• Informacje na temat:

    sernik na zimno wg przepisu magdy gessler

Przepisy na temat: sernik na zimno wg przepisu magdy gessler
  • Przewodnik po smacznej Polsce Magdy Gessler

    Magda Gessler przygotowała regionalny przewodnik kulinarny „Smaczna Polska”. Pięknie wydana książka zawiera regionalne produkty z całego kraju i najlepsze tradycyjne przepisy. Oto skrócony przewodnik po polskich smakach.

  • Sernik cytrynowo-kokosowy

    Orzechy uprażyć na patelni bez tłuszczu, ostudzić, zmieszać z pokrojonymi daktylami, 100 g wiórków kokosowych i 4 łyżkami soku z limonki. Wszystko zmiksować i umieścić w posmarowanej olejem formie (24x24 cm). Docisnąć, aby powstał spód ciasta. Żelatynę namoczyć. Jogurt, twarożek, miód i 2 łyżki soku z limonki dobrze wymieszać. Żelatynę odcisnąć, roztopić, zmieszać najpierw z niewielką ilością, a następnie z resztą kremu. Dodać bitą śmietanę i gdy masa zacznie się żelować, nałożyć na...

  • :) Inspirowany nową książką Magdy Gessler

  • SERNIK Z KASZY JAGLANEJ NA ZIMNO

    . Na schłodzone ciasto wyłożyć mus brzoskwiniowy i ozdobić owocami oraz cały bok ciasta wyłożyć płatkami migdałowymi. Przed podaniem sernika włożyłam go jeszcze na 20 minut do zamrażalnika- było

  • Przepis dla mnie idealny, tak właśnie wg mnie powinna smakować fasolka po bretońsku. Z oryginalnego przepisu Magdy Gessler usunęłam 2 składniki, przez które sos pomidorowy nie byłby jedwabiście gładki, a taki właśnie lubię, no i dałam więcej mięsiwa:) W oryginalnym przepisie dodaje się jeszcze 2 cebule i pomidory z puszki, ja z nich jednak zrezygnowałam.

  • Roladki śledziowe z miodem, orzechami i papryczką chili

    Płaty śledziowe zalewamy mlekiem i odstawiamy do lodówki na noc. Następnego dnia. Do miski wlewamy oliwę z oliwek. Papryczkę chili myjemy, wyjmujemy nasiona i drobno kroimy. Pieruszkę drobno siekamy. Wszystko łączymy ze sobą. Dodajemy osączone z mleka płaty śledziowe. Wstawiamy do lodówki na godzinę. Orzechy drobno mielimy, dodajemy miód. Płaty śledziowe ropłaszczamy (przyciskając palcami) i po zewnętrznej stronie smarujemy miodem z orzechami. Zwijamy w roladki miodem na zewnątrz....

  • Po obejrzeniu kuchennych rewolucji skusiłam się na golonkę wg. przepisu Magdy Gessler. Wyszła naprawdę rewelacyjnie! Mięsko odchodziło od kości, było delikatne, soczyste i aromatyczne.

  • Ciasto morelowe cappuccino

    Do jajek dodać 7 łyżek wody i ubijać za pomocą robota kuchennego 5-7 minut, oddając 150 g cukru, opakowanie cukru waniliowego i sól. Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać do masy. Blachę (32x37 cm) natłuścić, wylać ciasto i wyrównać. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C przez 12-15 minut. Ostudzić. Morele osączyć. Kremowy twarożek, twaróg, sok z cytryny i pozostały cukier oraz cukier waniliowy wyrobić za pomocą robota kuchennego. Śmietanę ubić, dosypując fix, wmieszać do...

  • Gotuję już kilkanaście lat. Gotowałem już rzeczy dziwne i niezwykłe, a także proste i najbardziej oczywiste. Ale nigdy w życiu nie ugotowałem fasolki po bretońsku! To jest mój pierwszy raz! Sięgnąłem po przepis Pani Magdy Gessler, ale ponieważ ja nic nie umiem wprost - więc przepis też jest nieco inny.

  • Niebiański tort truskawkowy

    Mleko podgrzać, dodać posiekaną czekoladę, roztopić, ostudzić. Masło utrzeć ze 125 g cukru, cukrem waniliowym i solą. Kolejno dodawać jajka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodawać do ciasta na przemian z mlekiem. Ciasto nałożyć do natłuszczonej okrągłej formy (26 cm), wyrównać i piec w 175 st. C przez 30 minut. Wyjąć, ostudzić. Ciasto uwolnić z formy. Ściąć cienko wierzch ciasta i pokruszyć. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Spód ciasta posmarować konfiturą i umieścić w...

  • chyba każdy lubi sobie od czasu do czasu zjeść coś z fast foodu.Ja zazwyczaj cos kupuję na mieście ale od dłuższego czasu "chodziły" za mną domowe hamburgery i tym razem zrobiłam z przepisu Magdy Gessler, a bułki hamburgerowe upiekłam z przepisu Marthy Stewart który wczesniej już podawałam

Artykuły na temat: sernik na zimno wg przepisu magdy gessler
  • W książce znajduje się blisko 60 przepisów pochodzących z czterech ostatnich sezonów programu Kuchenne Rewolucje. Dzięki nim przygotujesz sycące zupy, aromatyczne mięsa, wyśmienite desery. Niech Twoją kuchnię wypełni kusząca woń świeżych ziół, pełne kolorów warzywa i owoce, wyraziste smaki mięs. Magda Gessler, najbardziej znana polska restauratorka i kreatorka smaku, zdradza przepisy, które odmieniły kulinarne oblicze Polski. Zainspiruj się i zrewolucjonizuj kuchnię w swoim domu! Gulasz z...

  • Delikatny, aksamitny, kremowy z lekkim aromatem wanilii. Zobacz, jak przygotować przepyszny nowojorski sernik. Przepis pochodzi z bloga zmyslowesmaki.pl.Polub Zmysłowe smaki na FB!

  • Na pewno każdy z Was widział choć jeden odcinek znanego programu Magdy Gessler pt. 'Kuchenne Rewolucje'. Dowiedz się jak ocenia polskich restauratorów. Czy w ciągu czterech dni można stworzyć na nowo dobrze prosperującą restauracje? Jakich błędów nie popełniać by odnieść sukces? Co robić by być dobrym restauratorem? Przekonaj się sam!

  • Sernik, który urzeka smakiem i aromatem. Pomysł na połączenie pomarańczy i białej czekolady to strzał w dziesiątkę! Zobacz przygotowanie sernika krok po kroku. Przepis pochodzi z bloga zmyslowesmaki.pl. Polub Zmysłowe smaki na FB!

  • Co lubią jeść znane osoby? Jakich potraw w życiu nie wzięłyby do ust? Zobaczcie, jak odpowiadają na pytania Smakera! Dzisiaj swoje kulinarne sekrety zdradza Magda Steczkowska! fot. Bernard Hołdys   Magda Steczkowska to piosenkarka popowa śpiewająca w zespole Indigo, muzyk studyjny, a prywatnie siostra Justyny Steczkowskiej. Nagrała ponad 50 płyt studyjnych! Oprócz śpiewania zajmuje się także pisaniem tekstów. Zobaczcie, jak odpowiada na nasze 11 kulinarnych pytań!   1. Moja ulubiona potrawa...

  • 11 grudnia w Krakowie ruszył konkurs na najciekawszy „Krakowski przepis”. Celem konkursu jest zmobilizowanie smakoszy do szukania ciekawych receptur, dań i opowieści związanych z historią, teraźniejszością i kulturą dawnej stolicy Polski. Konkurs odbywa się ramach projektu „Biała Róża - przyjęcia i spotkania krakowskie", przy wsparciu Urzędu Miasta Krakowa. W ramach konkursu zbierane są krakowskie przepisy i receptury, a także rodzinne opowieści związane z małopolską kuchnią. Odtworzenia...

  • Niemal każdy wielbiciel dobrej kuchni uwielbia programy kulinarne. I niemal każdy wielbiciel uważa, że danie z ekranu przygotowałby lepiej... Nie jesteśmy wyjątkiem. Chętnie śledzimy gotowanie w wykonaniu gwiazd i równie chętnie sprawdzamy przepisy we własnych kuchniach. Specjalnie dla was wybraliśmy 10 przepisów inspirowanych pomysłami kulinarnych celebrytów. Potraficie gotować lepiej niż Magda Gessler, Pascal Brodnicki, czy Maciej Kuroń?   Przegląd kulinarnych inspiracji zaczynamy...

  • Masz problem z dodaniem notatki? Spokojnie! Poniżej znajdziesz odpowiedź. Notatkę do przepisu, która widoczna jest tylko dla Ciebie dodasz klikając na pomarańczowy przycisk ‘Dodaj notatkę' znajdujący się po lewo od zdjęcia przepisu. Notatkę możesz edytować lub usunąć. Będzie ona widoczna także na wydruku przepisu.     >> Więcej pytań?

  • Sztandarowa technika gotowania kuchni azjatyckiej. Potrzebujemy: woka, dowolnych składników, planu oraz jego precyzyjnego wykonania. Przepis nie jest nam potrzebny. Stir-fry to technika zakładająca szybkie obsmażanie pokrojonych drobno warzyw tak, by były chrupiące i lekko surowe. Możemy dodawać do nich mięso, ryby, makaron, ryż i w zasadzie dowolne przyprawy. To doskonały pomysł, na szybkie wykorzystanie tego, co mamy w lodówce, nawet bez pomysłu na konkretną potrawę. Wystarczy, że będziemy...

  • Restauratorka i prowadząca program "Kuchenne rewolucje" Magda Gessler wytknęła w studiu "Dzień Dobry TVN" najczęstszy błąd Polaków związany z obchodami świąt wielkanocnych. Zobaczcie, co ma nam do zarzucenia Magda Gessler: Zobacz też przepisy na pyszne, domowe wędliny. Kliknij!