• Informacje na temat:

    sernik kajmakowy banany

Przepisy na temat: sernik kajmakowy banany
  • Pyszne ciasta z ajerkoniakiem

    ...śmietankę, mieszaj, aż składniki się połączą. Zdejmij z ognia, a gdy przestygnie, domieszaj sól. Karmelem polej ciasto i zanim zastygnie, posyp pistacjami.  Sernik karmelowy 1. Spód: masło(...) foremki postaw naczynie z wodą - wtedy sernik nie popęka i będzie delikatny.  3. Polewa: cukier wsyp do garnuszka z grubym dnem. Podgrzewaj, nie mieszając łyżką, a gdy cukier nabierze bursztynowego...

  • Rozpływający się w ustach kremowy sernik to wspaniały deser. Jeśli naszła Was ochota na mały kawałeczek puszystego sernika to dobrze trafiliście. Zatem będę słodzić - o serniku!!! Wilgotny, kremowy, nieskomplikowany, kaloryczny, nie za słodki, grzeszny i pyszny. Zdecydowanie zaspokajający wszystkie sernikowe potrzeby. Wisienką na torcie są chrupiące orzechy skąpane w słodkim kajmaku.

  • Sernik z dodatkiem masy kajmakowej (u mnie o smaku adwokata) na spodzie z ciastek owsianych.

  • Nie ma to jak sernik, a jeszcze jak dodać do niego trochę kajmaku takiego gotowego z puszki toż to niebo w gębie. Dla mnie bomba ........kaloryczna też.

  • Smaczny pomysł na "Sernik kajmakowy"

  • Smaczny pomysł na "Sernik kajmakowy"

  • przepyszny, delikatny, kremowy sernik. Ani dynia, ani kajmak nie wyróżniają się smakiem ale idealnie się komponują. polecam ;-)

  • Pyszny sernik kajmakowy na kruchym cieście z bakaliami. Polecam na podwieczorek, dla gości i na świąteczny stół.

  • Wspaniale delikatny, idealny na świąteczne popołudnia sernik makowo-kajmakowy. Przepis Liski w wykonaniu Kocurka.

  • Korzenny spód z dodatkiem masy kajmakowej to świetne połączenie smaków. A na wierzchu orzechy włoskie, niebo w gębie. :)

Artykuły na temat: sernik kajmakowy banany
  • Ciasta bez pieczenia

    Sernik żmudzki Składniki na 16 porcji: kilogram tłustego twarogu, 20 dag masła, 30 dag cukru pudru, 4 dag żelatyny, 20 dag suszonych śliwek, po 10 dag rodzynek, orzechów laskowych i suszonych jabłek(...) obciąż ciasto np. deską i ustaw na niej słoik z wodą. Odstaw sernik na kilka godzin do lodówki. 5. Po schłodzeniu usuń obręcz tortownicy, a sernik przełóż na paterę. Brzegi obficie posyp kminkiem lub...

  • Delikatny, aksamitny, kremowy z lekkim aromatem wanilii. Zobacz, jak przygotować przepyszny nowojorski sernik. Przepis pochodzi z bloga zmyslowesmaki.pl.Polub Zmysłowe smaki na FB!

  • W ostatnim czasie ogromną popularność zyskała informacja, jakoby dojrzałe banany, na których skórce pojawiły się ciemne plamki, mogły wyleczyć raka. Niestety, informacja ta jest nieprawdziwa. Fot. 123RF/Picsel To naturalne, że banany wraz z upływem czasu zaczynają ciemnieć i nabierać niezbyt apetycznego wyglądu. Bardzo dużo osób tylko na tej podstawie ocenia ich przydatność do spożycia i wyrzuca owoce tuż po tym, jak na ich skórce pojawiły się pierwsze przebarwienia i plamki. To wielki błąd!...

  • Sernik przygotowany według tego przepisu wychodzi aksamitnie gładki i puszysty, jak chmurka. Składniki: Masa serowa: 1 kg zmielonego twarogu 2 jajka 100 g cukru pudru 2 łyżki mąki ziemniaczanej Ok. 75 g śmietanki 36% 150 g białej czekolady (połamanej na małe kawałki) Spód: 250 g kruchych ciasteczek (zmiksowanych) 2 łyżeczki przyprawy korzennej Ok. 60 g roztopionego masła Wykonanie: Przygotować tortownicę o średnicy 24 cm. Do środka wsypać zmiksowane ciasteczka, dodać masło. Wszystko...

  • Sernik to legendarne ciasto, które lubią niemal wszyscy. Jednak jego przygotowanie może przysporzyć nieco problemów. Co zrobić, aby zawsze był równy i puszysty? Nasi użytkownicy znają odpowiedzi na te pytania. Fot. 123RF/Picsel Trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby serników. To wyjątkowe ciasto bardzo często gości na naszych stołach i zawsze znika błyskawicznie. Co bardzo ważne, sernik jest również doskonałym polem do kuchennych eksperymentów. Niestety, ten smaczny wypiek może przysporzyć...

  • Sernik to król ciast. Jednak latem mało kto ma ochotę uruchamiać piekarnik, aby przygotować taki deser. W takim wypadku z pomocą przychodzą nasi użytkownicy, którzy sztukę robienia ciast bez pieczenia opanowali do perfekcji. Fot. 123RF/Picsel Biorąc pod uwagę popularność tego przysmaku szacuje się, że jego odmian jest około 1000. Jedne różnią się rodzajem użytego sera, inne dodatkami, obecnością spodu lub jego brakiem, a także temperaturą, w jakiej jest podawany. Miłośnicy tego ciasta z...

  • Cała rodzina zajada się Twoim ulubionym sernikiem, a Ty musisz obejść się smakiem z powodu restrykcyjnej diety? Nic podobnego! Sprawdź nasze pomysły na sernik bez laktozy w 3 odsłonach. Sernik bez laktozy przygotujesz na wiele sposobów. Tradycyjny twaróg możesz zastąpić sojowym tofu, kaszą jaglaną lub specjalnym twarogiem o obniżonej zawartości laktozy. Do ciasta wystarczy dodać suszone owoce, migdały, orzechy, a nawet masło orzechowe, aby uzyskać bardziej wyrazisty smak deseru. A jeśli...

  • Trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby serników. To wyjątkowe ciasto bardzo często gości na naszych stołach, jednak latem mało kto ma ochotę je piec. W takiej sytuacji z pomocą przychodzą przepisy na serniki na zimno. Fot. 123RF/Picsel Wydawać by się mogło, że to pyszne ciasto jest dość niepozorne. Tymczasem niewiele osób wie, jak na przestrzeni wieków toczyły się losy tego smakowitego wypieku. Historia sernika Jest długa i interesująca. Pierwsze wzmianki na jego temat sięgają czasów...

  • Trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby serników. To wyjątkowe ciasto bardzo często gości na naszych stołach i zawsze znika błyskawicznie. Co bardzo ważne, sernik jest również doskonałym polem do kuchennych eksperymentów. Fot. 123RF/Picsel Historia sernika jest długa i interesująca. Pierwsze wzmianki na jego temat sięgają czasów starożytnych. W Grecji przysmakiem tym częstowano zwycięzców Igrzysk Olimpijskich. W dziele pt. „De Re Rustica", którego autorem jest rzymski polityk, mówca i pisarz...

  • Jak przygotować pyszny i delikatny sernik z rodzynkami? Siostra Anastazja i siostra Salomea mają sprawdzony sposób. Przekonajcie się sami! Sernik z rodzynkami. Bez spodu Składniki: 1 kg sera białego 1 budyń śmietankowy 1 szklanka cukru pudru 20 dag masła 1 cukier waniliowy starta skórka z 1 cytryny 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 10 dag rodzynek 2 łyżki mąki 1 łyżka smażonej skórki pomarańczowej 8 jaj Wykonanie: Rodzynki sparzyć, odsączyć i obtoczyć w mące.Białka ubić na sztywną...