• Informacje na temat:

    skrzydełka pieczone w occie

Przepisy na temat: skrzydełka pieczone w occie
  • Pieczone skrzydełka na 4 sposoby

    ...papryczka chili 2 awokado 2-3 łyżeczki soku z limonki (ew. cytryny) sól, chili w proszku Przygotowanie: 1. Skrzydełka opłucz, dobrze osusz. Orzeszki ziemne drobno posiekaj, wymieszaj z bułką tartą. Jajka wbij na głęboki talerz, oprósz solą i chili, roztrzep widelcem. Skrzydełka obtocz w mące. Potem panieruj w jajkach z przyprawami oraz bułce tartej z orzechami. Panierkę dobrze dociśnij...

  • Smaczny pomysł na "Skrzydełka w occie"

  • Menu na sylwestrową domówkę

    ...kuchnią japońską, które sprawdzi się w Sylwestra. Także skrzydełka w sosie teriyaki, czy łosoś w sosie miso wasabi to potrawy nie wymagające spędzania mnóstwa czasu w kuchni podczas imprezy. Ramenu...

  • Zasady zdrowego grillowania

    ...kurczaka nadaje się do grillowania: piersi, skrzydełka, udka. Idealne do drobiu są marynaty na bazie jogurtu. Z przypraw: kumin, kolendra i chilli. RYBY  Najlepiej grillować w całości, warto naciąć rybę...

  • Pieczone skrzydełka to idealne danie na niedzielny obiad

  • Gęś z czerwoną kapustą i pyzami

    ...wmieszać, doprawić solą i pieprzem. Gęś natrzeć solą i pieprzem, wypełnić nadzieniem z jabłek, spiąć wykałaczkami. Nóżki związać, skrzydełka założyć na grzbiet. Gęś ułożyć na ruszcie (piersią do spodu...

  • Nie jedz indyka w święta!

    ...oberwać listki. Majeranek, jabłka, kasztany, rodzynki zmieszać, doprawić solą pieprzem i sokiem z cytryny. Nadziać tym gęś i zaszyć lub spiąć wykałaczkami. Z zewnątrz natrzeć gęś solą. Skrzydełka założyć(...) i pieprzem, wypełnić nadzieniem z jabłek, spiąć wykałaczkami. Nóżki związać, skrzydełka założyć na grzbiet. Gęś ułożyć na ruszcie (piersią do spodu). Pod gęś wstawić blachę z 1/8 l wody. Piec w 175 st...

  • Sprawdzony przepis na "Skrzydełka pieczone w warzywach"

Artykuły na temat: skrzydełka pieczone w occie
  • Skrzydełka w sosie barbeque

    Przygotowanie: Skrzydełka krótko płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Ostrym nożem przecinamy skórę na środku i wyłamujemy stawy. Obgotowujemy...

  • Mięso drobiowe znamy i cenimy wszyscy: za smak, zapach i niezwykłe wartości odżywcze. Odkąd około 3 tys. lat przed naszą erą w obejściach ludzkich siedzib pojawiły się pierwsze udomowione kurczaki, popularność tego gatunku mięsa wciąż wzrasta i wzrasta. Nie ma chyba miejsca na Ziemi, gdzie nie trafia na stół kurczak, indyk czy kaczka. Ale czy o drobiu wiemy rzeczywiście wszystko? Fot. 123RF/Picsel Mięso "fitness"? Coraz częściej można spotkać się z określeniem tego rodzaju mięsa jako...

  • Sposoby na czkawkę, wzdęcia, odbijanie

    Naturalne metody położą kres kłopotom z układem trawienia Na czkawkę Wstrzymanie oddechu: Zrób głęboki wdech i odczekaj kilka sekund, zanim zrobisz wydech. Uciskanie nosa: Ten sposób jest zalecany przez samych gastrologów (fachowa nazwa to manewr Valsavy). Po zrobieniu głębokiego wdechu zamknij usta, uciśnij skrzydełka nosa i spróbuj zrobić wydech (jakbyś próbowała się "nadąć"). Na...

  • Przygotowane według przepisu Beaty Śniechowskiej będą ciekawą alternatywą dla tradycyjnych, gotowanych pierogów. Równie dobrze smakują na ciepło i na zimno. Składniki: Ciasto: Ok. 180 g masła w temperaturze pokojowej 600 g mąki pszennej + dodatkowo do podsypywania 3 jajka 150 g śmietany 18% 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Farsz: 300 g posiekanej, kiszonej kapusty 100 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego Do...

  • No to klopsik!

    ..., posiekaną papryczkę chili i dokładnie wymieszaj. Wilgotnymi dłońmi uformuj 16 małych kuleczek. Do garnka wlej 1 i ½ l wody, włóż skrzydełka, obraną cebulę, imbir i gotuj na małym ogniu 1 godz. Po tym czasie wyjmij skrzydełka, cebulę i imbir, a do bulionu dodaj trawę cytrynową i sos rybny. Podgrzej, a gdy zacznie wrzeć wyjmij kawałki trawy cytrynowej, dodaj pulpeciki i gotuj na małym ogniu 5 min. Na...

  • Gotowane w wodzie i na parze warzywa od lat są dla nas synonimem zdrowego odżywiania. Coraz częściej zaczynamy jednak stosować równie smaczną i zdrową alternatywę - warzywa upieczone w piekarniku. Fot. 123RF/Picsel Pieczenie warzyw ma kilka istotnych zalet, w porównaniu z gotowanymi. Przede wszystkim piekąc warzywa nie tracimy cennych wartości odżywczych i witamin. Woda, w której gotujemy warzywa przejmuje te drogocenne substancje, i zostaje razem z nimi wylana. Dzięki pieczeniu zachowujemy...

  • Slow beauty: Nowy trend w pielęgnacji

    ...przyjdzie ci ochota na coś słodkiego, przygotuj sobie pieczone jabłko ze szczyptą cynamonu lub wanilii. Już sam ciepły zapach tych przypraw zaspokaja chęć na łasuchowanie, ma rozgrzewającą moc, poprawia...

  • Ocet balsamiczny nazywany również "czarnym złotem", kojarzony jest głównie z kuchnią włoską. Jednak prócz znakomitego smaku, kryje w sobie także szereg właściwości prozdrowotnych, o których warto wiedzieć. Fot. 123RF/Picsel Ocet balsamiczny powstaje z zagęszczonego moszczu winogronowego, który poddawany jest długotrwałemu dojrzewaniu w drewnianych beczkach. Najpierw winogronowy moszcz jest gotowany, podczas tego procesu dochodzi do fermentacji cukrowej oraz octowej. Następnie powstały płyn...

  • Wakacyjne kłopoty twojego dziecka

    Beztroski wypoczynek mogą zakłócić różne wypadki i dolegliwości. Większość wymaga szybkiej pomocy, ale jest niegroźna. Dasz im radę!

  • Święta to czas, kiedy chcemy sobie pozwolić na przyrządzenie wyjątkowych dań – ma być „na bogato” – wystawnie i przede wszystkim smacznie! Często wtedy wybór pada na pieczeń, ale niestety wiąże się z nią kilka obaw – co zrobić, aby była doskonale doprawiona, wyrazista w smaku, i co bardzo ważne – nie możemy jej przesuszyć. Warte uwagi są więc rady szefa kuchni Knorr, Piotra Murawskiego. Fot. materiały prasowe Pieczeń podana na stół jako danie główne podczas wspólnej uczty wygląda niezwykle...