• Informacje na temat:

    składanie chusteczek papierowych

Przepisy na temat: składanie chusteczek papierowych
Artykuły na temat: składanie chusteczek papierowych
  • Do wygrania 20 zestawów, po jednym dla każdego Laureata. Każdy zestaw składać się będzie z: a. Velvet Papier toaletowy Delikatnie Biały 8 rolek b....

  • Powszechnie wiadomo, że podawaniu potraw powinna towarzyszyć odpowiednia oprawa. Jak składać serwetki tak, by zachwycały? Zaczynamy od klasycznej gwiazdy.     By złożyć serwetkę w elegancką, efektowną gwiazdę należy wykonac cztery proste kroki. 1. Kwadratową serwetkę, najlepiej Royal Collection o wymiarach 40 x 40 cm, całkowicie rozłożoną, raz złożyć na pół, tak aby z dołu można było ją otworzyć; następnie górną i dolną warstwę jeszcze raz złożyć na pół w kierunku ku górze.2. Następne...

  • REGULAMIN KONKURSU "Odkryj świat Velvet" I. Postanowienia ogólne 1. Konkurs - ,, Odkryj świat Velvet" (zwany dalej ,, Konkursem ") organizowany...

  • Każdy z nas ma swoje kuchenne nawyki i przyzwyczajenia. Niektóre z nich ułatwiają nam gotowanie, a inne z kolei wydają się być jedynie kwestią przyzwyczajenia. Ale czy wiedzieliście, że niektóre z nich mogą być bardzo niebezpieczne? Kuchnia, obok łazienki, jest jednym z tych miejsc w naszym mieszkaniu, które szczególnie upodobały sobie różnego rodzaju bakterie, także te, powodujących zatrucia i choroby. Mają one tutaj niemal doskonałe warunki do mnożenia się. Niestety, część z naszych...

  • Gotowi na pierwszy raz w przedszkolu?

    .... Materiały i przybory papiernicze Dokładne komplety potrzebnych artykułów plastycznych i papierowych zazwyczaj określają szczegółowo konkretne przedszkola. Żeby maluch mógł swobodnie doskonalić swoje...

  • Zwykle myślimy, że to łazienka jest najbardziej przyjaznym bakteriom miejscem w naszym domu, tymczasem zapominamy, iż w naszych kuchniach różnego rodzaju drobnoustroje mogą rozwijać się znacznie szybciej. Oto kilka miejsc, na które powinniście zwracać szczególną uwagę. Badania wskazują, że nieprzestrzeganie podstawowych zasad higieny jest przyczyną znacznej części zatruć pokarmowych. Wielu z nas nie zdaje sobie sprawy z faktu, że kuchnia jest de facto najbardziej zanieczyszczonym miejscem w...

  • Marcin postanowił przygotować aż trzy rodzaje słodkości: kanapkę chałwowo-kawową, przysmak różano-malinowo-pistacjowy i kręcony cytrynowy przysmak. Baza do surowego ciasta 240 g mąki pszennej (typ 450)84 g drobnego, białego cukru 150 g cukru trzcinowego1/3 łyżeczki soli170 g schłodzonego masła Kręcony cytrynowy przysmak1 łyżka skórki startej z wyparzonej cytryny 1½ łyżki soku z cytryny (22 g)40 g czekolady gorzkiej (lub czekoladowych groszków)2 papierowe kubeczki do lodów2 plastikowe patyczki...

  • W szóstym odcinku programu "Bake Off Ale Ciacho" Jagoda zaprezentowała jurorom przepis na miodownik królewski. Ciasto miodowe 300 g mąki pszennej 150 g margaryny 1 łyżeczka sody 6 łyżek miodu 1 jajko 1 łyżeczka cynamonu   Biszkopt 6 jajek 1 szczypta soli 6 łyżek cukru 6 łyżek mąki pszennej   Krem budyniowy 3 szklanki mleka 6 łyżek cukru 2 budynie waniliowe na 3/4 l mleka 1 kostka masła (200 g)   Masa orzechowa 250 g orzechów włoskich 75 g masła 5 łyżek cukru 2 łyżki miodu...

  • 15-17 sierpnia 2008, Mały RynekOdkrycie nowego dania większym jest szczęściem dla ludzkości niż odkrycie nowej gwiazdy. Trudno się nie zgodzić z sentencją Anthelme Brillat-Savarina, opublikowaną blisko dwa wieki temu w książce "Fizjologia smaku". Jakiej astronomicznej kwoty wart jest zatem innowacyjny smak pierogów, potrawy tak głęboko zakorzenionej w polskiej, tradycyjnej kuchni? Okazuje się, że krakowscy restauratorzy nie potrzebują szczególnej, materialnej zachęty, by toczyć bój o prym...

  • Olga przygotowała niezwykle kolorowe i piękne wypieki. Zachwyciła nas prezentacją, która przywołuje na myśl tak długo wyczekiwaną przez wszystkich wiosnę. Ciasteczka owsiane: 100 g masła2/3 szklanki cukru brązowego1 jajko½ łyżeczki ekstraktu z wanilii100 g mąki100 g płatków owsianych1 łyżeczka proszku do pieczeniaszczypta soli100 g czekolady białej lub gorzkiej100 g mieszanki studenckiej250 g cukru pudru3 łyżeczki wody50 g kolorowej posypki Masło połączyć z cukrem i dokładnie wymieszać....