• Informacje na temat:

    slaska posypka recepta

Przepisy na temat: slaska posypka recepta
  • jeśli macie "wolne" białko polecam zrobić posypkę do ciasta. Z jednego białka wychodzi mnóstwoooo serduszek, przyznam że mnie pod koniec już sie nie chciało wyciskać

  • Kazdy powinien sprobowac ;)))

  • Palona biała czekolada to świetny dodatek do kremów oraz wspaniała posypka do lodów, deserów z bitej śmietany czy jogurtu.

  • Prosty i szybki sposób na kolorową dekorację do ciast, tortów i babeczek.

  • Proste danie wegetarianskie.

  • Moje pociechy są bardzo wymagające, jeśli chodzi małe co nie co, zresztą mój mąż bardzo przepada za słodkościami. Dzisiaj postanowiłam zrobić im małą niespodziankę i wykorzystać ich ulubione składniki do fajnego deseru.

  • Bardzo smaczne,chrupiące ciasteczka,świetnie nadające się do porannej lub popołudniowej kawy.

  • idealne dla malych i duzych...

  • Dalej szukacie przepisu na tłusty czwartek? Szczerze mówiąc to uwielbiam przygotowywać wtedy domowe wypieki, widzę jak z każdym rokiem wychodzi mi to coraz lepiej choć jeszcze daleko mi do perfekcji :) Polecam pyszne oponki z lukrem i kolorową posypką.

  • Zapraszam Was dzisiaj na pyszne ciasto. Słodkie i kolorowe. Idealne dla dzieci i na świąteczny stół. Miałam wiele otworzonych posypek i nie chciałam żeby się zmarnowały, wiadomo, że jak posypka dostanie wilgoci to już do niczego się nie nadaje, tak więc powstało do ciasto. Z powodzeniem można je upiec na świąteczny stół. U mnie było na podwieczorek i od razu zostało zjedzone, co oznacza, że chyba pyszne było. Mnie smakowało, no może troszkę jak dla mnie za słodkie było, jeśli chcecie mniej...

Artykuły na temat: slaska posypka recepta
  • Kołocz to regionalny śląski wypiek. Od staropolskiego kołacza odróżnia go prostokątny kształt oraz posypka. Zobacz, jak łatwo przygotować to drożdżowe ciasto w domu. Ciasto drożdżowe115 g mleka 12 g świeżych drożdży335 g mąki typ 50050 g masła 80 g jaj10 g żółtka35 g cukru1,35 g drobnej soli morskiejświeżo starta skórka z 1 pomarańczy białko do smarowania ciastabułka tarta do obsypania ciasta przed nałożeniem nadzienia Zrobić zaczyn drożdżowy z mleka, drożdży i łyżki mąki. Odstawić na 10-15...

  • W ósmym odcinku programu "Bake Off Ale Ciacho" Ania zaprezentowała jurorom przepis na sernik z ananasem. Kruchy placek1 szklanka mąki1 łyżka cukru waniliowego1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ kostki masła3 żółtka Masa serowa12 dużych jaj1½ szklanki cukru¾ kostki masła1 kg sera mielonego ½ kg półtłustego, trzykrotnie mielonego sera 2 łyżki mąki ziemniaczanejwanilia do smaku1 puszka ananasa w plastrach Posypka kokosowa200 g wiórków kokosowych1 żółtko2 łyżki cukru2 łyżki masła Kruchy...

  • Cześć! Jesteśmy Lina i Mia. Książka Food Pharmacy to efekt naszych długich obserwacji związku odżywiania ze stanem zdrowia. Jako fanatyczki żywieniowe postanowiłyśmy wgryźć się w ten temat i z nieocenioną pomocą profesora medycyny Stiga Bengmarka zaczęłyśmy prowadzić bloga o diecie przeciwzapalnej. Przetestowałyśmy na sobie różne sposoby odżywiania, a potem napisałyśmy tę książkę, aby podzielić się z Wami zdobytą wiedzą. Czy słyszeliście, że za odporność organizmu w 80% odpowiada jelito...

  • Przepis na surowe ciasto według Joanny. Co sądzisz o jej pomyśle? Ciasto250 g mąki220 g brązowego cukru225 g roztopionego masła1 łyżeczka wanilii2 łyżki mleka1 łyżeczka soli2 opakowania gorzkiej polewy czekoladowej 2 opakowania mlecznej polewy czekoladowej (polewy do wyboru, można użyć dowolnych) Z czekoladowymi markizami4 czekoladowe markizypatyczki do lizakówkolorowa posypka do dekoracji Z masłem orzechowymfolia aluminiowa3 łyżki masła orzechowego3 ciastka zbożowe Z pistacjamisolone...

  • Autorka książki "Kocham Toskanię. Kolory, smaki i zapachy" proponuje nam prawie sto przepisów i jednocześnie z pasją opisuje piękno rodzinnych stron oraz przybliża sylwetki ludzi, którzy potrafią stworzyć ze zwykłych darów ziemi niezwykłe przysmaki. Fot. materiały prasowe Najlepsza toskańska kuchnia to proste dania, zachowujące smak składników, z których je przygotowano. Autorka książki proponuje nam typowo toskańskie potrawy: przekąski, pierwsze i drugie dania oraz domowe wypieki,...

  • Jakie pączki są najlepsze? Gdzie można kupić te najsmaczniejsze? Jakie są najskuteczniejsze sposoby na pączkowe przejedzenie? Zobaczcie, jak odpowiadaliście rok temu i zagłosujcie! Jakie pączki są najlepsze?       fot. 123RF.COM   W zeszłym roku przeprowadziliśmy ankietę z okazji Tłustego Czwartku. Okazuje się, że według ankietowanych najlepsze są pączki z lukrem i nadzieniem z róży. Najwięcej osób stwierdziło, że to w województwie śląskim serwuje się najsmaczniejsze pączki. Większość z...

  • Duch innowacji, przewidywanie potrzeb klientów oraz pionierskie rozwiązania sprawiły, że Tefal jest z Wami już od sześciu dekad. W tym roku mija wspólne 60 lat i jest to idealny czas, aby przypomnieć o wsparciu, jakie w codziennych, domowych obowiązkach przynoszą produkty marki Tefal. Tefal od samego początku stawiał na rozwój, aż w końcu stał się światowym liderem w segmencie patelni i garnków, zajmuje także silną pozycję na rynku małego AGD. Recepta na sukces to ciągłe poszukiwanie...

  • Prawidłowo ugotowany makaron nie skleja się, jest sprężysty, miękki, ale jednocześnie lekko twardawy. Choć może wydawać się to nieco przesadzone, ugotowanie makaronu to niemal sztuka. Dlaczego? Fot. www.barillastudio.it Przede wszystkim dlatego, że z przyzwyczajenia popełniamy wiele istotnych błędów. Oto 5 największych mitów. Gotowanie w zbyt małym naczyniu Zbyt mały garnek, a co za tym idzie śladowa ilość wody do gotowania, to murowana recepta na sklejony makaron, który w efekcie końcowym...

  • Prawidłowo ugotowany makaron nie skleja się, jest sprężysty, miękki, ale jednocześnie lekko twardawy. Choć może wydawać się to nieco przesadzone, ugotowanie makaronu to niemal sztuka. Dlaczego? Gotując makaron z przyzwyczajenia popełniamy wiele błędów. Oto najpopularniejsze z nich, przez które możecie całkowicie zrujnować ulubione danie. Dolewanie do wody oleju lub oliwy Ten prosty trik z logicznego punktu widzenia nie ma żadnego uzasadnienia. Prawdopodobnie powodem był fakt, że większość...

  • Święta zbliżają się wielkimi krokami, dlatego warto już dziś zaplanować wigilijne menu. Na szczęście wybór potraw na rodzinną uroczystość jest prosty – od setek lat na polskich stołach pojawiają się tradycyjne dania. Ich staranne przygotowanie również nie powinno nastręczać nam problemów - bez względu na kulinarne umiejętności wigilijna kolacja zawsze będzie miała swój wyjątkowy smak. Które rarytasy powinniśmy uwzględnić w przedświątecznym menu? Karp Większość Polaków nie wyobraża sobie...