• Informacje na temat:

    silikowa forma wioska

Przepisy na temat: silikowa forma wioska
Artykuły na temat: silikowa forma wioska
  • Z produkcji filmowych możemy się dowiedzieć, że wszystkie dzieci w noc, gdy mają otrzymać prezenty, zostawiają hojnemu staruszkowi mleko i ciasteczka. Ale czy zastanawialiście się kiedyś, co on sam może jeść na co dzień? Fot. 123RF Od dziecinnych lat w swojej wyobraźni rysujemy sobie postać pucułowatego dziadunia z bujną siwą brodą w czerwonym odzieniu. To skutek komercjalizacji wizerunku postaci biskupa Mikołaja z Miry, żyjącego na przełomie III i IV wieku. Jego osoba, słynąca ze szczodrości...

  • Warsztaty kulinarne odbywają się cyklicznie co sobotę w godzinach popołudniowych lub porannych. Prowadzone są przez prawdziwych entuzjastów kuchni, którzy chcą się dzielić miłością do jedzenia i edukować w zakresie świadomego odżywiania. Nasze warsztaty kulinarne to nie tylko kurs gotowania, ale też doskonała okazja do zabawy i odstresowania się z dala od codziennych obowiązków, z kieliszkiem dobrego wina i w doborowym towarzystwie. Za kuchnię włoską oraz inspiracje tradycją kulinarną basenu...

  • Żaroodporna brytfanna do pieczenia wykonana jest z opatentowanego szkła Termisil, które wykazuje się wysoką odpornością termiczną (od -50 do +500°C). Oznacza to, że naczynie możesz włożyć zarówno do zamrażalki, jak i piekarnika, czy mikrofali. Jest to duże udogodnienie, szczególnie w święta, w czasie, gdy najczęściej brakuje nam czasu. Jej forma znakomicie sprawdzi się do pieczenia smakowitych potraw, takich jak tarty, quiche, ciasta marchewkowe, wytrwane pasztety np. z królika, czy gęsi....

  • Twój komentarz lub przepis nie zostały opublikowane? Tutaj dowiesz się dlaczego tak się stało.   Bardzo nam przykro, ale wygląda na to, że próbujesz dodać treści, które nasz system uznał za kryptoreklamę. Niestety, taka forma promocji łamie nasz regulamin, w związku z tym nie możemy ich opublikować. Więcej na temat treści, jakie mogą znajdować się w serwisie przeczytasz w naszym regulaminie. Jeśli uważasz, że zaszła pomyłka, skontaktuj się z nami pisząc na adres: smaker@firma.interia.pl

  • Żaroodporna forma do pieczenia tart ze szkła TERMISIL o średnicy 28 cm to doskonałe naczynie do pieczenia ciast, tart, quiche, i innych potraw. Nietypowa, okrągła forma ze specjalnie opracowaną formułą z profilowanymi brzegami, sprawia że ciasto nie przywiera do dna, ani ścianek naczynia, a idealna gładkość i przejrzystość materiału pozwala kontrolować cały proces pieczenia potrawy.   Zbliżają się święta Wielkanocne. Na naszych stołach prócz żurku, jajek i pasztetów pojawią się przepyszne...

  • Dnia 14.12.2012 zakończył się konkurs 'Święta z Duka'. Nadesłaliście do nas mnóstwo fantastycznych zgłoszeń. Wybór zwycięzców konkursu nie należał do najprostszych, zdążyliśmy się nawet z tego tytułu pokłócić w redakcji. Po długich i bardzo burzliwych dyskusjach postanowiliśmy, że pierwsze miejsce, a tym samym żeliwny garnek Elee przyznamy pani Adrianny z Łodzi: 'PODANIE My aluminiowe garnki i nasza przyjaciółka forma do pieczenia również z rodziny Alluminium, zwracamy się do Państwa firmy...

  • Jak obniżyć cholesterol i przetrwać święta? Wystarczy kilka trików kulinarnych, by tradycyjne potrawy świąteczne nie były ciężkostrawne i tłuste. Fot. 123RF Czas świąt i biesiadowania zwykle wiąże się ze spożywaniem tradycyjnych posiłków, które zwykle są tłuste, słodkie, a jak zjemy ich za dużo, to też ciężkostrawne. Przed trudnym wyborem potraw dostępnych na stole świątecznym stoją zwłaszcza osoby stosujące dietę odchudzającą czy obniżającą cholesterol. Zatem jak obniżyć cholesterol podczas...

  • Lato przywitało nas falą upałów i żarem lejącym się z nieba. Marka Braun, wspólnie z Markiem Posłusznym - mistrzem świata barmanów w kategorii flair - podpowiadają, w jaki sposób ochłodzić się w ciepłe dni. GREEN GARDEN 5 plasterków ogórka 1 gałązka rozmarynu 15 ml soku z cytryny 10-15 ml syropu ogórkowego Top up: woda gazowana (opcja alkoholowa z ginem) Szkło: typu highball Dekoracja: plaster ogórka oraz rozmaryn Lód: kruszony Sposób przygotowania: w wysokim szkle za pomocą muddlera...

  • W Niedzielę Wielkanocną uczestnicy słodkich zmagań w programie "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentują widzom, jakie wypieki goszczą na świątecznych stołach w ich domach. Fot. materiały partnera W czwartym odcinku  „Bake Off - Ale Ciacho!" studio spowił zapach, któremu nie można było się oprzeć! Był to aromat pachnącego, maślanego ciasta drożdżowego, unoszący się nad śląskimi kołaczami według przepisu Michała Brysia. Ten pozornie prosty wypiek, sprawił wielu uczestnikom mnóstwo problemów....

  • Olga przygotowała niezwykle kolorowe i piękne wypieki. Zachwyciła nas prezentacją, która przywołuje na myśl tak długo wyczekiwaną przez wszystkich wiosnę. Ciasteczka owsiane: 100 g masła2/3 szklanki cukru brązowego1 jajko½ łyżeczki ekstraktu z wanilii100 g mąki100 g płatków owsianych1 łyżeczka proszku do pieczeniaszczypta soli100 g czekolady białej lub gorzkiej100 g mieszanki studenckiej250 g cukru pudru3 łyżeczki wody50 g kolorowej posypki Masło połączyć z cukrem i dokładnie wymieszać....