• Informacje na temat:

    sernik na zimno ser mielony

Przepisy na temat: sernik na zimno ser mielony
Artykuły na temat: sernik na zimno ser mielony
  • Limonkowo-cytrynowy na zimno

    ..., a następnie rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Z limonek ścieramy paski skórki i wyciskamy sok.  Ser trzykrotnie mielimy. Śmietankę ubijamy na sztywno, dodając pod koniec cukier puder. Bitą śmietanę dodajemy do sera razem ze 50 g kremu cytrynowego, połową soku cytrynowego, żelatyną, miksujemy. Masę przekładamy na ciasto i tortownicę wstawiamy do lodówki na co najmniej 3 godziny, by sernik dobrze się...

  • Trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby serników. To wyjątkowe ciasto bardzo często gości na naszych stołach, jednak latem mało kto ma ochotę je piec. W takiej sytuacji z pomocą przychodzą przepisy na serniki na zimno. Fot. 123RF/Picsel Wydawać by się mogło, że to pyszne ciasto jest dość niepozorne. Tymczasem niewiele osób wie, jak na przestrzeni wieków toczyły się losy tego smakowitego wypieku. Historia sernika Jest długa i interesująca. Pierwsze wzmianki na jego temat sięgają czasów...

  • Uroki wsi

    Sól, pieprz 8 jaj 2 pomidory 50 g sera gouda Pół pęczka szczypiorku 2 ogórki konserwowe Ziemniaki umyć, włożyć do wrzątku i gotować 20 minut. Odcedzić, przelać zimną wodą, obrać(...) na talerze. Z pozostałych składników przygotować jeszcze dwie porcje w taki sam sposób. Podawać z pokrojonymi pomidorami i ogórkami. Posypać skwarkami z szynki, startym serem i pokrojonym...

  • Sernik to król ciast. Jednak latem mało kto ma ochotę uruchamiać piekarnik, aby przygotować taki deser. W takim wypadku z pomocą przychodzą nasi użytkownicy, którzy sztukę robienia ciast bez pieczenia opanowali do perfekcji. Fot. 123RF/Picsel Biorąc pod uwagę popularność tego przysmaku szacuje się, że jego odmian jest około 1000. Jedne różnią się rodzajem użytego sera, inne dodatkami, obecnością spodu lub jego brakiem, a także temperaturą, w jakiej jest podawany. Miłośnicy tego ciasta z...

  • Goście, goście!

    Na nasze urodzinowe przyjęcie chcieliśmy zaprosić Czytelniczki w wyjątkowe miejsce. Mamy w Warszawie restaurację, w której można się przekonać, że "lepszy mazurskiej owcy kęsek lada jaki, niźli zamorskie przysmaki". Do Zielonego Niedźwiedzia idzie się, by dobrze zjeść i uradować serce, że młodzi szefowie kuchni potrafią gotować po mistrzowsku i po polsku. Sebastian Olma przygotował dla Was...

  • Zachwycili się nim starożytni, w Polsce pojawił się za sprawą Jana III Sobieskiego. Z okazji Międzynarodowego Dnia Sernika przedstawiamy ciekawostki, dotyczące tego wypieku. Pokażemy również, jak go przygotować, aby cieszyć się jego pełnym smakiem. Sernik to przepyszny deser, który 30 lipca obchodzi swoje święto. Międzynarodowy Dzień Sernika to idealny pretekst do zapoznania się z dziejami tego specjału oraz ciekawostkami na jego temat. Wydawać by się mogło, że to pyszne ciasto jest dość...

  • Przewodnik po smacznej Polsce Magdy Gessler

    .... Gdy kasza gotowa dodajemy do niej masło. Ziemniaki ubijamy tłuczkiem. Po chwili dodajemy kaszę i pokruszony ser. Mieszamy. Dodajemy pozostałe składniki farszu (można też dodać garść posiekanych(...), nakłuwamy w kilku miejscach i wstawiamy do piekarnika na około godzinę. Po wyjęciu obciążamy ciasto deseczką, aby nie odlepiło się od farszu. Podajemy pieróg gorący lub na zimno. Można upiec...

  • Poznaj proste przepisy na 5 rozgrzewających drinków na chłodne wieczor‏y. Zdjęcie 123RF Specjaliści od motywacji powtarzają jak mantrę takie oto zdanie: każdego dnia zrób sobie mały prezent. Kiedy wieczory są jeszcze wciąż długie i chłodne warto postarać się o coś pysznego dla podniebienia - odrobinę luksusu w postaci rozgrzewającego drinka. Samodzielne wykonanie poniższych przepisów jest banalnie proste, a proponowane napoje sprawdzą się doskonale zarówno podczas relaksujących wieczorów z...

  • Tradycyjne świąteczne potrawy z Podhala

    ...°C. Boczek podawaj na zimno pokrojony w średniej grubości plastry. Możesz serwować go np. z chrzanem, ćwikłą oraz z marynowanymi grzybkami.  Sernik po góralsku Składniki: 3 szklanki mąki, 3 jajka(...) je z wierzchu rodzynkami (ale suchymi, nie mocz ich wcześniej - podczas pieczenia zanurzą się w masie serowej i delikatnie spieką). Tak przygotowany sernik piecz w temperaturze 175°C przez ok. 75 minut...

  • Trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby serników. To wyjątkowe ciasto bardzo często gości na naszych stołach i zawsze znika błyskawicznie. Co bardzo ważne, sernik jest również doskonałym polem do kuchennych eksperymentów. Fot. 123RF/Picsel Historia sernika jest długa i interesująca. Pierwsze wzmianki na jego temat sięgają czasów starożytnych. W Grecji przysmakiem tym częstowano zwycięzców Igrzysk Olimpijskich. W dziele pt. „De Re Rustica", którego autorem jest rzymski polityk, mówca i pisarz...