• Informacje na temat:

    sledz w oleju ze smazona cebulka i marchewka

Przepisy na temat: sledz w oleju ze smazona cebulka i marchewka
Artykuły na temat: sledz w oleju ze smazona cebulka i marchewka
  • Goście, goście!

    ..., cukier Dodatkowo: marynowane drobne kapary, marynowana cebulka, gałązka zielonego koperku, woda mineralna gazowana do namoczenia śledzi Sprawdź, czy śledzie nie są zbyt słone. Jeżeli tak jest(...) purpurowa marchewka Kolorową marchew obierz i pokrój na plasterki, odstaw. Marchew umyj w zimnej wodzie, obierz, pokrój w drobną kostkę i wrzuć do garnka z rozgrzaną oliwą. Smaż ją około 10 minut, od...

  • Airfryer Philips to wielofunkcyjne urządzenie do smażenia, grillowania i pieczenia. Dzięki wyjątkowej technologii opływu powietrza RapidAir gwarantuje do 80% mniej tłuszczu w twoim jedzeniu, zapewniając doskonały smak potraw. W urządzeniu Airfryer można więc przygotować zdrowe jedzenie, które jest chrupiące na zewnątrz i delikatne w środku, używając bardzo małej ilości tłuszczu lub w ogóle z niego rezygnując. Nie potrafisz zrezygnować ze smażonych potraw, choć masz świadomość, że ociekające...

  • Święta inaczej

    ...witamin i mikroelementów (m.in. żelaza), ułatwiają pracę układu pokarmowego. Pierogi Tradycyjnie: Obsmażane w oleju na patelni. Czyli kolejne kaloryczne i ciężkostrawne danie. Ale lubisz je i nie(...) w oleju. Dostarczą nienasyconych kwasów tłuszczowych i witaminy D, która chroni przed osteoporozą. Po zmianie: W sałatce z jabłkiem, selerem naciowym, skropione oliwą. Seler naciowy zawiera m.in. sporo...

  • Śledź to jedno z najlepszych źródeł przyswajalnego białka, jest także bogaty w witaminy A, D, E oraz B6 i B12, wszytsko to sparwia, że zbawiennie wpływa na nasz organizm. Składniki: 2 filety świeżego śledzia norweskiego 20 ml śmietany 33% Szklanka mleka 10 cebulek szalotek 1 jajko Kilka gałązek natki pietruszki Kilka gałązek koperku Kilka gałązek estragonu lub łyżka suszonego Garść liści szpinaku Ocet jabłkowy oliwa z oliwek 2 duże ząbki czosnku 100 g małych marchewek...

  • Jedz zgodnie z fazami księżyca

    ...pieprzem, podzielić na mniejsze porcje. Natkę pietruszki (kilka gałązek) umyć, posiekać. Pomidorki koktajlowe (5 dag) umyć, osuszyć, przekroić na pół. Na rozgrzanym oleju (łyżka) przesmażyć kawałki...

  • Śledź to tradycyjne danie popularne w Polsce już od… średniowiecza! Do ich fanów należał sam Władysław Jagiełło, a wzmianki o tej rybie możemy znaleźć nawet w kronice Galla Anonima. W naszej kuchni pojawia się na co dzień i od święta. Fot. 123RF/Picsel Śledź to wigilijne danie, którego nie może zabraknąć na naszym stole. Swoją popularność zawdzięcza niewysokiej cenie, łatwej dostępności i dużej ilości ciekawych sposobów na jego przyrządzenie. Każdy zna przede wszystkim smak tradycyjnego,...

  • Jedz zgodnie z fazami księżyca

    ...pieprzem, podzielić na mniejsze porcje. Natkę pietruszki (kilka gałązek) umyć, posiekać. Pomidorki koktajlowe (5 dag) umyć, osuszyć, przekroić na pół. Na rozgrzanym oleju (łyżka) przesmażyć kawałki...

  • Śledź to ryba wszechobecna w polskiej kuchni. Swoją pozycję zawdzięcza licznym postom oraz stosunkowo niskiej cenie. Obowiązkowo pojawia się na wigilijnych stołach, czyli wtedy, gdy obyczaj nakazuje powstrzymanie się od spożywania mięsa. Śledzia z rzędem temu, kto znajdzie osobę nieznająca tej świątecznej tradycji! Fot. 123RF/Picsel Od dawien dawna nurtowało mnie jedno pytanie - jak to jest, że w Wigilię mięsa jeść nie wolno, ale wolno, a wręcz trzeba jeść ryby? W końcu ryba to również...

  • Święta w wersji light

    ...warzyw = 260 kcal 120g dorsza przygotowanego bez tłuszczu + 200g warzyw = 180 kcal Oszczędzasz 80 kcal! ŚLEDŹ Śledź jest rybą dosyć tłustą. Zamiast przygotowywać go z dodatkiem oleju czy majonezu(...) jogurtu naturalnego np. z czosnkiem lub ziołami. Przygotuj również sałatki z warzyw z małym dodatkiem oliwy lub oleju. Na takie przekąski będziesz mógł sobie pozwolić w nieograniczonych ilościach...

  • Bardzo szybki przepis na wykwintna sałatkę. Wystraczy 20 minut alby wyczarować to wspaniałe danie. Składniki: 2 duże filety ze śledzia norweskiego 2 łyżki kwaśnej śmietany rukola 2 łyżki posiekanego szczypioru Łyżka ziaren słonecznika sok z 1 cytryny olej słonecznikowy kromka razowego chleba Przygotowanie: 1. Filety ze śledzia norweskiego dokładnie opłukać. Podzielić na mniejsze części. 2. Zmiksować śmietanę, sok z cytryny, posiekany szczypiorek i 2 łyżki oleju słonecznikowego....