• Informacje na temat:

    siekany

Przepisy na temat: siekany
Artykuły na temat: siekany
  • Pieczone filety śledziowe z delikatną salsą z mango,ananasa i chilii oprószone siekanymi orzechami w

    ...czasie przygotowywujemy salsę. do garnka wrzucamy pokrojonego w kosteczkę ananasa i mango,dodajemy posiekany drobniutko imbir i papryczkę chilli.Wlewamy ocet i wsypujemy cukier,mieszamy.Dusimy pod(...),podajemy z salsą i posypujemy siekanymi orzechami.Smacznego...

  • Jeśli nie masz pomysłu na to, co przygotować na obiad, a nie chcesz znowu zaserwować rodzinie schabowego lub mielonego, skorzystaj z przepisów naszych użytkowników na siekane kotlety. Siekane kotlety przygotowuje się zazwyczaj z mięsa drobiowego. Jak wiadomo mięso z kurczaka lub indyka ma niewiele kalorii i jest lekkostrawne, dlatego bez obaw możemy podawać je osobom starszym lub dzieciom. Drób zawiera cenne minerały i witaminy, które wpływają zbawiennie na nasz organizm. Dzięki dużej...

  • Orientalna zupa z awokado

    1. Obraną cebulę i czosnek drobno siekamy. Umyte pory kroimy w niezbyt grube pierścienie, a pomidory w niedużą kostkę. Papryczki jalapeno przekrawamy na...

  • W liściach, siekany, w serduszkach, z sosem śmietanowym lub serowym - w szerokiej ofercie mrożonych szpinaków FRoSTY każdy znajdzie coś dla siebie. Postaw na zieleń i zaskocz ukochaną osobę wykwintnym szpinakowym daniem! fot. materiały prasowe Bogaty w składniki odżywcze i witaminy szpinak ma wszechstronne zastosowanie w wielu potrawach. Trudno się zatem dziwić, że od lat inspiruje znanych kucharzy i ma wielu oddanych wielbicieli. W kuchni znakomicie sprawdza się szpinak mrożony FRoSTA,...

  • Nadzienie z rukoli, natki i wędliny

    1. Pieczarki przecieramy papierowym ręcznikiem i wycinamy lub wykręcamy u podstawy korzonki, które siekamy. Kapelusze lekko ścinamy, żeby się nie przewracały...

  • Wołowina to mięso smaczne i chętnie wybierane. Jednak czy zawsze wiemy, który kawałek mięsa wybrać lub co z nim zrobić? Prezentujemy podstawowy podział tuszy wołowej.   1. Karkówka - doskonała na gulasz, do długiego gotowania, duszenia 2. Rozbratel - doskonały na pieczeń, rumsztyk, bryzol, do duszenia, powolnego gotowania, bardzo dobry na stek siekany   3. Antrykot - doskonały na steki i na pieczeń, do smażenia, grillowania, na słynny Rib Eye Steak   4. Łopatka - doskonała do pieczenia,...

  • Paski w pomarańczowym sosie

    1. Tymianek myjemy, osuszamy, obrywamy listki z gałązek i drobno siekamy. Obrany czosnek przepuszczamy przez praskę. Do miseczki wlewamy 6 łyżek oliwy...

  • Dla ochłody - lody. Zimna woda zdrowia doda, na zimny sok mam ochotę przez cały rok, a sorbety są lepsze niż gorące kotlety. A zupa? Z zupą nic nie rymujemy, tylko podajemy ją na zimno. Gazpacho to tradycyjny chłodnik kuchni hiszpańskiej   Podstawą polskich chłodników jest wywar z botwinki oraz zsiadłe mleko. Wywar gotujemy na bazie dużej ilości siekanych liści botwiny wraz z pędami i małymi buraczkami, w niewielkiej ilości wody. Następnie liście odławiamy, buraczki zostawiamy, całość...

  • Zapiekanka z pulpecikami

    1. Dynię kroimy w słupki, pory w krążki, obrane ziemniaki na pół i przekładamy do miski. Zioła siekamy, dodajemy do warzyw z 3-4 łyżkami oleju, doprawiamy...

  • Wyniki badań Pentoru są optymistyczne - aż 92% Polaków deklaruje, że jada śniadania. Ale co to tak naprawdę oznacza i czy na pewno mamy się z czego cieszyć? Śniadaniom towarzyszy pośpiech - aż 55% ankietowanych jada je w samotności. Rodzinne, poranne posiłki są często zarezerwowane na weekendy, kiedy mamy więcej czasu na przygotowanie i spokojne zjedzenie. Co zatem jadamy w powszednie poranki? Choć na naszych stołach pojawiają się płatki śniadaniowe, jogurty, czy nawet sałatki, to jednak...