• Informacje na temat:

    śledź z cebulką w occie

Przepisy na temat: śledź z cebulką w occie
  • Śledź dla odważnych

    Śledź schowany pod cebulką z balsamico SKŁADNIKI: 1/2 kg ziemniaków 300 g matjasów czerwona cebula 100 g marynowanych cebulek 200 g czerwonej fasolki z puszki 2 łyżki oliwy łyżeczka octu balsamicznego pół cytryny posiekana natka sól świeżo zmielony pieprz SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA: 1. Ugotuj ziemniaki z osolonym wrzątku, następnie je odcedź, obierz i pokrój w drobną...

  • Przepis wart wypróbowania: "Śledź w occie"

  • Śledzie w sosie śmietanowo-ziołowym - Dorota

    Wykonanie: Śledzie wymoczyć w wodzie ok pół godziny , następnie pokroić w romby lub w kwadraty. 1 śledź pokroić na drobne kosteczki i wymieszać ze śmietaną. Do śmietany włozyć pokrojoną cebulkę oraz wszytskie przyprawy ( troszke z kazdej) . Dobrze wymieszać. Dosypać cukru do smaki, Można też dodać łyżeczke octu. W tak przygotowany sos włożyć pokrojone śledzie. Wyłożyć na półmisek i posypać...

  • Smaczny pomysł na "Ogórki w occie z cebulką"

  • Smak jesieni zamknięty w słoiku. :)

  • Zaletą dania jest po prostu sama kurka:)

  • Prosta, szybka sałatka śledziowa. Takie śledzie podaje się na Szabat, a więc jest to przepis z kuchni żydowskiej.

  • Dietetyczna wersja śledzi w śmietanie. Smakuje prawie jak orginał śledzia w śmietanie, mówię wam pycha.

  • Śledź podany w stylu ryby po grecku - z duszoną marchewką, cebulką z dodatkiem przecieru pomidorowego. Można podać w jednej dużej misce albo zrobić indywidualne porcje w szklaneczkach. świetna przystawka na różne okazje

  • przygotowanie 15 minut. Czas do podonia 1 godz.

Artykuły na temat: śledź z cebulką w occie
  • Księga smaków: Śledź

    Śledzie w occie, oliwie albo śmietanie królują na polskich stołach, bo rzadko szukamy alternatywy. A może w tym roku warto pozwolić śledziowi zaszaleć?

  • Śledź to jedno z najlepszych źródeł przyswajalnego białka, jest także bogaty w witaminy A, D, E oraz B6 i B12, wszytsko to sparwia, że zbawiennie wpływa na nasz organizm. Składniki: 2 filety świeżego śledzia norweskiego 20 ml śmietany 33% Szklanka mleka 10 cebulek szalotek 1 jajko Kilka gałązek natki pietruszki Kilka gałązek koperku Kilka gałązek estragonu lub łyżka suszonego Garść liści szpinaku Ocet jabłkowy oliwa z oliwek 2 duże ząbki czosnku 100 g małych marchewek...

  • Smażony śledź na konfiturze ze skarmelizowanej cebuli z orzechami włoskimi

    Śledź w zupełnie nowej odsłonie. Doskonała kompozycja słono- słodko-ostrych smaków.

  • Śledź to tradycyjne danie popularne w Polsce już od… średniowiecza! Do ich fanów należał sam Władysław Jagiełło, a wzmianki o tej rybie możemy znaleźć nawet w kronice Galla Anonima. W naszej kuchni pojawia się na co dzień i od święta. Fot. 123RF/Picsel Śledź to wigilijne danie, którego nie może zabraknąć na naszym stole. Swoją popularność zawdzięcza niewysokiej cenie, łatwej dostępności i dużej ilości ciekawych sposobów na jego przyrządzenie. Każdy zna przede wszystkim smak tradycyjnego,...

  • Inspiracją dania jest śledź bałtycki na nowo - filharmonia smaku z polską gościnnością - na syto...

  • Śledź to ryba wszechobecna w polskiej kuchni. Swoją pozycję zawdzięcza licznym postom oraz stosunkowo niskiej cenie. Obowiązkowo pojawia się na wigilijnych stołach, czyli wtedy, gdy obyczaj nakazuje powstrzymanie się od spożywania mięsa. Śledzia z rzędem temu, kto znajdzie osobę nieznająca tej świątecznej tradycji! Fot. 123RF/Picsel Od dawien dawna nurtowało mnie jedno pytanie - jak to jest, że w Wigilię mięsa jeść nie wolno, ale wolno, a wręcz trzeba jeść ryby? W końcu ryba to również...

  • Pieczone filety śledziowe z delikatną salsą z mango,ananasa i chilii oprószone siekanymi orzechami w

    Prawie każdy Polak lubi śledzie mój przepis to alternatywa dla tych, którym śledź w oleju z cebulka juz się znudził...

  • Wspaniałe danie, które śmiało można podać jako przystawkę bądź danie główne. Sprawdź przepis, który zapewni Ci sukces kulinarny! Składniki: 130 g śledzia norweskiego 1 patat ok.120 g Łyżeczka świeżego estragonu Łyżka soku z cytryny 2 ząbki czosnku 2 łyżki orzeszków ziemnych 1 łyżka cukru 1 łyżka octu ryżowego 3 łyżki brązowego cukru Oliwa z oliwek 1 bułka ciabatta Przygotowanie: 1. Filety ze śledzia norweskiego namoczyć. Ocet ryżowy połączyć z brązowym cukrem. W tak przygotowanej...

  • Tradycja ma się dobrze

    Śledź w oliwie, kapusta z grochem, czerwony barszcz. Na polskie Boże Narodzenie zapraszamy do Portugalii. Tam mieszka Agnieszka Hermann, autorka jednego z najpopularniejszych blogów kulinarnych, w którym pięknie pisze o kuchniach świata. W święta wraca do tradycji. Przygotowuje dania według przepisów przekazywanych w jej rodzinie od pokoleń. Stara się ich nie zmieniać, ale... kiedy nie może kupić...

  • Matias to młode ryby,których połów przypada na okres przed tarłem, dzieki wczesnemu odławianiu ich mięso jest bardzo delikatne w smaku. Składniki: 4 filety ze śledzia norweskiego matiasy, 70-80g każdy 2 różowe grejpfruty 1 duże kłącze rabarbaru buraczki ćwikłowe w zalewie 7-8 liści tajskiej bazylii 50 g kiełków słonecznika ziarno sezamowe Marynata: 120 ml wody 60 g cukru Sok z 2 limonek cynamon, goździki, anyż, ziarna kolendry, trawa cytrynowa 60 ml wina ryżowego słodkiego - mirinu...