• Informacje na temat:

    skład na biszkopt o 26 cm

Przepisy na temat: skład na biszkopt o 26 cm
  • Moja wersja biszkoptu

  • Wspaniały i najlepszy biszkopt! Z całą pewnością mogę go nazwać biszkoptem "prawdziwym", gdyż nie zawiera on proszku do pieczenia. Najprawdopodobniej właśnie takie "bazy" do tortów piekły nasze babcie i prababcie. Co ciekawe, aby nie opadł, musimy po upieczeniu upuścić go na ziemię z wysokości około pół metra. Polecam!

  • Z tego przepisu biszkopt jest bardzo puszysty i zarazem delikatny.

  • Biszkopcik o ładnym kolorze,lekki jak puszek.Można jeść sam lub wykorzystać do przekładania np do tortu.

  • Sernik jest wyśmienity i nie wymaga pieczenia , coś smacznego i prostego , Zawsze sie udaje

  • Biszkopt który zawsze się uda. Warunkiem jest żeby składniki miały pokojową temperaturę i żeby była dokładna gramatura składników, na jedno żółtko 3 dag mąki i 2 dag cukru.

  • Prawdziwy puszysty biszkopt bez dodatku proszku do pieczenia, który świetnie sprawdza się w tortach i innych ciastach przekładanych kremem i nie tylko.

  • Klasyczny, piękny, dorodny biszkopt - idealny jako podstawa do tortu lub jako samodzielne ciasto. Przepis niezawodny, jeśli postępować zgodnie ze wskazówkami:)

  • Idealny jako spody do wielu różnych ciast a także do tortów. Bardzo łatwy w przyrządzeniu, zawsze wyrasta i odchodzi ładnie od blaszki.

  • Biszkopt to delikatne ciasto, z którego można wyczarować wiele pysznych wypieków. To niejednokrotnie trudny przeciwnik. Niektórym udaje się zawsze, innym nigdy nie wychodzi. Większość z nas ma swój sprawdzony przepis na biszkopt, inni wciąż poszukują nowych sposobów na jego przygotowanie. Ja polecam Wam niezawodny, prosty w przygotowaniu i niezwykle delikatny biszkopt. Bardzo ładnie i równo rośnie i co najważniejsze zawsze się udaje.

Artykuły na temat: skład na biszkopt o 26 cm
  • 26 maja to wyjątkowa data, która wymaga odpowiedniej oprawy. To właśnie tego dnia swoje święto obchodzą nasze ukochane Mamy. Fot. 123RF/Picsel Idealnym prezentem, który pomoże nam wyrazić całą naszą miłość i wdzięczność względem mam, może być własnoręcznie przygotowane ciasto lub tort. W takiej słodkiej atmosferze dzień ten stanie się jeszcze piękniejszy! Królewski tort W każdym domu Mama odgrywa wyjątkową rolę - i zasługuje na wyjątkowe traktowanie. By wywołać na jej twarzy uśmiech,...

  • Przygotowanie biszkoptu może spędzać sen z powiek nawet doświadczonym gospodyniom. Ileż to razy zdarzyło ci się, że ciasto opadło po wyciągnięciu z piekarnika lub nie wyrosło równo? Na szczęście istnieje kilka prostych trików, o których warto pamiętać podczas przygotowywania ciasta, aby mieć pewność, że wyjdzie perfekcyjnie. Istnieje wiele sposobów na to, jak poradzić sobie z ciastem, które się zapada lub nie chce równo wyrosnąć. Niektórzy do masy dodają mąki ziemniaczanej inni zaś, tuż po...

  • W najbliższą niedzielę 26 sierpnia na Rynku Staromiejskim w Koszalinie, w ramach kampanii edukacyjnej "Makaron Rządzi Zdrowo", odbędzie się turniej wiedzy o makaronie. Chętni będą mogli sprawdzić się w wielkoformatowej grze planszowej, którą poprowadzi Zygmunt Chajzer. Na zwycięzcę turnieju czeka sportowy rower. Rywalizacja ma przyjazną, familijną formę i odbywa się na olbrzymiej planszy, która ma 40 m2. W turnieju będą mogły wziąć udział dwuosobowe drużyny. Podczas 3 rozgrywek wyłonieni...

  • Na co dzień mak jadamy jedynie w postaci posypki na bułkach lub ciasteczkach. Jednak, gdy przychodzi czas Bożego Narodzenia na świątecznych stołach obowiązkowo pojawia się on w postaci licznych makowców, strucli, kutii, a nawet zupy. Święta Bożego Narodzenia są najbardziej rodzinnymi, dlatego wszystkie potrawy jakie serwujemy na wigilijnym stole przygotowujemy z wielką dbałością i zgodnie z tradycjami. Do dań wybieramy najlepszej jakości składniki, z zakamarków szaf wyciągamy najpiękniejsze...

  • Zapraszamy do wzięcia udziału w konkursie, w którym możecie wygrać dwie książki o diecie dr Ewy Dąbrowskiej. Jedzenie, które spożywasz na co dzień, może być najlepszym i jedynym lekarstwem, jakiego potrzebujesz. W naszym konkursie możesz wygrać książkę z oryginalnymi przepisami, pozwalającymi wcielić w życie dietę doktor Ewy Dąbrowskiej oraz poradnik, dzięki któremu uda ci się utrwalić dobre nawyki żywieniowe. Aby wziąć udział w konkursie, wypełnij poniższy formularz. Konkurs zakończony....

  • Już w tę niedzielę dowiemy się, którzy zawodnicy "Bake Off - Ale Ciacho" zmierzą się w finale walki o tytuł Polskiego Mistrza Wypieków. Fot. materiały partnera W ósmym odcinku „Bake Off - Ale Ciacho!" czekało nas mnóstwo emocji. W końcu trwała w nim walka o półfinał! Bohaterami tego odcinka były orzeźwiające, mrożone desery. Poprzeczka została zawieszona bardzo wysoko - uczestnicy nie mogli ograniczyć się do przygotowania zwykłych lodów lub sorbetu. Zadaniu przygotowanemu przez Krzysztofa...

  • Czego nie wiemy o kiełbasie? Fot. Wikimedia Commons / Dobromila 1. Biała kiełbasa jest robiona często z… mięsa drobiowego! Producenci, tnąc koszty, zamieniają mięso wieprzowe lub cielęce, z którego powinno się robić kiełbasę, na tańsze mięso z kurczaka lub indyka. 2. W gorszej kiełbasie zamiast mięsa znajdziemy kości, skórę i popiół W niektórych wędlinach w składzie pojawia się tajemnicza nazwa - "mięso oddzielone mechanicznie" lub w skrócie "MOM". MOM bywa nazywany także "mięsem odzyskanym...

  • 26 września 2013 r. we włoskiej restauracji Castello na warszawskim Wilanowie odbył się romantyczny wieczór z włoską muzyką na żywo. Tak przyjemnej imprezy dawno nie było! Hucznie świętowano nie zakończenie lata, ale wprowadzenie na rynek nowej, włoskiej marki makaronów Mamma Mia! produkowanych w 100 % z pszenicy durum.   Imprezę, którą swoją obecnością uświetnili między innymi: Katarzyna Cichopek, Andżelika Piechowiak, Katarzyna Skrzynecka z mężem Marcinem Łopuckim, Laura Łącz, Marta...

  • Według badań, błonnik zmniejsza ryzyko wystąpienia raka jelita grubego oraz kilku innych nowotworów złośliwych. Jak to działa, co jeść i w jakich ilościach żeby się skutecznie chronić? Czy zwykły chleb może blokować rozwój raka?      Fot. 123RF.COM/PICSEL Czym jest błonnik? To przeróżne substancje zawarte w żywności, które nie są trawione w organizmie. Mimo to, są bardzo ważnymi składnikami pokarmowymi regulującymi pracę układu pokarmowego. Bogatym źródłem błonnika są produkty pełnoziarniste:...

  • Nawet aktywni Polacy nie kontrolują ilości spożywanego białka. Jak wynika z badania przeprowadzonego przez Arla Protein , aż 56% ankietowanych nie było w stanie wskazać dziennej ilości tego składnika w swojej diecie. Fot. 123RF/Picsel Tymczasem białko to podstawowy budulec naszego ciała, niezbędny do utrzymania prawidłowego funkcjonowania organizmu. Czym tak naprawdę jest i dlaczego powinniśmy je dostarczać? Białko jest cząstką wszystkich ludzkich tkanek: od mięśni, przez skórę, po wszelkie...