• Informacje na temat:

    sernika z czekoladową kruszonką

Przepisy na temat: sernika z czekoladową kruszonką
  • Wyjątkowo smaczne desery

    ...i powstania gładkiej mieszanki czekoladowej. Formę do minimuffinów posmarować masłem i oprószyć mąką pszenną, nadmiar mąki strzepać. Masę czekoladową nałożyć do foremek na minimuffiny nie więcej niż(...) jak stół. Masę serową przelać na ciasteczkowy spód i piec w kąpieli wodnej w temperaturze 160ºC przez 50-60 minut. Cała powierzchnia sernika powinna być wypieczona i ścięta. Wyjąć, wystudzić...

  • Ciasto ucierane z dużą ilością świeżych czereśni i czekoladową kruszonką. Szybkie i pyszne.

  • Tradycyjne ciasta z Polski

    Z podlasia Kruchy placek z jeżynami Z delikatną kruszonką Składniki: ●300 g mąki krupczatki ●200 g masła ●100 g cukru pudru ●3 żółtka; kruszonka: ●100 g mąki krupczatki ●50 g masła(...) papierem do pieczenia. Piecz ok. 20 min w 180ºC. Ostudź. 2. Ciasto oprósz lekko bułką tartą. Rozłóż na nim owoce (jeśli są bardzo cierpkie, możesz oprószyć je cukrem). Wierzch posyp kruszonką (zagniecioną...

  • Przepis dostałam od mojej bratowej z Bieszczad. Sernik jest super słodki i smaczny.

  • Wypieki z amerykańskiej cukierni

    Cztery doskonałe amerykańskie ciasta.

  • Mocno czekoladowy sernik, ciężki i słodki, a na wierzchu chrupiąca kruszonka z dodatkiem słonych paluszków

  • Sernik na kruchym spodzie z dwoma rodzajami sera. Sernik z polewą czekoladową,wyszedł bardzo pyszny.

  • Dość pracochłonne, ale za to bardzo pyszne i efektywni prezentuje się na stole :) polecam na wilekanoc

  • Wspaniały kremowy sernik, który rozpływa się w ustach.

  • Smaczny pomysł na "Sernik z morelami i kruszonką"

Artykuły na temat: sernika z czekoladową kruszonką
  • Sernik czekoladowy z brzoskwiniami

    ...resztą masy. Ciasto wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175°C. Piecz około 50 minut.  Po 20 minutach pieczenia wierzch sernika posyp pozostałą kruszonką.  Na 10 minut przed wyjęciem...

  • Zachwycili się nim starożytni, w Polsce pojawił się za sprawą Jana III Sobieskiego. Z okazji Międzynarodowego Dnia Sernika przedstawiamy ciekawostki, dotyczące tego wypieku. Pokażemy również, jak go przygotować, aby cieszyć się jego pełnym smakiem. Sernik to przepyszny deser, który 30 lipca obchodzi swoje święto. Międzynarodowy Dzień Sernika to idealny pretekst do zapoznania się z dziejami tego specjału oraz ciekawostkami na jego temat. Wydawać by się mogło, że to pyszne ciasto jest dość...

  • Serniki z owocami

    ...więcej bowiem dostanie się do niej powietrza, tym ciasto bardziej wyrośnie podczas pieczenia, ale potem gwałtownie opadnie i popęka. Ozdobne wiórki Wierzch sernika zamiast polewą można udekorować(...) schłodzonego sernika. Zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki do schłodzenia. Życie na gorąco 18/2011

  • W piątmym odcinku "Bake Off Junior" Julia Kucharzewska zaprezentowała przepis na jabłka pod kruszonką. 600 g mąki pszennej 75 g cukru 18 g proszku do pieczenia 6 jaj 1,5 kostki masła szczypta soli 2 łyżki śmietany 18% 2 słoiki smażonych jabłek (0,75 l) 1 cukier waniliowy 250 g cukru pudru 250 ml śmietanki 30% 3 tabliczki białej czekolady 1 tabliczka gorzkiej czekolady maliny mięta cukier puder do posypania Mąkę, cukier, proszek do pieczenia, żółtka, masło i sól zagnieść. Ciasto...

  • Paweł Łukasik, Grzegorz Targosz "Retrowarzywa"

    ...kurkami - Burger wołowy z czatnejem rabarbarowo-truskawkowym z zielonym pieprzem - Tarta rabarbarowo-gruszkowa pod kruszonką cytrynową - Phad thai z jarmużem, batatami, suszonymi pomidorami oraz...

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...

  • Morelowe wypieki

    Placek z kruszonką Składniki: 20 dag masła, 25 dag mąki, 15 dag mielonych migdałów, szczypta soli, 25 dag + 2 łyżki cukru, 75 dag moreli, listki mięty, cukier puder do dekoracji, tłuszcz do posmarowania tortownicy. Masło stopić w rondelku i od-stawić do przestudzenia. Mąkę wymieszać z mielonymi migdałami, szczyptą soli oraz 25 dag cukru. Wsypać do masła. Szybko zagnieść ciasto na...

  • Przepis Sylwii Białej zyskał przychylność jurorów. Jeśli masz ochotę, wykonać to ciasto na bazie brownie w domu, nic prostszego, wydrukuj przepis! Lista składników Brownie: 100g czekolady gorzkiej100g masła2 jajka80g cukru pudru40 g mąki pszennejKulki chłodzone czekoladowe:100g mascarpone100ml śmietanka 30%100g czekolada deserowaMus truskawkowy:60 dag truskawek świeżych9 listków żelatyny ( Oetker)110 g cukru zwykłego320ml śmietany 30%Dekoracja:100g śmietany 30%100g serka mascarpone100g...

  • Mapa smaków mojego życia

    Jak smakuje miłość? Czym pachnie pierwsza podróż? Mają w głowie obrazy związane z najważniejszymi dla nich momentami, ale przede wszystkim – smaki, które towarzyszyły tym chwilom. Kucharze Anna Starmach, Ewa Wachowicz i Grzegorz Łapanowski rysują kulinarną mapę swojego życia.

  • Trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby serników. To wyjątkowe ciasto bardzo często gości na naszych stołach i zawsze znika błyskawicznie. Co bardzo ważne, sernik jest również doskonałym polem do kuchennych eksperymentów. Fot. 123RF/Picsel Historia sernika jest długa i interesująca. Pierwsze wzmianki na jego temat sięgają czasów starożytnych. W Grecji przysmakiem tym częstowano zwycięzców Igrzysk Olimpijskich. W dziele pt. „De Re Rustica", którego autorem jest rzymski polityk, mówca i pisarz...