• Informacje na temat:

    sernik na blaszke 21

Przepisy na temat: sernik na blaszke 21
  • Sernik na murzynku

    ...natłuszczonej blaszki (21 x 26 cm). 3. Jajka ubij z cukrem i masłem. Miksując, dodaj po łyżce twarogu. Masę wyłóż na ciasto. Piecz 60 min w temp. 180°C. Ciasto polej odstawioną wcześniej polewą. Jeśli będzie...

  • pyszny deser!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! POlecam

  • Wyjątkowo smaczne desery

    ...truskawki i dekorować znowu kremem, tworząc pompony. Przechowywać w lodowce. Przepis pochodzi z książki  Moje wypieki na 4 pory roku ,  D. Świątkowskiej.  Sernik żurawinowy Waniliowo-pomarańczowy sernik z purée żurawinowym pięknie wygląda na świątecznym stole. To jeden z najsmaczniejszych zimowych serników, słodki smak został tu przełamany smakiem żurawin. Pieczony w kąpieli wodnej, by...

  • Smaczny i szybki do zrobienia:)

  • Przepis wart wypróbowania: "Sernik na zimno"

  • pyszne i swietne ciasto na swieta i nie tylko

  • Bardzo prosty i szybki w wykonaniu sernik jest bardzo puszysty i znika w oka mgnieniu. Po prostu boski.

  • Jeden z lepszych serników jaki robiłam,nie jest zbyt ścisły i ciężki,dodatkowo super się kroi i ładnie wygląda na talerzu,same zalety :-)

  • Przepis wart wypróbowania: "Dwukolorowy sernik na murzynku"

  • Delikatny sernik na korzennym spodzie z waniliową masą serową.

Artykuły na temat: sernik na blaszke 21
  • Delikatny, aksamitny, kremowy z lekkim aromatem wanilii. Zobacz, jak przygotować przepyszny nowojorski sernik. Przepis pochodzi z bloga zmyslowesmaki.pl.Polub Zmysłowe smaki na FB!

  • Sernik przygotowany według tego przepisu wychodzi aksamitnie gładki i puszysty, jak chmurka. Składniki: Masa serowa: 1 kg zmielonego twarogu 2 jajka 100 g cukru pudru 2 łyżki mąki ziemniaczanej Ok. 75 g śmietanki 36% 150 g białej czekolady (połamanej na małe kawałki) Spód: 250 g kruchych ciasteczek (zmiksowanych) 2 łyżeczki przyprawy korzennej Ok. 60 g roztopionego masła Wykonanie: Przygotować tortownicę o średnicy 24 cm. Do środka wsypać zmiksowane ciasteczka, dodać masło. Wszystko...

  • Sernik to król ciast. Jednak latem mało kto ma ochotę uruchamiać piekarnik, aby przygotować taki deser. W takim wypadku z pomocą przychodzą nasi użytkownicy, którzy sztukę robienia ciast bez pieczenia opanowali do perfekcji. Fot. 123RF/Picsel Biorąc pod uwagę popularność tego przysmaku szacuje się, że jego odmian jest około 1000. Jedne różnią się rodzajem użytego sera, inne dodatkami, obecnością spodu lub jego brakiem, a także temperaturą, w jakiej jest podawany. Miłośnicy tego ciasta z...

  • Cała rodzina zajada się Twoim ulubionym sernikiem, a Ty musisz obejść się smakiem z powodu restrykcyjnej diety? Nic podobnego! Sprawdź nasze pomysły na sernik bez laktozy w 3 odsłonach. Sernik bez laktozy przygotujesz na wiele sposobów. Tradycyjny twaróg możesz zastąpić sojowym tofu, kaszą jaglaną lub specjalnym twarogiem o obniżonej zawartości laktozy. Do ciasta wystarczy dodać suszone owoce, migdały, orzechy, a nawet masło orzechowe, aby uzyskać bardziej wyrazisty smak deseru. A jeśli...

  • Sernik to legendarne ciasto, które lubią niemal wszyscy. Jednak jego przygotowanie może przysporzyć nieco problemów. Co zrobić, aby zawsze był równy i puszysty? Nasi użytkownicy znają odpowiedzi na te pytania. Fot. 123RF/Picsel Trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby serników. To wyjątkowe ciasto bardzo często gości na naszych stołach i zawsze znika błyskawicznie. Co bardzo ważne, sernik jest również doskonałym polem do kuchennych eksperymentów. Niestety, ten smaczny wypiek może przysporzyć...

  • Wiosenna edycja Festiwalu Najlepszych Restauracji dedykowana jest doznaniom i emocjom towarzyszącym wspólnemu spędzaniu czasu przy stole. Ponad 350 Restauracji w ponad 25 miastach zapraszają Gości na trzydaniowe, wyjątkowe doświadczenie w festiwalowej cenie 39 zł. To wszystko już w ostatnim tygodniu kwietnia – w całej Polsce! W ostatnich latach Polacy pokochali restauracje. Popularność jedzenia poza domem wciąż rośnie. Coraz częściej wychodzimy wspólnie coś przekąsić, coraz wyżej cenimy dobry...

  • Trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby serników. To wyjątkowe ciasto bardzo często gości na naszych stołach, jednak latem mało kto ma ochotę je piec. W takiej sytuacji z pomocą przychodzą przepisy na serniki na zimno. Fot. 123RF/Picsel Wydawać by się mogło, że to pyszne ciasto jest dość niepozorne. Tymczasem niewiele osób wie, jak na przestrzeni wieków toczyły się losy tego smakowitego wypieku. Historia sernika Jest długa i interesująca. Pierwsze wzmianki na jego temat sięgają czasów...

  • Trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby serników. To wyjątkowe ciasto bardzo często gości na naszych stołach i zawsze znika błyskawicznie. Co bardzo ważne, sernik jest również doskonałym polem do kuchennych eksperymentów. Fot. 123RF/Picsel Historia sernika jest długa i interesująca. Pierwsze wzmianki na jego temat sięgają czasów starożytnych. W Grecji przysmakiem tym częstowano zwycięzców Igrzysk Olimpijskich. W dziele pt. „De Re Rustica", którego autorem jest rzymski polityk, mówca i pisarz...

  • Jak przygotować pyszny i delikatny sernik z rodzynkami? Siostra Anastazja i siostra Salomea mają sprawdzony sposób. Przekonajcie się sami! Sernik z rodzynkami. Bez spodu Składniki: 1 kg sera białego 1 budyń śmietankowy 1 szklanka cukru pudru 20 dag masła 1 cukier waniliowy starta skórka z 1 cytryny 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 10 dag rodzynek 2 łyżki mąki 1 łyżka smażonej skórki pomarańczowej 8 jaj Wykonanie: Rodzynki sparzyć, odsączyć i obtoczyć w mące.Białka ubić na sztywną...

  • Nietypowy przepis na sernik: Migdałowy spód, konfitura z kumkwatów i karmelizowane gruszki. To świąteczna propozycja Grzegorza. Migdałowy spód140 g migdałów 3 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej25 g zimnego masła3 łyżki mąki pszennej1 jajko Masa serowa600 g półtłustego twarogu250 ml crème fraîche4 duże jajka¾ szklanki drobnego cukru do wypieków3 łyżki mąki ziemniaczanej1 łyżka miodu gryczanego2 łyżeczki startego, świeżego imbiru1 laska waniliimielony kardamon (lub utarty w moździerzu)...