• Informacje na temat:

    sernik z kilograma sera bez ciasta

Przepisy na temat: sernik z kilograma sera bez ciasta
  • Klasyczny przepis niemiecki na Schmandkuchen, czyli sernik z gęstej, tłustej 20 do 29 % śmietany. Bardzo smaczny z dodatkiem mandarynek i galaretki. Orzeźwiajacy, lekko kwaskowy, pyszny na upały.

  • (przepis mam z przyślij przepis).Sprawdzony jest bardzo smaczny.

  • Ciasto smakuję wyśmienicie.

  • jest to szybkie i niedrogie ciasto

  • Jest to ciasto o smaku sernika, ale do jego przygotowania nie używamy sera, a śmietanę 18%. Ciasto jest niezwykle delikatne, puszyste, ma strukturę pianki.

  • Smakuje jak sernik chociaż nie ma w nim sera....

  • Pomysł na wykorzystanie dużej ilości śmietany - kruche z jeżynami i masą śmietanowo - budyniową!

  • Zamiast sera - zapiekana śmietana i wiórki kokosowe. Ciekawy smak, inny każdego dnia. Najpierw bardziej puszysty, później bardziej "serowy".

  • Proste i pyszne

  • Smaczny serniczek bez sera.

Artykuły na temat: sernik z kilograma sera bez ciasta
  • Katarzyna Żak: Na Wielkanoc musi być sernik babci Helenki

    ...wyobrażam sobie świąt bez rzeżuchy. Dodaję ją do potraw, przystrajam wielkanocne jaja. Pamiętasz zapach Wielkanocy z dzieciństwa?  - Do dziś noszę w sobie zapach świąt z rodzinnego domu. To był... zapach(...) polegał na tym, kto szybciej utrze ser w makutrze na sernik. Babcia gotowała jeszcze na Wielkanoc przepyszną babkę piaskową. Gotowała, tak, tak - bo specjalną formę z ciastem wkładała do gorącej wody...

  • Sernik to król ciast. Jednak latem mało kto ma ochotę uruchamiać piekarnik, aby przygotować taki deser. W takim wypadku z pomocą przychodzą nasi użytkownicy, którzy sztukę robienia ciast bez pieczenia opanowali do perfekcji. Fot. 123RF/Picsel Biorąc pod uwagę popularność tego przysmaku szacuje się, że jego odmian jest około 1000. Jedne różnią się rodzajem użytego sera, inne dodatkami, obecnością spodu lub jego brakiem, a także temperaturą, w jakiej jest podawany. Miłośnicy tego ciasta z...

  • Sześć powodów, dla których warto jeść mniszek

    ...i prostaty. Warto więc w sezonie jeść je profilaktycznie, np. jako składnik surówek. Zabezpiecza skórę przed fotostarzeniem. Zarówno liście, jak i kwiaty pomagają w bezpiecznym wchłanianiu przez(...) łodygi (bez kwiatów) jedz, żując powoli. Popijaj 2-3 łykami wody. Stosuj raz dziennie po posiłku przez 2 tygodnie. Uwaga! Niektóre osoby mają alergię na mniszek lekarski. Reakcja alergiczna może wystąpić...

  • Cała rodzina zajada się Twoim ulubionym sernikiem, a Ty musisz obejść się smakiem z powodu restrykcyjnej diety? Nic podobnego! Sprawdź nasze pomysły na sernik bez laktozy w 3 odsłonach. Sernik bez laktozy przygotujesz na wiele sposobów. Tradycyjny twaróg możesz zastąpić sojowym tofu, kaszą jaglaną lub specjalnym twarogiem o obniżonej zawartości laktozy. Do ciasta wystarczy dodać suszone owoce, migdały, orzechy, a nawet masło orzechowe, aby uzyskać bardziej wyrazisty smak deseru. A jeśli...

  • Przekąski w sam raz na imprezę

    ...i trójkątnych plasterków żółtego sera, pasują wszelkiego rodzaju pasty - jajeczne, serowe, rybne, a do dekoracji - pomidorki cherry, papryka konserwowa, pokrojona w paski, korniszony, miniaturowa kukurydza(...) kanapek, karnawałową karierę na pewno zrobią różnego rodzaju koreczki np. z sera camembert i orzechów w białym winie . Krążek sera kroimy na kawałki, tak jak tort. Z boku wciskamy połówki włoskich...

  • Trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby serników. To wyjątkowe ciasto bardzo często gości na naszych stołach, jednak latem mało kto ma ochotę je piec. W takiej sytuacji z pomocą przychodzą przepisy na serniki na zimno. Fot. 123RF/Picsel Wydawać by się mogło, że to pyszne ciasto jest dość niepozorne. Tymczasem niewiele osób wie, jak na przestrzeni wieków toczyły się losy tego smakowitego wypieku. Historia sernika Jest długa i interesująca. Pierwsze wzmianki na jego temat sięgają czasów...

  • Przez lata sery stały się jednym z najbardziej popularnych, włoskich towarów eksportowych oraz nieodłącznym elementem dań na bazie makaronu. Ich wyjątkowy smak to efekt sięgającej aż Starożytności tradycji serowarskiej, która - co ciekawe - jest dłuższa od francuskiej. Przez lata sery stały się jednym z najbardziej popularnych, włoskich towarów eksportowych oraz nieodłącznym elementem dań na bazie makaronu. Ich wyjątkowy smak to efekt sięgającej aż Starożytności tradycji serowarskiej, która -...

  • Święta za pasem, a ty nie masz czasu na pieczenie i dekorowanie ciast? Mamy dla ciebie kilka ciekawych przepisów na ciasta bez pieczenia, których przygotowanie zajmuje dosłownie kilka chwil. Fot. 123RF/Picsel Jeśli chcesz przygotować smaczne ciasta na święta, nie musisz od razu rozgrzewać piekarnika. Niezwykle efektowne ciasta możesz przygotować bez jego użycia. Jest to idealne rozwiązanie dla wszystkich zabieganych lub trochę leniwych kucharzy, którym w przedświątecznej krzątaninie trudno...

  • Deser musi być słodki. Ale czy jego słodycz zawsze musi pochodzić z niepolecanego przez dietetyków cukru? Niekoniecznie i dobrze wiedzą o tym użytkownicy Smakera, którzy sztukę przygotowywania zdrowych słodkości opanowali do perfekcji. Oto ich najciekawsze pomysły. Fot. 123RF/Picsel Któż z nas nie ma czasami ochoty na kawałek pysznego ciasta? Jednak z drugiej strony, będąc na wiecznej diecie, martwimy się kaloriami. Na szczęście zawsze możecie liczyć na pomoc naszych użytkowników, którzy...

  • Trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby serników. To wyjątkowe ciasto bardzo często gości na naszych stołach i zawsze znika błyskawicznie. Co bardzo ważne, sernik jest również doskonałym polem do kuchennych eksperymentów. Fot. 123RF/Picsel Historia sernika jest długa i interesująca. Pierwsze wzmianki na jego temat sięgają czasów starożytnych. W Grecji przysmakiem tym częstowano zwycięzców Igrzysk Olimpijskich. W dziele pt. „De Re Rustica", którego autorem jest rzymski polityk, mówca i pisarz...