• Informacje na temat:

    serniki z sera homogenizowanego

Przepisy na temat: serniki z sera homogenizowanego
  • Sernik z galaretką

    Składniki: Biszkopt: 4/5 szklanki mąki pszennej 1/5 szklanki mąki ziemniaczanej 5 jaj 3/4 szklanki cukru Masa: 40 dag twarogu sernikowego lub serka homogenizowanego pół szklanki cukru pudru 4 galaretki brzoskwiniowe 2 świeże brzoskwinie mała puszka mandarynek Przygotowanie: 1. Białka oddziel od żółtek. Ubij, stopniowo dodając cukier. Miksując na niskich obrotach...

  • Szybko się robi

  • Bardzo często używam twaróg homogenizowany zamiast tradycyjnego białego sera, ze względu na jego delikatną konsystencję oraz łatwość i szybkość w przygotowaniu ciasta. Trzeba jednak uważać na producenta gotowych wyrobów homogenizowanych. Kaloryczność serka/ twarożku homogenizowanego jest często dużo wyższa niż chudego twarożku (160- 180 kalorii w 100 gramach). Jeżeli chcemy aby nasz serniczek nie był bombą kaloryczną to warto zwrócić uwagę na zawartość energetyczną i skład twarożku.

  • Idealne na śniadanie :)

  • Proste i pyszne pączusie

  • Bardzo proste i szybkie w wykonaniu. A do tego bardzo delikatne i smaczne! Z talerza znikają w oka mgnieniu :)

  • delikatne, waniliowe kluski z serka homogenizowanego,

  • Smak mojego dzieciństwa. To smak, który zna chyba każdy. Delikatne, mięciutkie. Rozpuszczają się w ustach.

  • Pączusie znam od dzieciństwa,robiła je moja mama,wszyscy je uwielbiamy.Są mięciutkie i pyszne,a przede wszystkim łatwe w wykonaniu.

  • Uwielbiam go bo jest inny niż wszystkie i po prostu pyszny. Dodatkowo jeśli chodzi o przygotowanie to nie jest on skomplikowany. Jeśli nie mieliście okazji spróbować jeszcze sernika z serków homogenizowanych to najwyższy czas. Ten przepis wychodzi za każdym razem ;)

Artykuły na temat: serniki z sera homogenizowanego
  • Przysmaki z sera

    ...nabiału, zacznij częściej korzystać z niego w kuchni - nie tylko przygotowując kanapki! Z białego sera możesz zrobić nadzienie do naleśników, z homogenizowanego lub mascarpone pyszny deser, a żółtego użyć(...)Warto jeść sery, bo oferują szeroką paletę smaków, a przy tym są bardzo zdrowe. To przede wszystkim bogate źródło wapnia - budulca zębów i kości. W gomółce białego czy krążku żółtego sera znajdziesz...

  • Nie od dziś wiadomo, że Francja to, dla prawdziwych smakoszy serów, prawdziwy raj! Produkuje się tam niemal tysiąc różnych gatunków. Każdy regionów malowniczej Francji może poszczycić się charakterystycznymi serowymi produktami. Całkiem niedawno redakcja Smakera dostała do degustacji francuskie sery typu camembert - z pieprzem, grzybami, naturalny oraz ser twarogowy na bazie mleka koziego. Podzieliliśmy po równo produkty między redaktorów i zaczęliśmy kosztować. Jednogłośnie stwierdziliśmy,...

  • Składniki: 1 kg sera homogenizowanego 4 jajka ¾ szklanki cukru pudru 2 czubate łyżki kaszy manny (sypka) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka mąki ziemniaczanej cukier waniliowy(...), wyłożyć na to masę serową i piec około godziny w temperaturze 180 stopni Celsjusza.   Po upieczeniu, sernik szybko "klapnie" i zrobi się dość płaski, to wina mokrego sera z którego odparowuje woda...

  • Sery pod różną postacią wyjątkowo często goszczą na naszych stołach. Warto jednak wiedzieć, że nie wszystkie tak samo wpływają na nasze zdrowie. Oto lista tych, które powinniśmy cenić najbardziej. Białe, żółte, pleśniowe - Polacy uwielbiają sery i bardzo chętnie po nie sięgają. Stanowią one doskonały dodatek do kanapek lub podstawę pysznej przekąski. Wielu z nas nie może wyobrazić sobie codziennych posiłków bez serów. Warto jednak wiedzieć, że niektóre sery lepiej wpływają na nasze zdrowie, a...

  • Składniki: 1 kg sera homogenizowanego 4 jajka ¾ szklanki cukru pudru 2 czubate łyżki kaszy manny (sypka) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka mąki ziemniaczanej cukier waniliowy(...), wyłożyć na to masę serową i piec około godziny w temperaturze 180 stopni Celsjusza.   Po upieczeniu, sernik szybko "klapnie" i zrobi się dość płaski, to wina mokrego sera z którego odparowuje woda...

  • Zachwycili się nim starożytni, w Polsce pojawił się za sprawą Jana III Sobieskiego. Z okazji Międzynarodowego Dnia Sernika przedstawiamy ciekawostki, dotyczące tego wypieku. Pokażemy również, jak go przygotować, aby cieszyć się jego pełnym smakiem. Sernik to przepyszny deser, który 30 lipca obchodzi swoje święto. Międzynarodowy Dzień Sernika to idealny pretekst do zapoznania się z dziejami tego specjału oraz ciekawostkami na jego temat. Wydawać by się mogło, że to pyszne ciasto jest dość...

  • Superdieta dla łasuchów

    To prawda! Jeśli chcesz konsekwentnie tracić na wadze, na śniadanie racz się słodyczami.

  • Przez lata sery stały się jednym z najbardziej popularnych, włoskich towarów eksportowych oraz nieodłącznym elementem dań na bazie makaronu. Ich wyjątkowy smak to efekt sięgającej aż Starożytności tradycji serowarskiej, która - co ciekawe - jest dłuższa od francuskiej. Przez lata sery stały się jednym z najbardziej popularnych, włoskich towarów eksportowych oraz nieodłącznym elementem dań na bazie makaronu. Ich wyjątkowy smak to efekt sięgającej aż Starożytności tradycji serowarskiej, która -...

  • Danonis - nowy produkt  Danone

    W kwietniu na rynku pojawił się Danonis - jogurt naturalny typu greckiego firmy Danone. Dzięki wyjątkowej gęstości i kremowości doskonale nadaje się on do przyrządzania sałatek, sosów, deserów - idealnie zastępując tradycyjną śmietanę.

  • Oryginał zawsze jest lepszy niż podróbka. Czy dotyczy to również sera? Produkty seropodobne mimo że często zawierają substancje, które spożyte w bardzo dużych ilościach mogą szkodzić, to jednak przez wielu są chwalone. Dopóki więc będzie na nie popyt, nie znikną ze sklepowych półek. I nikt z przeciwników podrabianego sera nic na to nie poradzi. Fot. 123RF Znajdziesz je w niejednym cheeseburgerze, są zazwyczaj dodawane do pizzy w wielu lokalach oraz do innych dań typu fast food. Wyroby...