• Informacje na temat:

    sernik z sera 3 mielonego na zimno z musem truskawkowym w środku

Przepisy na temat: sernik z sera 3 mielonego na zimno z musem truskawkowym w środku
  • Lekkie, orzeźwiające ciasto.

  • Ser i truskawki to z reguły smaczne połączenie... tak też było i tym razem ;)

  • Sezon na rabarbar trwa więc postanowiłam że zrobię coś słodkiego na deser.Bardzo lubię serniki na zimno robi się szybko i nie wychodzą z nich zakalce :) i zawsze się udają.

  • Bardzo łatwy do zrobienia i szybki, rozpływający się w ustach sernik na zimno z orzeźwiającym musem truskawkowym. Idealny deser na upalne dni. Masa serowa składa się z serka mascarpone i śmietanki kremówki , dzięki czemu sernik jest mega kremowy i delikatny. Musicie koniecznie wypróbować przepis:))

  • Sernik na zimno, to jedno z moich najbardziej ulubionych ciast. Z dodatkiem owoców smakuje jeszcze lepiej i sprawia, że zjadam go ze smakiem :)

  • Sezon truskawkowy ma się ku końcowi, ale u mnie jeszcze jego ostatni powiew. Pyszny sernik na zimno, z galaretką i świeżymi owocami. W sam raz na upalne dni, kiedy nie mamy ochoty stać przy gorącym piekarniku. Sernik na bazie biszkoptów, zamiast nich można wykorzystać zmiksowane herbatniki połączone z masłem. Można również wykorzystać inne owoce sezonowe. Polecam!

  • Ser w połączeniu z musem truskawkowym to z reguły jest najlepsza propozycja słodkiego deseru do kawy ;)

  • sernik jest delikatny i lekki, z truskawkowym sercem w środku, a swoją konsystencją przypomina puszystą różową piankę. Prawdziwa rozkosz dla truskawkowych łakomczuchów:)

  • Łatwy sernik waniliowy z pysznym, orzeźwiającym musem truskawkowym. W sam raz na ciepłe, słoneczne dni do popołudniowej kawy:)) Polecam!

  • Sernik fajnie wygląda i jest smaczny ja jednak do masy serowej dałam więcej cukru i zrobiłam z sernika wiaderkowego. Biszkopt jak to biszkopt jest delikatny i radzę upiec go wieczorem dnia poprzedniego, ja tego nie zrobiłam i bardzo ciężko było mi go ładnie przekroić.

Artykuły na temat: sernik z sera 3 mielonego na zimno z musem truskawkowym w środku
  • Cała rodzina zajada się Twoim ulubionym sernikiem, a Ty musisz obejść się smakiem z powodu restrykcyjnej diety? Nic podobnego! Sprawdź nasze pomysły na sernik bez laktozy w 3 odsłonach. Sernik bez laktozy przygotujesz na wiele sposobów. Tradycyjny twaróg możesz zastąpić sojowym tofu, kaszą jaglaną lub specjalnym twarogiem o obniżonej zawartości laktozy. Do ciasta wystarczy dodać suszone owoce, migdały, orzechy, a nawet masło orzechowe, aby uzyskać bardziej wyrazisty smak deseru. A jeśli...

  • Poznaj proste przepisy na 5 rozgrzewających drinków na chłodne wieczor‏y. Zdjęcie 123RF Specjaliści od motywacji powtarzają jak mantrę takie oto zdanie: każdego dnia zrób sobie mały prezent. Kiedy wieczory są jeszcze wciąż długie i chłodne warto postarać się o coś pysznego dla podniebienia - odrobinę luksusu w postaci rozgrzewającego drinka. Samodzielne wykonanie poniższych przepisów jest banalnie proste, a proponowane napoje sprawdzą się doskonale zarówno podczas relaksujących wieczorów z...

  • Ser żółty cieszy się w Polsce ogromną popularnością. Na stole pojawia się najczęściej w porze-śniadania, w towarzystwie świeżych warzyw i chrupiącego pieczywa. Jednak ser to nie tylko śniadaniowa przekąska. Fot.123RF/Picsel Ten żółty przysmak doskonale komponuje się z mięsem, makaronem, pysznie smakuje także w zu-pie. Poznaj kilka oryginalnych sposobów na podanie żółtego sera. Kotlety po czesku Ser żółty, nawet lekko przesuszony, można podać jako pyszną przekąskę na ciepło. Mowa tu o...

  • Mięso mielone gości zwykle na naszych talerzach pod postacią nieśmiertelnych kotletów. A gdyby tak pożegnać kulinarną nudę i wykorzystać ten produkt w nieco inny sposób? Oto nasze propozycje. Fot. 123RF/Picsel Mięso mielone, podobnie jak ciasto francuskie, ma niemal nieograniczoną liczbę zastosowań w kuchni. Z jego pomocą przygotujecie nie tylko klasyczne kotlety, ale również ciekawe zupy, sycące sosy, zapiekanki oraz wiele zaskakujących przekąsek, które doskonale sprawdzą się na przyjęciach....

  • Nie od dziś wiadomo, że Francja to, dla prawdziwych smakoszy serów, prawdziwy raj! Produkuje się tam niemal tysiąc różnych gatunków. Każdy regionów malowniczej Francji może poszczycić się charakterystycznymi serowymi produktami. Całkiem niedawno redakcja Smakera dostała do degustacji francuskie sery typu camembert - z pieprzem, grzybami, naturalny oraz ser twarogowy na bazie mleka koziego. Podzieliliśmy po równo produkty między redaktorów i zaczęliśmy kosztować. Jednogłośnie stwierdziliśmy,...

  • Zachwycili się nim starożytni, w Polsce pojawił się za sprawą Jana III Sobieskiego. Z okazji Międzynarodowego Dnia Sernika przedstawiamy ciekawostki, dotyczące tego wypieku. Pokażemy również, jak go przygotować, aby cieszyć się jego pełnym smakiem. Sernik to przepyszny deser, który 30 lipca obchodzi swoje święto. Międzynarodowy Dzień Sernika to idealny pretekst do zapoznania się z dziejami tego specjału oraz ciekawostkami na jego temat. Wydawać by się mogło, że to pyszne ciasto jest dość...

  • Sernik to legendarne ciasto, które lubią niemal wszyscy. Jednak jego przygotowanie może przysporzyć nieco problemów. Co zrobić, aby zawsze był równy i puszysty? Nasi użytkownicy znają odpowiedzi na te pytania. Fot. 123RF/Picsel Trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby serników. To wyjątkowe ciasto bardzo często gości na naszych stołach i zawsze znika błyskawicznie. Co bardzo ważne, sernik jest również doskonałym polem do kuchennych eksperymentów. Niestety, ten smaczny wypiek może przysporzyć...

  • Sernik to legendarne ciasto, które lubią niemal wszyscy. Jednak jego przygotowanie może przysporzyć nieco problemów. Co zrobić aby zawsze był równy i puszysty? Nasi użytkownicy znają odpowiedzi na te pytania. Fot. 123RF/Picsel Trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby serników. To wyjątkowe ciasto bardzo często gości na naszych stołach i zawsze znika błyskawicznie. Co bardzo ważne, sernik to doskonałe pole do kuchennych eksperymentów, dzięki czemu trudno jest się nim znudzić, gdyż za każdym...

  • Zobaczcie, jak przyrządzić tradycyjne indyjskie placki naan, samosę i masalę! fot. sieć restauracji "Ganesh" Tradycyjne placki naan (przepis na 6 porcji) Składniki: 1 kg mąki pszennej200 ml mleka200 ml wody1 łyżka oleju1 jajko2 łyżki cukru1 łyżka soli Sposób przygotowania Wszystkie składniki łączymy ze sobą i wyrabiamy dłońmi, aż do uzyskania miękkiego, jednolitego ciasta. Całość dzielimy na 6 równych porcji i na blacie oprószonym mąką formujemy w okrągłe placki. Następnie pieczemy w...

  • Zgodnie z polską tradycją, karp to ryba, której na wigilijnym stole nie powinno zabraknąć. Skąd wziął się ten zwyczaj, jak kupić dobrego karpia i kiedy smakuje najlepiej? Oto kilka rad i trzy przepisy na karpia, które sprawdzą się nie tylko w okresie bożonarodzeniowym. Przepisy na karpia można znaleźć w bardzo starych książkach kucharskich. Jak się okazuje, ta ryba była hodowana już w średniowieczu, w Polsce piastowskiej. Jednak karp zaczął królować na polskich stołach dopiero po II wojnie...