• Informacje na temat:

    sernikna zimno z serka ulubionego

Przepisy na temat: sernikna zimno z serka ulubionego
  • Przepyszny, aksamitny, leciutki brzoskwiniowy sernik bez pieczenia. Bardzo prosty w wykonaniu, zasmakuje każdemu miłośnikowi serników na zimno :)

  • Jak sama nazwa wskazuje każdy znajdzie coś ulubionego dla siebie

  • Ciasto jest bardzo proste, składa się z biszkopta, puszystej masy serowej, truskawek i galaretki. Zawsze się udaje, ładnie się kroi i jest bardzo lekkie i pyszne.

  • Serniki na zimno to świetna alternatywa dla pieczonych, choć przyznać trzeba, że czas oczekiwania na moment, gdy ciasto będzie już gotowe może człowieka wyprowadzić równowagi... ;)

  • Błyskawiczne śniadanie lub kolacja. Świetne zarówno na ciepło jak i kiedy przestygną. Zdecydowaną zaletą w tym przypadku jest również to, że 1 paczuszką serka wiejskiego nakarmimy parę osób :) Porcja na około 7 - 8 sztuk.

  • Pyszne i delikatne lody o smaku serka waniliowego będą idealną propozycją na deser, zarówno dla młodszych, jak i dla starszych łakomczuchów ;)

  • Leciutki sernik na zimno, idealny na upały. Jako spód wykorzystałam ciasto, które zostało mi po zrobieniu Tortu Myszka Minnie.

  • Szybki ,łatwy i smaczny

  • Zostało mi jeszcze trochę borówek po pieczeniu drożdżówek. Zrobiłam więc sernik na zimno z przezroczystą galaretką. Ta galaretka ma to do siebie, że fajnie widać przez nią owoce. Oczywiście możecie dać owoce jakie tylko chcecie, nie musi być borówka. Na deser jak znalazł i bez pieczenia.

  • Szybkie i łatwe!

Artykuły na temat: sernikna zimno z serka ulubionego
  • Poznaj proste przepisy na 5 rozgrzewających drinków na chłodne wieczor‏y. Zdjęcie 123RF Specjaliści od motywacji powtarzają jak mantrę takie oto zdanie: każdego dnia zrób sobie mały prezent. Kiedy wieczory są jeszcze wciąż długie i chłodne warto postarać się o coś pysznego dla podniebienia - odrobinę luksusu w postaci rozgrzewającego drinka. Samodzielne wykonanie poniższych przepisów jest banalnie proste, a proponowane napoje sprawdzą się doskonale zarówno podczas relaksujących wieczorów z...

  • Trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby serników. To wyjątkowe ciasto bardzo często gości na naszych stołach, jednak latem mało kto ma ochotę je piec. W takiej sytuacji z pomocą przychodzą przepisy na serniki na zimno. Fot. 123RF/Picsel Wydawać by się mogło, że to pyszne ciasto jest dość niepozorne. Tymczasem niewiele osób wie, jak na przestrzeni wieków toczyły się losy tego smakowitego wypieku. Historia sernika Jest długa i interesująca. Pierwsze wzmianki na jego temat sięgają czasów...

  • OSM Piątnica powiększa swoją ofertę o nieznany dotąd na polskim rynku produkt - serek twarogowy z probiotykiem, doskonały jako uzupełnienie pełnowartościowej i dobrze zbilansowanej diety. Z myślą o wszystkich, którzy przykładają wagę do zdrowego odżywiania oraz trybu życia, OSM Piątnica wprowadza pod logo Piątnica plus+ innowacyjny Serek Wiejski wzbogacony o dobroczynne, specjalnie wyselekcjonowane bakterie probiotyczne. Nowy produkt Piątnicy jest pierwszym tego typu serkiem twarogowym w...

  • Chcąc szybko przygotować śniadaniowe kanapki, wielu z nas sięga po serki topione. W końcu wydają się być bardzo niewinne. Ale jak jest w rzeczywistości? Czy niepozorny serek topiony może zaszkodzić naszemu zdrowiu? Fot. 123RF Kto by pomyślał, że niewinnie wyglądający serek topiony może być przyczyną tak wielu sporów? Wydaje się, że nasze społeczeństwo podzieliło się niemal równo na zwolenników oraz zajadłych przeciwników serków topionych. Tylko kto ma rację? Faktem jest, że serek topiony może...

  • Dania mączne cieszą się w polskiej kuchni sporą popularnością. Skąd ona się bierze i za co tak bardzo lubimy kopytka? Obecna kuchnia polska jest wypadkową kuchni szlacheckiej i kuchni chłopskiej. Ta pierwsza to dania wykwintne, często goszczące na świątecznych stołach, druga jest kuchnią codzienną, ekonomiczną, prostą i szybką. Jej potrawy możemy spotkać w barach szybkiej obsługi, a także w restauracjach tradycyjnych. Kopytka zaliczają się do kuchni chłopskiej. Są potrawą tanią w...

  • Odpowiedz na konkursowe pytanie i wygraj jedną z trzech książek Pawła Łukasika i Grzegorza Targosza pt. "Dynia, ogórek, kabaczek i sznurek". Pieczone dynie, pizza z pesto z fioletowego jarmużu, a może esencjonalny bulion z warzyw? Jakie jest twoje ulubione jesienne danie? Podziel się pomysłem i zgarnij fantastyczną książkę „Dynia, ogórek, kabaczek i sznurek", która zawiera, aż 107 przepisów na przepyszne dania z warzyw dyniowatych. Więcej o książce przeczytasz tutaj. Konkurs zakończony....

  • Philips Airfryer to doskonałe rozwiązanie, jeśli Twoje dziecko jest fanem frytek, a Ty preferujesz zdrową kuchnię. Dzięki urządzeniu Airfryer do beztłuszczowego smażenia, pieczenia i grillowania ulubione frytki Twojego dziecka mogą zawierać nawet do 80% mniej tłuszczu! Nie chcesz odmawiać swojemu dziecku odrobiny kulinarnych przyjemności w postaci frytek, ale czujesz, że te ociekające tłuszczem kawałki ziemniaków nie są zdrowe i starasz się maksymalnie ograniczać ich serwowanie w Twoim domu?...

  • Lato w pełni, a my już wiemy jakie potrawy lubicie najbardziej przygotowywać, kiedy z nieba leje się żar. Bardzo dziękujemy za wszystkie nadesłane do nas zgłoszenia. Spośród odpowiedzi wybraliśmy trzy, których autorzy będą mogli wybrać się na romantyczną kolację do Restauracji pod Różą w Krakowie, Restauracji Monopol we Wrocławiu oraz Restauracji Concept 13 w Warszawie. Laureatami konkursu zostali: Pani Małgorzata Ch. "Moje ulubione danie na lato to cytrynowo-miętowy grillowany łosoś z...

  • Wygraj jeden z czterech voucherów do restauracji w Krakowie, Warszawie, Wrocławiu lub Katowicach. Każdy o wartości 200 złotych! Na lato czekamy z utęsknieniem, nie tylko ze względu na ładną pogodę i wakacje, ale przede wszystkim z powodu przepysznych warzyw i owoców, jakie w tym czasie pojawiają się w sklepach i na straganach. Odpowiedz nam na pytanie, jakie jest twoje ulubione danie na lato i dlaczego, a będziesz miał szansę wygrać jeden z czterech voucherów, każdy o wartości 200 złotych...

  • Aby uzyskać jak najlepsze efekty pieczenia należy zadbać o odpowiednią temperaturę oraz obieg i wilgotność powietrza. Szefowie kuchni od lat wykorzystują do tego dobroczynne działanie pary. Dzięki temu ich wypieki wyrastają równo, będąc jednocześnie miękkie i delikatne. Ty także możesz skorzystać z zalet pary dzięki piekarnikowi Electrolux PlusSteam. Fot. 123RF Tarta cytrynowa z bezą 50 g cukru pudru 130 g masła 180 g mąki 10 g wody SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mąkę, cukier puder i masło miksuj w...