnym śledziem w śmietanie w towarzystwie procentów? Dziś, szczególnie w okresie bożonarodzeniowym, sięgamy nie tylko po tradycyjne przepisy - coraz częściej na naszych talerzach lądują dania przygotowywane na bazie tych...

  • Puste miejsce przy stole

    ...papierowych ręcznikach. Potem zalewa z octu, z zielem angielskim. Teściowej lepiej się udają. Mówi na nie "śledzie po warszawsku". Michała ulubione. Moje wyszły za miękkie: za mało rozgrzałam olej. Pływają(...). Michał zaprasza mnie na wigilię. Tylko on i mama. Na stole, wśród innych potraw te śledzie. Michał zjada ich cały półmisek. Sam. Dwa lata temu. Jest teściowa, nasze córeczki: ośmioletnia Małgosia...

  • Na wigilijnym stole muszą znaleźć się zawsze co najmniej dwa gatunki ryb: karp i śledź. Wiele osób karpia traktuje jako przykry obowiązek - bo przecież tradycja! - a śledzik... Śledzika raczej lubimy. Czy ma nam do zaoferowania coś więcej niż tylko wspaniały smak? Okazuje się, że tak! Fot. 123RF.COM/PICSEL Śledzie Na wigilijnym stole muszą znaleźć się zawsze co najmniej dwa gatunki ryb: karp i śledź. Wiele osób karpia traktuje jako przykry obowiązek - bo przecież tradycja! - a śledzik......

  • Jaki jest smak wakacji?

    ...sami miejscowi, wysoko w Andach. Smakuje jak kurczak. Jak wygląda taka świnka na talerzu? - Jak świnka, tylko bez sierści. Na szczęście. Każda twoja podróż jest kulinarna? - Tak. Kiedy(...) świeżo złowionego śledzia jest niezapomniany. My też mamy śledzie, ale je męczymy, bo najpierw je mrozimy, a potem wsadzamy do oleju. A szwedzkie śledzie to coś wspaniałego. Wiele się tam zmieniło...

  • Polacy bardzo chętnie jedzą śledzie, jednak dosyć często traktujemy jest po macoszemu i podajemy jedynie w nudnych i przewidywalnych kombinacjach. Czas to zmienić, zwłaszcza że ostatni dzień karnawału daje nam doskonały pretekst do eksperymentowania. Fot. 123RF/Picsel Śledzie w najróżniejszych odsłonach możecie podawać nie tylko w czasie świąt. Doskonale sprawdzają się jako przekąski na różnego rodzaju przyjęciach i imprezach. Wszyscy lubimy ich smak, ale zbyt rzadko pozwalamy sobie na...

  • Przygotowanie 12 świątecznych potraw to tradycja, podobnie jak sianko pod obrusem, dodatkowe miejsce przy stole czy dzielenie się opłatkiem. Bakalie są nieodłącznym elementem Bożego Narodzenia, ale prawdziwe, polskie smaki można połączyć z odrobiną nowoczesności. Makowiec z żurawiną, barszcz czerwony z suszonymi śliwkami czy pierogi z dodatkiem orzechów włoskich - to tylko kilka z wielu inspiracji od marki Bakalland, które sprawią, że Święta Bożego Narodzenia będą aromatyczne, rodzinne i...

  • Po kotletach mielonych i soczystej karkówce, w naszym serialu nadszedł czas na deser. Stefanka w wykonaniu Beaty Lipov z bloga Lawendowy Dom z pewnością przypadnie wam do gustu. Stefanka bez pieczenia na INTERIA.TV. Składniki: 200 g kaszy jaglanej 1 l mleka kokosowego 50 g brązowego cukru laska wanilii laska cynamonu ciasteczka owsiane kakaowe do dekoracji: 150 ml miodu płynnego 80 g orzechów laskowych 80 g orzechów włoskich 3 łyżki smażonej skórki pomarańczowej   Wykonanie: Kaszę...