• Informacje na temat:

    składniki do placka kakaowego

Przepisy na temat: składniki do placka kakaowego
  • Kakaowe ciasto z gruszką

    Składniki: 4 jajka 1,5 szklanki mąki typ 500 1,5 szklanki cukru 20 dag masła 5 łyżek kakao łyżeczka proszku do pieczenia 5 kropli aromatu rumowego 3 gruszki Przygotowanie: 1. Gruszki umyj, obierz ze skóry, pokrój na ćwiartki, usuwając gniazda nasienne. Masło rozpuść w garnuszku i odstaw do wystudzenia. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Jajka utrzyj z cukrem...

  • Pyszny deser - jogurt grecki + ulubiona galaretka

  • Sernik z morelami na kruchym spodzie kakaowym

    Składniki na 24 porcje: 1,80 kg mielonego twarogu, 2 puszki moreli, 2 i 2/3 szkl. mąki pszennej, 2 czubate łyżki kakao, 2/3 szkl. cukru pudru, 25 dag masła, 9 jajek, 1 czubata szkl. cukru, 2 op. budyniu waniliowego, gruby cukier do dekoracji. Przygotowanie: 1. Mąkę z kakao przesiej  na stolnicę. Dodaj cukier puder oraz zimne masło pokrojone na kawałeczki. Wbij 1 jajko. Szybko zagnieć kruche...

  • Zwarzona masa...ten koszmar przeżyo wiele z nas.. Oto masa w stylu ,,cos z niczego'''', gdy inne zawiodą.

  • Surówka - bardzo łatwa w przygotowaniu. Propozycja - dodatek do niedzielnego obiadu.

  • Przepis mojej mamy, placek smakuje wybornie.

  • Lekka,pyszna,prosta salatka.Idealna do cięzszych potraw lub jako danie samodzielne.

  • Wypróbowany przepis na "Placka z kiszoną kapustą"

  • Zapowiadają pochmurny dzień, więc i moja szybka do przygotowania propozycja do kawy ;) Z autopsji wiem, ze mimo zawartości piwa (w czasie pieczenia procenty nam wyparują) są to ciastka, na które dzieciaki (nawet te uciekające o domowych ciast) się wręcz rzucają. Ciasto porównam do słynnego półfrancuskiego. Lekko listujące się, lekko kruche. Fajna przekąska do kawy. Wiem, że nie powinnam, ale takie ciastka wyglądają na prawdę niepozornie, niewinnie i nieszkodliwie… a nim się obejrzymy –...

  • Bardzo smaczny sernik na każdą okazję

Artykuły na temat: składniki do placka kakaowego
  • Pod bezową pierzynką

    Tarta cytrynowa pod bezą Składniki: 6 jajek, szczypta soli, 37,5 dag masła, 10 dag cukru pudru, 25 dag mąki pszennej i 8 dag ziemniaczanej, 375 ml soku z cytryny (7-8 cytryn), 150 ml wytrawnego(...). Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piec 10 minut. Gotowe ciasto ozdobić kandyzowaną skórką z cytryny. Swojski jabłecznik z bezą owsianą Składniki: 1,2 kg jabłek, sok z 1 cytryny, 25 dag...

  • Monte Carlo, 23 maja 2012 r. - Jenson Button i Romain Grosjean zostali szefami kuchni motorhome'u Pirelli; Dwaj mistrzowie zmierzyli się tym razem w wyścigu kulinarnym pod uważnym okiem Paula Hembery'ego, dyrektora Pirelli ds. sportów motorowych.   Pojedynek obu kierowców i degustacja przysmaków z kuchni Pirelli stanowiły tło prezentacji książki kucharskiej "Miles and Meals - handcrafted by Pirelli", w której opisano sekrety szefów kuchni Pirelli oraz kulisy pracy w tej włoskiej firmie....

  • Ciasta z budyniem

    Waniliowa kremówka z lukrem Składniki na 6 porcji: 6 płatów mrożonego francuskiego ciasta (po ok. 4,5 dag każdy), 400 ml + 5 łyżek mleka, 1 torebka budyniu waniliowego, 3 łyżki cukru, 3 łyżki(...) Składniki: 150 g margaryny (masła), 80 g cukru pudru, 220 g mąki tortowej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 jajko. Krem:  600 ml mleka, 200 g drobnego cukru, 2 torebki budyniu waniliowego,250

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Sernik z fantazją

    ...każdego placka ciasta zrób palcami niewielkie wgłębienie. Placuszki ułóż na blasze i odstaw. 3. Śmietanę zmiksuj z pozostałym twarogiem. Gdy składniki połączą się, tworząc gładką masę, dodaj do niej(...)Cielaczek Składniki na 16 porcji: Na ciasto: 2 szklanki mąki, po szklance cukru i mleka, 3/4 szklanki oleju, 2 jajka, 3 łyżki kakao, 2 łyżki dowolnego dżemu, po łyżeczce sody oczyszczonej i proszku...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...

  • Komunijne torty

    ..., aby dolny blat biszkoptowy znalazł się u góry - dzięki temu wierzch tortu będzie równy. Tort fiołkowy z bitą śmietaną Składniki na 16 porcji: 6 jajek, 150 g drobnego cukru, 200 g mąki tortowej, 50(...) fiołkami udekorować tort. Orzechowiec po królewsku Składniki na 16 porcji: 150 g mąki tortowej, 50 g cukru pudru, 90 g masła, 1 żółtko, sól Krem: 150 g cukru pudru, 500 g miękkiego twarogu, 4 jajka...

  • Historia czekolady to starożytne ludy, ludzkie tragedie czy początkowe wzgardzanie tym smakołykiem przez Europejczyków. Uwielbiana przez wszystkie dzieci czekolada znana jest od prawie 2 tysięcy lat, ale tak naprawdę powszechnie dostępna dopiero od niedawna. Fot. 123RF/Picsel Cenny napój Historia czekolady sięga czasów starożytnych. Jako pierwsi, kakaowce zaczęli uprawiać Olmecy, lud zamieszkujący tereny obecnego Meksyku. Pierwsi docenili smak kakao robionego z owoców kakaowca. Około III w....

  • ...            SKŁADNIKI NA CIASTO:         250 G CUKRU PUDRU   250 G ORZECHÓW WŁOSKICH ZMIELONYCH     8 ŻÓŁTEK   8 BIAŁEK UBITYCH NA PIANĘ     1 ŁYŻECZKA MIODU(...):         SKŁADNIKI NA MASĘ:         150 G ZMIELONYCH ORZECHÓW WŁOSKICH   100 G CUKRU PUDRU     1 MAŁA SZCZYPTA SOLI   ½ OLEJKU MIGDAŁOWEGO     ½ CUKRU WANILIOWEGO...

  • Zarówno na Podlasiu, jak i na Lubelszczyźnie potrawy tradycyjne silnie nawiązują do tradycji wiejskiej. Łączą w sobie wpływy różnych narodowości zamieszkujących te regiony. Kapuśniak lubelski jest zawiesisty, gęsty i smakowity. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na Podlasiu często można natrafić na inspiracje białoruską i litewską kuchnią. Charakteryzują się one częstym wykorzystywaniem warzyw bulwiastych, szczególnie ziemniaków. Popularne w tych rejonach są dania takie jak pierogi, placki i naleśniki....